سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، استفاده از شیرینجات و مواد غذایی از قبیل آش و حلیم در جامعه رونق خاصی پیدا میکند که ضروری است نکاتی را در این خصوص رعایت نمود. یکی از این نکات ظروفی است که در هنگام خرید آش و حلیم جهت حمل این مواد غذایی استفاده میشود.
مهران معلم اظهار کرد: استفاده از ظروف پلیمری یا به اصطلاح یکبار مصرف پلاستیکی به چند دلیل از قبیل استفاده آسان، صرفهجویی در زمان و رعایت بهداشت در زندگی مردم نقش گستردهای پیدا کرده است. البته یکی از ایرادهای استفاده از این ظرفها، آلودگی محیط زیست به دلیل قابل بازیافت نبودن این ظرفها است.
وی افزود: استفاده از این ظرفها میتواند در سلامت فرد اثر زیادی داشته باشد. استفاده از ظرفهای یکبار مصرف نامناسب، عارضههای بسیاری به همراه خواهد داشت.
معلم ادامه داد: ظرفهای یکبار مصرف انواع زیادی دارند که برای هر نوع غذا یا نوشیدنی باید از ظرفی که برای آن نوع ماده غذایی ساخته شده استفاده کرد. مصرفکنندگان ظرفهای یکبار مصرف باید به نشانهای اختصاری که در کف ظرف نقش بسته، توجه کنند. مانند PP یا PS که نشاندهنده جنس ظرف و در نهایت بیانگر نوع مصرف و کاربرد آن ظرف است.
سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان با بیان این که نیاز است مصرفکنندگان با علایمی که در کف ظروف یکبار مصرف حک شدهاند آشنایی داشته باشند، گفت: یکی از این علایم PP یا ظروف "پلیپروپیلن” است که برای جابهجایی فرآوردههای غذایی داغ از قبیل آش و حلیم با دمای بالاتر از 70 درجه سانتیگراد استفاده میشود. همچنین برای بستهبندی فرآوردههای لبنی مانند ماست، خامه و پنیر نیز استفاده میشود.
معلم توضیح داد: ظروف با علایم PS یا ظروف "پلیاستایرن” تنها برای فرآوردههای غذایی در دمای عادی و کمتر از 70 درجه سانتیگراد توصیه میشوند و نمیتوان از آن برای نوشیدنیهای داغ مانند چای، شیر و قهوه، فرآوردههای غذایی با دمای بالا و فرآوردههای خوراکی چرب مانند کره و مارگارین استفاده کرد.