تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰
کد خبر: ۶۶۷۳۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مراقب فساد مواد غذایی در تابستان باشید

سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان گفت: در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا، شرایطی فراهم می‌شود که بیماری‌های روده‌ای، مسمومیت‌های غذایی و سایر بیماری‌هایی که از طریق آب و غذا منتقل می‌شوند به صورت گسترده‌ای شیوع می‌یابند.

مهران معلم اظهار کرد: اغلب بیماری‌های روده‌ای که با اسهال، استفراغ، دل درد و ناراحتی‌های گوارشی همراه هستند، در اثر مصرف غذاهای آلوده به وجود می‌آیند و علت آلوده شدن مواد غذایی، عدم رعایت صحیح مسایل بهداشتی در زنجیره تهیه تا مصرف غذا است و چنانچه در هر یک از این مراحل مشکلی به وجود آید، موجب فساد مواد غذایی می‌شود.

وی ادامه داد: همه مواد غذایی در فصل گرما برای ما خطرناک نیستند. آن دسته از مواد غذایی که در هوای گرم و به طور کلی در شرایط تابستان فرصت مناسبی برای رشد و نمو انواع میکروارگانیسم‌ها فراهم کنند برای ما مشکل‌ساز بوده و احتمال فساد دارند.

معلم اضافه کرد: هر نوع ماده غذایی که آب بیشتری داشته باشد یا آب مورد استفاده میکروارگانیسم‌ها در آن فراهم باشد، شرایط مناسب‌تری برای فساد آنها فراهم می‌شود که گوشت، شیر و سایر مواد لبنی از این نوع مواد غذایی به شمار می‌روند.

سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به دمای هوا در فصل گرما گفت: دمای هوا در فصل تابستان بین 20 تا 40 درجه سانتی‌گراد متغییر است و این دما درجه حرارت مناسب برای رشد میکروب‌ها است. با قرار گرفتن مواد غذایی فسادپذیر در این درجه حرارت، شرایط برای رشد میکروب ها و فساد مواد غذایی مهیا می‌شود.

وی بیان کرد: از توصیه‌های مهم این است که مواد غذایی فسادپذیر در درجه حرارت یخچال و بین دمای صفر تا 5 درجه سانتی‌گراد و یا در گرمخانه و در دمای بالای 70 درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند؛ نگهداری این مواد غذایی در درجه حرارت 5 تا 60 سانتی‌گراد برای بیش از 2 ساعت شرایط فساد مواد غذایی را فراهم می‌آورد.

معلم افزود: این مساله با افزایش سفرها در تابستان بسیار اهمیت پیدا می‌یابد و از شهروندان تقاضا می‌شود در هنگام سفرهای داخل استانی و یا خارج استانی تا جایی که مقدور است از مواد کنسرو شده سالم و دارای مجوزهای درج شده بر روی آنها استفاده کرده و اگر از مواد غذایی فسادپذیر استفاده می کنند، حتما رعایت زنجیره سرد برای آن فراهم آورند.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از توصیه‌های بهداشتی در این زمینه، خودداری جدی از مصرف مواد غذایی کنسرو شده در قوطی‌های بادکرده و زنگ‌زده است. اگر قوطی کنسرو بادکرده باشد، نشان‌دهنده وجود شرایط برای رشد برخی میکروب‌ها بوده که این میکروب‌ها علاوه بر فاسد کردن غذا، سم بسیار خطرناکی مانند سم بوتولیسم ترشح می‌کنند که بسیار کشنده است.

:
:
:
آخرین اخبار