رييس انجمن برنجکاران خوزستان از دغدغههاي برنجكاران استان در فصل برداشت گفت و خواستار حل مشكلات آنان شد.
محمد سواري اظهاركرد: مشكل اصلي ما در فصل برداشت، بحث بازرگاني يعني خريد و فروش محصول است كه انتظار داريم سازمانهاي متولي در اينباره تمهيداتي بيانديشند.
وي افزود: انتظار داريم در فصل برداشت برنج داخل، واردات محصول خارجي به استان محدود و يا معقول شود تا كشاورز بتواند بهراحتي محصول خود را بفروشد.
سواري عنوانكرد: از سوي دیگر بیشتر كارخانجات شاليكوبي فرسوده هستند كه اين مساله افزايش شكستگي و ضايعات برنج را به دنبال دارد؛ اين مساله بارها عنوان شده و اميدواريم فكري براي تغيير ساختار اين كارخانجات شود زیرا اگر مشكلات كارخانجات شاليكوبي حل شود، به عبارتي مشكلات برنجکاران نيز حل شده است.
رييس انجمن برنجکاران خوزستان گفت: علاوه بر اين اميدواريم سرمايه در گردش و نقدينگي مناسبي از طريق بانكها در اختيار كارخانجات شاليكوبي قرار بگيرد تا اين كارخانجات بتوانند در زمان خريد محصول برنج از كشاورزان، بهاي محصول را با كمترين تاخير و به صورت مناسب پرداخت كنند.
وي اظهاركرد: امسال با توجه به برخي مشكلات بهويژه كاهش تخصيص آب و ممنوعيت كشت در برخي مناطق، برنجكاران استان كه شغل اصلي آنها برنج كاري است، بيكار شدند و كار خود را از دست دادند.
سواری افزود: سالگذشته سطح زيركشت محصول برنج در استان بيش از 100 هزار هكتار بود اما امسال سطح زيركشت 67 هزار هكتار و معادل 30 درصد كاهش يافته است.
وي گفت: عمليات برداشت برنج از اول آبانماه آغاز ميشود و تا يكماه به طول ميانجامد. پيشبيني ما توليد 3.5 تا 4 تن در سطح هر هكتار از اراضي است كه 80 درصد رقم كشت شده عنبر و مابقي شامل كادوس، شفق و چمپا است.