معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: سطح کشت برنج امسال در استان به دلیل کمبود و محدودیت منابع آبی به نسبت پارسال 20هزار هکتار کاهش یافته است.
محمد قاسمی نژاد توضیح داد: سهمیه آب در حوضه های کرخه و مارون به 70درصد کاهش یافته و به این دلیل میزان کشت برنج در کشتزارهای استان به نسبت پارسال کاهش دارد.
وی افزود: با توجه به وضعیت این دو رودخانه امکان کشت به میزان پارسال وجود نداشت و محدودیت هایی در حوضه های آبی مزبور وجود دارد.
قاسمی نژاد از کشت برنج در سطح 61هزار و 200هکتار از مزارع خوزستان خبر داد و گفت: کشت برنج از مرداد ماه آغاز شده که از این میزان 9 هزار هکتار به صورت نشایی در مناطق کوهستانی و بقیه در دشت ها به صورت کشت مستقیم انجام می شود.
استان خوزستان از نظر کشت و تولید برنج بعد از استان های گیلان و مازندران، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
شوش، شوشتر، اهواز، ایذه، باغملک و دشت آزادگان از عمده مناطقی است که برنج در آنها بسیار کشت می شود.
انواع برنج هایی که در خوزستان تولید می شود شامل دانیال، عنبربو، شفق، کادوس، چمپا، شیرودی تابش و فجر با حجم متوسط سالانه تا 350هزار تن است.
با توجه به کمبود منابع آبی محدودیت کشت همچنان در اراضی زیر پوشش شاخه های کرخه و مارون پا برجاست.
بنا به اعلام سازمان آب و برق خوزستان، مشکلی در مخازن موجود در شاخه کارون وجود ندارد و محدودیت های کشت که معاونت حفاظت و بهره برداری از منابع این سازمان و جهاد کشاورزی خوزستان در چارچوب آن به تفاهم هایی رسیده اند تا پایان سال آبی جاری، شهریور امسال، وجود خواهد داشت و برای سال بعد پیش بینی لازم باید انجام شود.
به گفته ˈنادر افشاریˈ معاون بهره برداری سد و نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان، در شاخه های مارون و کرخه وضعیت سدها مطلوب نیست و باید محدودیت کشت در آنها رعایت شود.
متوسط آورد حوضه کرخه حدود یک میلیارد و 600 بوده که نسبت به متوسط آن حدود 65درصد کاهش نشان می دهد.
آورد حوضه مارون نیز حدود یک میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به متوسط آن 36 درصد کاهش داشته است.