تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶
کد خبر: ۶۲۱۴۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
امسال سال خوبی برای لوله‌سازی اهوازاست
مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز گفت: در حال حاضر 4 کارخانه لوله‌سازی، 2 کارخانه ساخت لوله به روش ERW در اندازه‌هاي 6 تا 24 اینچ، یک کارخانه SAW در اندازه 24 تا 56 اینچ و یک کارخانه اسپیرال که تولیدکننده لوله‌های 24 تا 100 اینچ مي‌باشد، مشغول به فعالیت است. همچنین برای تکمیل محصولات، 2 کارخانه پوشش بیرونی داریم که قابلیت تولید لوله‌های 2 تا 56 اینچ به‌روش گرم سه لایه‌ای پلی‌اتيلن و یک کارخاخانه پوشش داخلی که قابلیت توليد لوله‌های 24 تا 56 اینچ به‌روش اپوکسی را انجام مي‌دهد.

عبدالحسين بساق‌زاده عنوان‌کرد: شرکت لوله‌سازی اهواز سال 46 برای ساخت لوله‌های نفت، گاز و پتروشیمی شروع به‌کار کرد و با گذر از فراز و نشیب‌های فراوان تاکنون عملکرد خوبی داشته است.

وی افزود: شرکت لوله‌سازی دارای آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مجزا است که تمام مواداولیه‌اي و لوله‌های تولیدی که در آن تولید می‌شود را طبق استانداردهای بین‌المللی و ملی مورد آزمایش قرار می‌دهد.

تولید 100 درصدي قطعات و تجهیزات مورد نیاز تولید لوله توسط کارشناسان داخلی

مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز بیان‌کرد: پیش از این تمام تجهیزات تولید لوله از کشورهای خارجی تامین می‌شد اما با توجه به تحریم‌هایي که علیه ایران صورت گرفت، 100 درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز تولید لوله توسط کارشناسان داخلی تولید می‌شود.

بساق‌زاده تصریح کرد: شرکت لوله‌سازی اهواز هم‌اکنون با دارابودن 2300 نيرو از بزرگترین و قدیمی‌ترین شرکت‌های لوله‌سازی کشور محسوب می‌شود.

وی با اشاره به پروژه‌هایی که توسط این شرکت انجام شده است، اظهارکرد: پروژه‌های زیادی به ویژه پروژه‌های تامین خطوط سراسری شرکت ملی گاز برای انتقال گاز مناطق مختلف توسط شرکت لوله‌سازی اهواز انجام شده است.

مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز خاطرنشان‌کرد: آخرین پروژه‌ای که انجام شده مربوط به سال 87 است که لوله‌های پروژه انتقال گاز از عسلویه به ایرانشهر به میزان 902 کیلومتر لوله 56 اینچی تولید و تحویل داده شد. تولید لوله‌های سرویس ترش گاز و نفت در آزمایشگاه‌های این شرکت تایید و تولید این لوله‌ها با ضخامت‌های 32، 36 و 42 اینچ در شرکت لوله‌سازی اهواز انجام شد.

بساق‌زاده خاطرنشان‌کرد: تولید لوله‌های ERW اخیرا با ضخامت‌های 6 تا 56 اینچ در این شرکت برای سرویس ترش در پروژه‌های بزرگ وزارت نفت و میدان‌های مشترک با کشورهای مختلف به کار برده می‌شود.

ورود به فاز جديد در لوله‌سازي اهواز با توليد لوله‌های جداره چاه

وی افزود: اخیرا با تولید لوله‌های جداره چاه یا کیسینگ وارد فاز جدیدی در تولید لوله شده‌ایم. آزمایشگاه لازم برای تولید این نوع لوله‌ها ايجاد و هم‌اکنون 3 پروژه جداره چاه با شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب وشرکت ملی حفاری ایران منعقد شده است.

مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز بیان‌کرد: ظرفیت توليد این شرکت در زمینه تولید لوله‌های نفت و گاز 500 هزار تن لوله‌های 6 تا 56 اینچ به روش ERW و SAW است. سال‌گذشته 56 هزار تن لوله در اين شركت تولید شد.

قول مساعد سهامدار عمده شركت براي تامین هزینه‌های مالی

بساق‌زاده تصریح‌کرد: بهترین ظرفیت تولید شرکت لوله‌سازی اهواز سال 86 بود. در این سال لوله‌های 56 اینچی خط لوله عسلویه به ایرانشهر تولید شد. امسال با تغییرات اساسی که در این شرکت صورت گرفت، سهامدار عمد قول مساعد داده تا مقداری از هزینه‌های مالی تولید لوله‌ها را تامین کند.

امسال سال خوبی برای لوله‌سازی اهوازاست

وی خاطرنشان‌کرد: هم‌اکنون پروژه توليد حدود 300 هزار تن لوله قطعی شده كه امسال اجرا مي‌شود که 10 درصد مواداولیه آن خریداری شده است. به طور کلی امسال سال خوبی برایلوله‌سازی اهوازاست.

مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز با اشاره به سهامداران این شرکت اظهارکرد: صندوق بازنشستگان کشور 55.5 درصد، سازمان تامین اجتماعی 25.5 درصد و صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت با 29 درصد سهامدار اين شركت هستند.

