تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۶۴۰۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
روزه داری سالم با مصرف به اندازه مواد قندی
زولبیا و بامیه ‌یکی از شیرینی‌های اصیل ایرانی است که مصرف آن در ماه مبارک رمضان در میان ایرانیان رواج دارد هر چند این شیرینی مورد علاقه بسیاری از روزه داران است اما افراط در مصرف این شیرینی می‌تواند سلامتی افراد را به مخاطره بیندازد.

به گزارش ایرنا، زولبیا و بامیه یکی از شیرینی جات حاضر در سفره‌های افطاری بسیاری از خانواده‌های روزه دار ایرانی در ماه مبارک رمضان است این در حالی است که برخی از روزه داران از ویژگی‌های زولبیا و بامیه خوب بی‌خبر هستند و هر نوعی از این ماده قندی را که در مغازه‌ها می‌بینند، خریداری کرده و بدون اطلاع از نکات بهداشتی، آن را مصرف می‌کنند.

به گفته متخصصان تغذیه و افراد دست اندرکار تهیه زولبیا و بامیه، این نوع شیرینی باید دارای، عطر، طعم و رنگ روشن باشد و سوختگی و تغییر رنگ قهو‌های در آن مشاهده نشود.

ذرات سوخته شده نیز نباید بر روی زولبیا و بامیه وجود داشته باشد و حتما در یخچال یا محل خشک و خنک نگهداری شود.

روزه داران باید بدانند که از نگهداری طولانی مدت زولبیا و بامیه درمنزل خوداری کنند و آن را درحجم کم خریداری کنند تا در اسرع وقت مورد استفاده قرارگیرد.

یک کار‌شناس تغذیه گفت: روزه داران باید در وعده سحری از مصرف زولبیا و بامیه خودداری کنند زیرا به علت شیرینی بالای آن، قندخون به سرعت افزایش یافته و منجر به گرسنگی زودرس درساعات ابتدایی روز می‌شود.

افراد مبتلا به دیابت (قند خون بالا)، چاقی و چربی خون بالا تا حد ممکن از مصرف این نوع شیرینی‌ها در این ماه معنوی پرهیز کنند و در صورت تمایل، تا حد امکان مصرف آن را کاهش دهند.

وی به روزه داران توصیه کرد، اینگونه شیرینی‌ها را تا حدامکان از مراکز تهیه و توزیع معتبر که شرایط بهداشتی را رعایت می‌کند خریداری کرده و از دوره گرد‌ها بامیه و زولبیا و شیرینی و مانند آن را خریداری نکنند.

یک متخصص تغذیه در این باره می‌گوید: زولبیا و بامیه دارای قند و چربی بالا است و افراد با مصرف این شیرینی‌ها، ‌ دچار وزن زیاد شده و میزان کالری دریافتیشان هم افزایش می‌یابد.

دکتر «محمدرضا وفا» ادامه می‌دهد: یکی از اهداف روزه داشتن در ماه مبارک رمضان، ‌کنترل و کم کردن وزن است.

وفا ادامه داد: افرادی که به شکل بی‌رویه از زولبیا و بامیه و حتی شیرینی جات استفاده می‌کنند، ‌قند خونشان افزایش می‌یابد و فواصل گرسنگی کوتاه می‌شود.

به گفته وی، این افراد دچار گرسنگی کاذب شده و در نتیجه با مصرف غذاهای مختلف و زیاد، دچار اضافه وزن زیاد می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: برخی از زولبیا و بامیه‌ها در روغن‌های دارای اسیدهای چرب، تهیه و سرخ می‌شود که برای بدن انسان ‌مضر است. البته زولبیا و بامیه‌ای که از روغن مخصوص سرخ کردنی و سالم و بهداشتی هم تهیه شده باشد باید به مقدار متعادل مصرف کرد.
:
:
:
آخرین اخبار