کارشناس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل استاندارد خوزستان گفت: در سه ماهه نخست سال جاری ۱۶۸ مورد بازرسی و نمونهبرداری از مراکز عرضه فلزات گرانبها (طلا) توسط کارشناسان این اداره کل از سطح بازار در استان خوزستان انجام شده است.
علی رکابیزاده امروز اظهار کرد: بر اساس نتایج آزمون دریافتی 37 نمونه با استاندارد ملی مطابقت داشته و 105 نمونه نیز مغایر با استاندارد ملی مربوطه شناخته شده و دارای عیار کمتر از 750 بودهاند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اغلب نمونههای مغایر با استاندارد، عیارشان از حد تعیین شده مقدار ناچیزی کم بوده است و در محدوده 745 تا 749 بودهاند که با توجه به تذکرات و پیگیریهای انجام شده این موضوع در حال بررسی و پیگیری است.
کارشناس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل استاندارد خوزستان گفت: همچنین 51 گرم طلا به دلیل عدم داشتن کدشناسایی توقیف و تخریب شده و برای انجام سایر مراحل قانونی به اداره حقوقی این اداره کل ارجاع شده است.تخلفاتی که در حوزه تولید طلا با عیار نامناسب صورت میگیرد، استانداردسازی آن را برای صیانت از حقوق مصرف کننده و حفظ اعتبار تولیدکنندگان داخلی اجتناب ناپذیر میسازد.
رکابی زاده خاطرنشان کرد: سازمان ملی استاندارد ایران تنها مرجع انگگذاری و تعیین عیار فلزات گرانبها در ایران و آزمایشگاه این اداره کل نیز تنها آزمایشگاه عیارسنجی تأیید صلاحیت شده توسط سازمان ملی استاندارد ایران در استان خوزستان است.
کارشناس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل استاندارد خوزستان در پایان افزود: با افزایش قابلیت ردیابی مصنوعات طلا از طریق الزام تولیدکنندگان و فروشندگان به عرضه مصنوعات طلای دارای کد شناسایی کارشناسان اداره کل استاندارد خوزستان از طریق نمونه برداری و بازرسی به کنترل بازار و عیارسنجی فلزات گرانبها میپردازند تا از تقلبات در خرید و فروش این کالای ارزشمند جلوگیری شده و حقوق مصرف کننده رعایت شود.