بساق‌زاده بیان‌کرد: شرکت لوله‌سازی اهواز اخیراً برای تامين مواداولیه خود، اقدام به خريد فولاد استاندارد از شرکت فولاد مبارکه اصفهان کرده است. آزمایشات و تائیدیه‌های لازم برای تولید مواداولیه تا 52 X اخذ شده است. همچنین برای لوله‌های قطور در کارخانه شماره 4 با شرکت فولاد اکسین خوزستان وارد مذاکره شده‌ایم. با گرفتن ورق‌های آزمایشي و مراحل اولیه آن، خوشبختانه توانستیم تائیدیه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را دریافت و لوله‌ها را با گارانتی شرکت لوله‌سازی تولید کنیم.

وی تصریح‌کرد: در حال حاضر براساس تفاهم‌نامه‌ای با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت فولاد اکسین خوزستان برای تولید 280 هزار کیلومتر لوله‌های 42 و 48 اینچ آماده انعقاد قرارداد هستيم. مقدار تولید لوله این پروژه حدود 110 هزار تن است.

مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز خاطرنشان‌کرد: از جمله پروژه‌های دیگری که امسال به مرحله توليد مي‌رسد، پروژه شرکت ملی مهندسی ساختمان نفت ایران است؛ براساس این قرارداد 420 کیلومتر لوله 20 اینچ 4 با ضخامت‌های مختلف و به وزن 62 هزار تن تولید می‌شود. مواد اولیه تولید این لوله‌ها خریداری شده و تولید این 10 روز آینده انجام خواهد شد.

بساق‌زاده افزود: اين شركت برای پوشش لوله‌ها نیاز به مواد پلی‌اتیلن دارد؛ به‌همين منظور تا سال‌گذشته این مواد از کشورهای خارجی تهیه می‌شد اما اخیرا با شرکت پتروشیمی تبریز و دیگر شرکت‌هایی که مواد پلی‌اتیلن را تولید می‌کنند به توافق رسیدیم تا این مواد را در اختیار ما قرار دهند. خوشبختانه تاییدیه تامین این مواد سال‌گذشته از وزارت نفت اخذ شد.

وی ادامه‌داد: هم‌اکنون نیز به دنبال اخذ این مجوز از شرکت ملی گاز هستیم. امسال هزار تن پلی‌اتیلن از شرکت‌های داخلی تامین و در تولید لوله‌های شرکت لوله‌سازی اهواز مصرف مي‌شود.

مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز اظهارکرد: پروژه دیگري را با شرکت ملی مناطق نفت مرکزی منعقد کرده‌ایم که براساس آن 30 کیلومتر لوله 16 اینچ تولید مي‌شود. در حال حاضر تعدادی از این لوله توليد شده و برای مابقی، مواداولیه از شرکت فولاد مبارکه اصفهان خریداری شده است.

بساق‌زاده یادآورشد: 2 پروژه دیگر در مناقصه برنده شده‌‌ايم که 44 کیلومتر لوله 40 و 42 اینچ را برای شرکت ملی مهندسی و توسعه گاز و 33 کیلومتر لوله 40 و 42 اینچ را برای شرکت انتقال گاز ايران تولید خواهیم کرد.

لوله‌سازي اهواز طلب‌هاي زيادي دارد؛تاكيد بر تغيير سيستم پيش‌پرداخت‌ها جهت حل مشكلات

وی با اشاره به مشکلات پیش روی شرکت لوله‌سازی اهواز خاطرنشان‌کرد: متاسفانه هر قرارداد و پروژه‌ای که با لوله‌سازان منعقد می‌شود فقط 25 درصد از مبلغ آن پیش‌پرداخت می‌شود و مابقی را باید لوله‌سازان تامین کنند. در صورتی که این سیستم مربوط به زمانی است که لوله‌سازان فقط دستمزدي توليد می‌كردند و مواداولیه آن توسط دولت تامین می‌شد. از آنجایی که 75 تا 85 درصد قرارداد لوله‌سازي مربوط به مواداولیه است، به نظر می‌رسد این سیستم باید تغییر کند.

مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز بیان‌کرد: مشکل دوم شرکت لوله‌سازی اهواز مربوط به طلب‌های زیادی است که از شرکت ملی گاز و پیمانکاران این شرکت دارد. به‌طور مثال یکی از پیمانکاران این شرکت برای پروژه‌ای که سال 87 لوله‌های آن تحویل داده شد، 96 میلیارد تومان باید به شرکت لوله‌سازی اهواز پرداخت کند اما متاسفانه پیمانکار تاکنون بدهی‌های خود را پرداخت نکرده، در صورتی که شرکت لوله‌سازی اهواز برای تولید لوله‌ها از تسهیلات بانکی استفاده کرده بود.

بساق‌زاده ادامه‌داد: به دلایل چنین مشکلاتی مجبور شدیم بخش زیادی از منازل مسکونی شرکت لوله‌سازی اهواز را برای پرداخت تسهیلات بانکی به فروش برسانیم.

وی تصریح‌کرد: در حال حاضر علاوه بر شرکت لوله‌سازی اهواز 2 شرکت بزرگ لوله‌سازی سدید ماهشهر و شرکت لوله و پروفیل ساوه در کشور وجود دارد.

مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز با اشاره به آلودگی‌های صنعتی اظهارکرد: شرکت لوله‌سازی اهواز فرم‌دهنده لوله‌ها است و عملیات حرارتی و در نتيجه پساب ندارد؛ بنابراین آلودگی زیست محیطی ایجاد نمی‌کند و شرکت از 4 سال‌گذشته از لیست صنایع آلایندگی خارج شده است.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار