تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷
کد خبر: ۷۲۴۰۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
در همایش روز جهانی غذا مطرح شد؛

جایگاه غذایی کشور باید ارتقا یابد

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به نگرش آکادمیکی که در بحث سلامت غذا در کشور وجود دارد، لازم است جایگاه غذایی کشور که مطلوب نیست، به سوی جایگاه مطلوب ارتقا یابد.

دکتر علی خدادادی در همایش روز جهانی غذا که امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، اظهار کرد: طرح تحول نظام سلامت از چند ماه گذشته با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، امیدی را در جامعه ما ایجاد کرده و به تدریج در حال اجراست.

وی ادامه داد: در مرحله اول طرح، بحث درمان و در مرحله دوم، بحث بهداشت مطرح و پیگیری شد و مرحله سوم اجرای طرح، با ارایه کتاب جدید ارزش‌گذاری نسبی خدمات سلامت کلید می‌خورد. این امر می‌تواند میثاقی برای جامعه پزشکی و سرمنشا گام‌های موثری در جهت اجرای طرح باشد.

خدادای گفت: بیش از دو دهه بحث بر سر تعرفه‌های خدمات سلامت مطرح بود که اکنون این مساله با جدیت وزارت بهداشت، به سرانجام رسید و اجرایی شدن ارزش‌گذاری تعرفه‌های سلامت و اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت قطعا می‌تواند در اجرایی شدن سیاست کلی نظام سلامت ابلاغی توسط مقام معظم رهبری و تحقق اهداف برنامه‌های دولت در این زمینه، نقش اساسی داشته باشد.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: یکی از بندهای برنامه پنجم توسعه، تایید و بازنگری تعرفه‌هایی است که اکنون اعمال می‌شود که قطعا توسط مجموعه‌های تخصصی این امر انجام می‌شود و واحدهای بخش خصوصی و بخش دولتی باید به این بازنگری در تعرفه‌ها تن دهند.

خدادادی افزود: این امر می‌تواند به ایجاد توازن و تعادل در ارزش خدمات تخصصی منجر شود.

وی اظهار کرد: سلامت می‌تواند محور توسعه پایدار باشد. تخصیص منابع دولتی به حوزه سلامت، صرف هزینه‌ها نیست بلکه نوعی سرمایه‌گذاری است که می‌تواند موجب توسعه پایدار جامعه شود.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: یکی از بحث‌های مطرح در کشور که هزینه‌های بسیاری را صرف آن می‌کنیم، درمان انواع سرطان‌هاست که بسیاری به عنوان سونامی سرطان از آن یاد می‌کنند. این بحث هم از نظر تشخیص و هم از نظر درمان نیاز به توجه بیشتری دارد.

خدادادی ادامه داد: به طور نمونه سرطان معده در کشور ما دارای رتبه نخست است و در جهان ششمین سرطان شایع به شمار می‌رود که انگشت اتهام به سوی رژیم غذایی، نوع رژیم غذایی و اضافه وزن است و نیاز است با ابداع روش‌های بیولوژیکی مناسب، شرایط سلامت تغذیه و افزایش کیفیت غذا را فراهم کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین آیت عادلی‌نژاد، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این در همایش اظهار کرد: هر چند امروز بشر و ادمیان در زندگی خود پیشرفت کرده‌اند و افکار بلندی را در زندگی دنیایی خود محقق کرده‌اند، ولی هنوز با مساله‌ سوءتغذیه و مشکل رنج بردن انسانها از کمبود غذا، مواجه‌اند. چرا انسان‌هایی که در فکر تسخیر طبیعت و به خدمت گرفتن سایر کرات هستند، هنوز در مساله تغذیه جهانی مانده‌اند.

وی افزود: در گذشته انسان‌ها در قبال استفاده از زمین و طبیعت، خود را مسئول می‌دانستند اما بشر امروز از روزی که خود را از جایگاه انسان مکلف وانسان مسئول به جایگاه انسان محق تعمیم داد و برای خود و نسل خود این حق را قائل شد که از زمین و از طبیعت و از محیط زیست هر گونه که می‌خواهد، استفاده کند؛ درگیر مشکلات شد. در نتیجه این تغییر، نگاه انسان به طبیعت و زمین و محیط زیست، از نگاه امین به نگاه مالک تغییر یافته است.

عادلی‌نژاد گفت: این در حالی است که نگاه درست و نگاه دینی می‌گوید که انسان مالک طبیعت و زمین نیست بلکه اینها امانتی است که در اختیار انسان قرار گرفته است.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار