معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، نبود تعرفه واقعی درمان را یکی از علل افزایش سزارین در کشور دانست.
دکتر ایرج نظری در کارگاه بررسی راهکارهای ترویج زایمان طبیعی که در دانشکده پرستاری این دانشگاه برگزار شد، به بررسی آمارهای زایمانهای طبیعی انجام شده در بیمارستانهای استان پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخت و اظهار کرد: طبق امار، کشور ما دومین کشور دنیا در انجام سزارین بعد از کشور برزیل است. در حال حاضر از کل زایمانهای انجام شده حدود 54 درصد به صورت سزارین است در حالی که از نظر سازمان بهداشت جهانی این میزان باید حدود 25 درصد باشد.
ویهدف از تشکیل این کارگاه را ترویج انجام زایمان طبیعی توسط متخصص و جراحان زنان و زایمان عنوان کرد و افزود: افزایش سزارین در کشور دلایل مختلف داشته که از جمله آنها میتوان به نبود فضاهای کافی و مناسب برای زایمان فیزولوژیک و طبیعی و همچنین نبودن تعرفههای واقعی درمانی اشاره کرد.
نظری گفت: تبلیغات غلطی در طول سالیان گذشته برای سزارین انجام شده است، ذهن خانوادهها و مادران باردار را تحت تاثیر قرار داده است.
همچنین در این کارگاه، دکتر پژمان بختیارینیا، مدیر امور بیمارستانهای دانشگاه جندی شاپور اظهار کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، ترویج زایمان طبیعی به عنوان یکی از برنامههای هفتگانه طرح، مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این برنامه، فرانشیز زایمان طبیعی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز رایگان اعلام شده است.
بختیارینیا افزود: بابت انجام هر مورد زایمان طبیعی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه جندی شاپور، تعرفه تشویقی منظور میشود که سهمی از آن تعرفه تشویقی، به متخصص زنان و زایمان، ماما و حتی سایر کارکنان بیمارستان تعلق خواهد گرفت.
مدیر امور بیمارستانهای دانشگاه جندی شاپور گفت: تقویت برنامه آموزشی برای عموم مردم در خصوص مزایای انجام زایمان طبیعی و همچنین خوشایندسازی فضای فیزیکی و تجهیزات آزمایشگاهی بیمارستانهای تابعه دانشگاه از دیگر اجزای برنامه ترویج زایمان طبیعی است.