رئیس واحد بین الملل اروند دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: موضوع انتقال امکانات آموزشی تخصصی این واحد به خارج از شهر کذب محض است و واقعیت ندارد.
محمدجعفر یدید امروز با بیان اینکه واحد دانشگاهی بینالملل اروند، بسترساز توسعه آموزشی و علمی در منطقه است اظهار کرد: این واحد از زمان آغاز فعالیتش در منطقه، سال 86 تاکنون در جهت افزایش امکانات آموزشی (حتی تا حدود 200 درصد) متناسب با افزایش ظرفیتها و رشتههای این واحد دانشگاهی کوشیده است.
وی با اشاره به وجود تنها پنج رشته با 118 دانشجو در بدو تشکیل این واحد اضافه کرد: در زمان حاضر 800 دانشجو در 9 رشته کارشناسی ارشد و پنج رشته phd (تخصصی علوم پایه) مشغول تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه واحد بین الملل اروند از پرستاری، مامایی، بهداشت محیط، میکروشناسی، ویروس شناسی، تغذیه، قارچ شناسی، انگل شناسی، میکروب شناسی ، پزشکی، دندانپزشکی و دارو سازی به عنوان برخی رشتههای فعال در این واحد دانشگاهی نام برد که متناسب با نیاز منطقه راه اندازی شدهاند.
وی با اشاره به اشتغالزایی این واحد دانشگاهی در منطقه تصریح کرد: از سال 91 تاکنون برای 52 نفر (کارکنان) در این واحد اشتغالزایی شده است.
یدید با بیان اینکه یکی از رسالتهای ما ایجاد بستر مناسب توسعه در منطقه بود و به این هدف تاکنون دست یافته ایم، یادآور شد: به طوری که با پیگیری نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و ریاست دانشکده علوم پزشکی آبادان بر مبنای وجود واحد بین الملل اروند در منطقه مجوز رشته پزشکی دریافت شد.
وی گفت: سازمان منطقه آزاد اروند تاکنون همکاری خوبی با این واحد داشته است که از جمله آن میتوان به ساخت مجتمع آزمایشگاهی در قالب تفاهمنامه در این واحد اشاره کرد.
* احداث شهرک دانشگاهیرئیس دانشگاه واحد بینالملل اروند در بخش دیگری از سخنان خود از ساخت شهرک دانشگاهی در این منطقه خبر داد.
وی افزود: در نشستی که با مسئولان سازمان منطقه آزاد اروند داشتیم از آنان درخواست اعطای زمینی به مساحت 28 هکتار جهت ساخت یک مجتمع دانشگاهی داشتیم که با موافقت آنان مواجه شد.
یدید با اشاره به موافقت بنیاد مستضعفان جهت تامین هزینههای لازم برای ساخت این شهرک دانشگاهی اظهار کرد: در زمان حاضر اقدامات اولیه شامل انجام مطالعات طرح، بررسیهای ژئوتکنیکی و خاک شناسی و آماده سازی نقشهها به اتمام رسیده و آماده آغاز به کار هستیم.
وی تصریح کرد: در صورت واگذاری زمین یاد شده از سوی سازمان منطقه آزاد اروند (بر اساس تفاهمنامه) آمادگی لازم برای آغاز به کار ساخت این شهرک دانشگاهی وجود دارد.
رئیس دانشگاه واحد بین الملل اروند از ساختمان دانشکدهها، خوابگاه و مراکز آزمایشگاهی به عنوان برخی از بخشهای پیش بینی شده در این شهرک دانشگاهی نام برد و یادآور شد: در صورت ساخت و تکمیل این شهرک دانشگاهی 7 هزار دانشجو در رشته های مختلف میتوانند مشغول به تحصیل شوند و تعداد زیادی پرسنل استخدام خواهند شد.
* ایجاد مرکزی جهت توریست درمانیوی در بخش دیگری از سخنان خود از ایجاد مرکزی با هدف توریست درمانی به عنوان یکی از برنامههای آتی این واحد نام برد و گفت: تامین و ایجاد بسیاری از بخشهای مختلف که پیشتر در منطقه وجود نداشت با رویکرد توسعه فعالیتها از جمله توریست درمانی انجام شده است.
یدید با تاکید بر آنکه تصمیمی برای خروج واحد بین الملل اروند از آبادان را نداریم افزود: تصمیم برای خروج یک واحد دانشگاهی از یک منطقه جزء، تصمیمات کلان کشوریست و به نظریه شخص و یا اشخاص مربوط نمیشود که بگویم آن را تعطیل می کنم یا خیر.
به گفته وی انجام ین کار منوط به اعلام نظر وزارتخانه، هیئت امنای دانشگاه جندی شاپور اهواز است.
*برنامه ریزی برای رشتههای داروسازی و دندانپزشکیوی در پاسخ به اینکه گفته میشود بسیاری از تجهیزات و امکانات آموزشی موردنیاز در مقطع علوم پایه این واحد دانشگاهی به خارج از شهر (اهواز) منتقل شده است گفت: موضوع انتقال امکانات این واحد به خارج از شهر کذب محض است و واقعیت ندارد.
رئیس دانشگاه واحد بین الملل اروند افزود: برنامهای برای انتقال امکانات آموزشی به خارج از شهر وجود ندارد اما برخیها با گفتن چنین مسائلی درصدد ایجاد تنش و تشویش اذهان عمومی را دارند که این موضوع به هیچ وجه منافع مردمی و شهر را در بر ندارد.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای رشتههای داروسازی و دندانپزشکی در این واحد بین المللی اظهار کرد: وقتی که دانشجویان این دو رشته به مقطع بالینی رسیدند طبق نظر کارشناسان وزارتخانه این واحد، دیگر زیرساختهای لازم برای ادامه تحصیل این دانشجویان را نداشت و بنابراین این دانشجویان به دانشگاه جندی شاپور اهواز و بیمارستان سینای شهر کارون منتقل شدند و هنوز هم تحصیلات آنان در آن دانشگاه ادامه دارد.
یدید ادامه داد: در زمان حاضر برخی تجهیزات فوق تخصصی مربوط به رشته داروسازی موجود در واحد بین الملل اروند بلا استفاده مانده است و استفاده آموزشی در این واحد ندارند، لذا تصمیم داریم تا در جلسهای با حضور فرماندار، نمایندگان و رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان پس از طرح موضوع در خصوص این تجهیزات تصمیم گیری کنیم.
به گفته وی این امکانات میتواند جهت استفاده بهینه آموزشی و مطلوب در اختیار دانشجویان این واحد بین المللی که اکنون در اهواز در حال ادامه تحصیل هستند، قرار بگیرد.
* تجهیزات مربوط به رشته پزشکی به هیچ وجه قابل انتقال نیسترئیس واحد بینالملل اروند گفت: تجهیزات مربوط به رشته پزشکی به هیچ وجه قابل انتقال نیست و برنامهای نیز برای خروج آنها وجود ندارد.
وی افزود: برآورد ما آن است که تا سالهای زیادی دانشکده علوم پزشکی بستر مناسب آکادمیک برای جذب دانشجویان رشتههای داروسازی و دندانپزشکی را ندارد، تجهیزات مورد استفاده این رشتهها فوقالعاده گران است.
یدید با بیان اینکه در زمان حاضر هیچگونه کمبودی در زمینه تجهیزات آموزشی در رشتههای پزشکی و سایر رشتههای فعال در این واحد وجود ندارد اظهار کرد: تنها مشکل ما تامین اساتید است که برای جبران آن 300 نفر از اساتید دانشگاه جندی شاپور ما را به لحاظ آموزشی و علمی حمایت میکنند.