تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۷۰۸۸۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
بهترین صبحانه برای دانش آموزان چیست ؟
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: صبحانه مهمترین وعده غذایی برای تمام سنین محسوب می‌شود و برای دانش‌آموزان نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا دانش‌آموزان دبستانی در طولانی‌مدت نمی‌توانند قندخون خود را در یک سطح مناسب تامین کنند.

مهنوش صاحبدل اظهار کرد: از آن جا که از شب تا صبح به مدت چند ساعت از خوردن محروم هستیم؛ در صورت نخوردن صبحانه، قند خون فرد افت پیدا می‌کند.

وی افزود: در صورت نخوردن صبحانه، گلوکز مورد نیاز که باید به مغز برسد و دانش‌آموز را در یادگیری بهتر کمک کند، تامین نخواهد شد و در نهایت، دانش‌آموز در کلاس درس دچار بی‌حالی می‌شود و توجه لازم را در سر کلاس درس نخواهد داشت.

صاحبدل با بیان این که گلوکز سوخت اصلی مغز است و تامین آن برای دانش آموزان اهمیت زیادی دارد، عنوان کرد: نخوردن صبحانه موجب پایین آمدن قدرت یادگیری در دانش‌آموزان می‌شود از جمله این که دانش‌آموز در درس ریاضی دچار مشکل خواهد شد.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: صبحانه باید از مواد پروتئینی از جمله شیر و پنیر تشکیل شده باشد. این باور عامیانه که خوردن پنیر موجب خنگ شدن کودکان می‌شود، از لحاظ علمی رد شده است. خانواده‌ها توجه داشته باشند که پنیر با هر چیزی که مصرف شود، فسفر مورد نیاز مغز را تامین می‌کند، منبع بسیار خوب پروتئین است و کلسیم مورد نیاز رشد را به بدن می‌دهد.

وی با تاکید بر این که یکی از دلایل اصلی اضافه وزن و چاقی در تمام سنین است، عنوان کرد: چاقی کودکی به راحتی تبدیل به چاقی بزرگسالی می‌شود که بیماری‌های غیرواگیر از جمله فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی از پیامدهای چاقی هستند.

صاحبدل گفت: در خانواده‌هایی که کودک صبحانه نمی‌خورد، گاه والدین کیک و آب‌میوه‌های پاکتی را به عنوان صبحانه در اختیار کودک قرار می‌دهند و به اشتباه فکر می‌کنند این‌‌ آب‌میوه‌ها طبیعی است در حالی که چیزی جز اسانس و شکر و سایر افزودنی‌ها ندارد. این گونه آب‌میوه‌ها به مرور زمان تنها موجب چاقی دست‌های کودکان می‌شود و خاصیت دیگری ندارند.

وی با بیان این که نوع صبحانه دانش‌آموزان به شرایط اقتصادی و مالی خانواده و همچنین چاق بودن یا لاغر بودن کودک بستگی دارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط می‌توان پسته، گردو، بادام، نان و پنیر و خیار را به عنوان صبحانه به کودک دانش‌آموز داد. خانواده‌ها باید صبحانه کودک را با ظاهری زیبا و مناسب آماده کنند تا اشتهای کودک تحریک شود زیرا کودکان به این نوع غذاها تمایل بیشتری دارند.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان افزود:‌ بهتر است دانش‌آموزان میان‌وعده خود را از منزل با خود به مدرسه ببرند. میان‌وعده‌های سالم شامل تخم‌مرغ، حلوا شکری، خوراک عدس، خوراک لوبیا، حلیم، شیربرنج و کوکوسبزی و غذاهای گرم هستند که می‌توان این غذاها را در منزل پخت تا دانش‌آموز با خود به مدرسه ببرد. باید توجه داشت که میان‌وعده با ذائقه با کودک سازگاری داشته باشد و همچنین باید تنوع را در صبحانه رعایت کرد. از میوه‌ها نیز می‌توان به عنوان یک میان‌وعده غذایی برای دانش‌آموزان استفاده کرد.

وی ادامه داد: اگر کودک شما چاق یا دارای اضافه وزن است، می‌توانید مقداری خیار و هویج را با برش‌های مورب در یک ظرف یک‌بار مصرف به کودک خود بدهید تا به مدرسه ببرد. شکل این برش‌ها نظر کودک را جلب می‌کند و تمایل به خوردن پیدا می‌کند زیرا خیار و هویج دارای رنگ‌های جالبی هستند و از سویی نیز هیچ کالری خاصی ندارند و از سوی دیگر هم مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی را برای بدن دانش‌آموزان تامین می‌کنند.

صاحبدل افزود: دانش‌آموزانی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند، حتما حداقل روزی دو نوع میوه با خود داشته باشند.

وی گفت: لازم است خانواده‌ها آگاه‌سازی شوند که با زیبا ساختن ظاهر غذا با کمک رنگ و شکل دادن به مواد غذایی، تا ذائقه کودک را به سمت استفاده از غذاهای سالم سوق دهند. خانواده‌ها باید صبح‌ها، صبحانه را با فرزند خود میل نمایند تا فرهنگ صبحانه خوردن در کودک ایجاد شود.
:
:
:
آخرین اخبار