تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۶
کد خبر: ۶۹۰۵۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
شرایط نگران‌کننده انتقال بیماری‌ از پوشاک تاناکورا
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم جلوگیری از ورود لباس‌های دست دوم به کشور، گفت: استفاده از لباس‌های دست‌دوم در هر شرایطی ضمانت سلامت ندارد.

مهران معلم اظهار کرد: ماهیت وجود لباس‌های دست‌دوم که به نام لباس‌های تاناکورا شناخته می‌شوند، قاچاق است؛ این پوشاک دست‌دوم از مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق و بدون کنترل و نظارت وارد کشور می‌شوند.

وی ادامه داد: ورود این نوع لباس‌ها به جامعه و همچنین چرخه بازار دو خطر در پی دارد؛ نخست بهداشت و سلامت مردم را تهدید می‌کند و دیگر این که بر کسب و کار صنوف مختلف تاثیر می‌گذارد. به این ترتیب نگاه ما را بر سیستم‌های ورودی و کنترل و نظارت در این زمینه حساس می‌کند.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه مرکز بهداشت خوزستان افزود: طبق آن‌چه وزارت بهداشت در این زمینه اعلام کرده، هر البسه‌ای در صورتی که شرایط شست‌وشو و سترون‌سازی آن رعایت شده باشد و عوامل بیماری از بین رفته باشد، می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد؛ اما آن‌چه که مهم است این است که هیچ ضمانت سلامتی برای این‌گونه لباس‌ها حتی با این شرایط وجود ندارد.

معلم اظهار کرد: استفاده از لباس‌های زیر دست‌دوم در هر شرایطی ممنوع است. لباس‌های رو نیز مشخص نیست در چه شرایطی از مبادی غیررسمی وارد کشور می‌شوند، پس از ورود به کجا برده می‌شوند، در کجا عرضه می‌شوند و به این ترتیب این لباس‌ها نیز از نظر سلامتی تضمین ندارد.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: شاید تنها چند مغازه در سطح شهر دیده شود که اقدام به عرضه لباس‌های دست دوم می‌کنند، این در حالی است که در کوچه پس کوچه‌ها و در منازل نیز برخی اقدام به فروش این لباس‌ها می‌کنند و چون ماهیت محل کسب ندارند، آشکار نیستند.

وی عنوان کرد: هرچند گفته می‌شود که در صورت پاک‌سازی و سترون‌سازی، استفاده از این نوع لباس‌ها بلامانع است ولی در این جهت باید هم مردم و هم عرضه‌کنندگان آموزش ببینند و باید بدانیم چه‌قدر اطمینان وجود دارد که پس از ارایه آموزش‌ها، اقدامات بهداشتی در خصوص این لباس‌ها، به کار گرفته می‌شود؛ در این زمینه تضمینی وجود ندارد.

معلم ادامه داد:‌ آموزش، نوعی تغییر رفتاری است که طی زمان حاصل می‌شود و در این حیطه ممکن است شخصی به دلیل حساسیت موضوع، آموزش را فرا بگیرد ولی ممکن است سطح سواد سلامتی‌اش بالا نباشد که این آموزش را به کار گیرد؛ پس امکان ضمانت سلامت این اجناس وجود ندارد.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان گفت: کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا، موضوع واردات و خرید و فروش پوشاک دست‌دوم را از این دید که به اقتصاد جامعه آسیب می‌زند، از حوزه‌های صنفی مختلف خود بررسی می‌کند. البته این کمیسیون در استان خوزستان در این زمینه تصمیمات خوبی گرفته و برای دستگاه‌های ناظر نیز تقسیم وظایف شده است تا بتوان این معضل را به خوبی مدیریت و از نظر سلامت و بهداشت و همچنین از نظر خسارتی که به صنوف وارد می‌کند، کنترل کرد.

معلم اظهار کرد: ساماندهی استفاده پوشاک دست‌دوم به آموزش بسیار گسترده در میان مردم نیاز دارد ولی به راستی چه تضمینی وجود دارد که مردم پس از تهیه لباس، آن را به شکل مناسب گندزایی و پاک‌سازی کنند؟ به این دلایل، خواهان آن هستیم که به موضوع پوشاک دست‌دوم به صورت اصولی توسط دستگاه‌هایی که می‌توانند از ورود این نوع کالاها جلوگیری کنند، رسیدگی کرده و واردات این لباس‌ها ریشه‌کن شود.

وی افزود: چرا باید این نوع لباس‌ها وارد کشور شود و پس از آن دنبال جمع‌آوری محل‌های فروش و تغییر کاربری محل و یا پاک‌سازی لباس‌ها باشیم؟ این روند، منطقی نیست و لازم است به طور جدی از ورود این لباس‌ها و کالاها جلوگیری شود.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان گفت: تا زمانی که از ورود این کالاها و لباس‌ها جلوگیری شود، باید برای وضعیت موجود فکری کرد و در کنار حذف مصادیق تخلف، برای جلوگیری از ورود و بروز این نوع تخلفات چاره‌ای اندیشید.

معلم با بیان این که استفاده از لباس‌های دست دوم موجب ایجاد بیماری‌های پوستی و قارچی در فرد می‌شود، اظهار کرد: سطح سواد سلامتی همه مردم یکسان نیست و این موضوع یک خطر محسوب می‌شود و باید برای پیشگیری از بروز موارد بیماری در جامعه، مداخله کنیم.

وی با بیان این که این لباس‌ها حامل میکروب‌ها و ناقل بیماری‌های قارچی هستند، اظهار کرد: با توجه به این که شرایط ماندگاری عوامل این بیماری‌ها در محیط طولانی است، این بیماری‌ها مخصوصا بیماری‌های پوستی و قارچی می‌توانند از طریق همین البسه به راحتی منتقل شود و ما به شدت نگران این موضوع هستیم.
:
:
:
آخرین اخبار