تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷
کد خبر: ۷۲۶۷۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
واردات شکر ظلم بزرگی به تولید داخلی است
دبیر انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر گفت: هم اینک یک میلیون و 200هزار تن شکر در دست تولید است و واردات بی رویه شکر ظلم بزرگی در حق صنعت قند و شکر است که تولید داخلی را با چالش جدی مواجه می کند.

بهمن دانایی روز شنبه اظهار کرد: برای جلوگیری از تکرار اتفاق های ناگوار سال های گذشته که به علت بی تدبیری در واردات بی رویه شکر، صنعت قند و شکر در داخل با مشکلات اساسی مواجه شد که ضرورت دارد این صنعت مورد حمایت قرار گیرد.

وی افزود: دولت قیمت هر کیلوگرم چغندر قند را از یک هزار و 650ریال هم اینک به دو هزار و 400ریال افزایش داده که رشدی 45درصدی را شامل می شود اما با وجود اعلام این نرخ هنوز قیمت شکر نرخ گذاری و تعیین نشده است.

دانایی ادامه داد: علت تاخیر در تعیین نرخ شکر دعوت نکردن از انجمن در نشست های این کارگروه و ارایه آمار کذب از سوی زیرمجموعه به کارگروه است؛ مدیران میانی در دولت های نهم و دهم هم آمار نادرست به مدیران ارشد می دادند و به همین خاطر محاسبات و تصمیم گیری ها اشتباه از آب در می آمد.

وی گفت: آمار ما مستند، گویا و صادقانه در اختیار کارگروه قرار گرفته اما برخی کارشناسان در اتاق های دربسته روی این آمار تشکیک ایجاد می کنند و به همین خاطر هنوز قیمتی تعیین نشده است؛ این در حالی است که کارخانجات چغندری کار خود را شروع کرده اند و نیشکری ها هم در آستانه آغاز فعالیت خود هستند.

دانایی یادآوری کرد: سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان از سال 85 ضوابطی برای قیمت گذاری کالاها و محصولات اعلام نموده که نرخ گذاری شکر باید براساس این ضوابط انجام شود که با توجه به افزایش نرخ چغندر قند از سوی شورای اقتصاد که 65درصد قیمت تمام شده شکر چغندری را به خود اختصاص می دهد با 30درصد افزایش نرخ شکر تا 24هزار و 500 و 24هزار و 700ریال پیشنهاد می شود.

وی افزود: یکی از برگه های برنده دست ما برای افزایش قیمت، تسویه حساب بموقع با کشاورزان است، 40روز است که از چغندر کاران شکر خام می گیریم و اگر پول نداشته باشیم به آن ها بدهیم دیگر کار نخواهند کرد.

وی افزود: تداوم این روند مانند سال 85صنعت قند و شکر کشور را در آستانه شکست قرار خواهد داد که در طول یک سال دو میلیون و 500هزار تن شکر وارد کشور شد.

دانایی گفت: به همین علت مجموع تولید چغندر قند از شش میلیون و 600هزار تن به یک میلیون و 700هزار تن در سال 87 رسید.

وی اظهار کرد: صنعت قند و شکر اشتغال بسیار وسیع به همراه دارد و از زمانی که کشت چغندر قند از چرخه تولید خوزستان حذف شد میزان تولید گندم هم افت کرد چرا که در همان اراضی زیر کشت چغندر برای تناوب زراعت گندم کشت می شد.

دانایی افزود: نبود کشت چغندر قند و ضربه خوردن به صنعت نیشکر، اشتغال، تناوب زراعت و تولید خوراک دام را از بین می برد؛ کارشناسان ما توان توجیه آن را ندارند که صنعت تولید شکر به نفع ماست.

وی افزود: افراد در سطح وزرا و معاونان آن ها در وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت افراد کارشناس و مجربی هستند اما افراد زیر مجموعه این ها نمی گذارند کارها از روند منطقی و درست برخوردار شوند.
مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار