معاون عمرانی استانداری خوزستان مهمترین اصل در زمینه واردات خودرو را جذب سرمایهگذاران و اعطای تسهیلات مطرح و بر لزوم پیگیری آن و رفع موانع واردات خودرو در اسرع وقت تاکید کرد.
احمد سیاحی در جلسه بررسی نحوه ورود و خرید وسایل نقلیه خارجی از منطقه آزاد اروند که امروز، 30 فروردینماه در استانداری برگزار شد، ضمن بررسی و پیگیری نتایج جلسات گذشته، اظهارکرد: با توجه به منابع مالی دولتی موجود در بانکهاي استان، سیستم بانکی موظف به تامین تسهیلات در خصوص واردات خودرو است. البته باید دقت شود تسهیلات به افراد نیازمند داده شود تا مردم استان از این ظرفیت به وجود آمده نهایت استفاده را ببرند، زیرا اجرای این طرح موجب ایجاد اشتغال در استان است.
وی افزود: سازمان همیاری شوراها و شهرداريهاي استان به عنوان مسئول رسیدگی به این موضوع انتخاب و مقرر شد کمیتهای جهت پیگیری چگونگی واردات خودرو تشکیل دهند. این سازمان موظف به پیگیری نحوه پرداخت تسهیلات، خدمات بیمهای و پس از فروش و حل نقاط مبهم در این زمینه است.
سیاحی عنوانکرد: مهمترین مساله در انتخاب خودرو وارداتی داشتن توجیه فنی و اقتصادی و تناسب آن با شرایط استان است.
معاون عمرانی استانداری خوزستان خاطرنشانکرد: طبق بررسیهای این کارگروه بهترین خودرو جهت واردات و استفاده از ناوگان تاکسیرانی درون و برون شهری تویوتا است. قیمتها نیز بررسی شده و هماکنون چند سرمایهگذار برای واردات این خودرو اعلام آمادگی کردهاند. قیمت براساس نوع و خدمات خودروها متفاوت است. مجموع هزینههای واردات یک خودرو از جمله هزینه گمرک، پلاک، GPS، بیمه شخص ثالث و انبارداری برای خوردوهای آسیایی ساخت سال 2014، 6 میلیون و 500 هزار تومان و برای خودروهای ساخت 2013، 3 میلیون و 500 هزار تومان است.
وی ادامهداد: هماكنون قيمت خودرو تويوتا مدل كرولا و كمري به ترتيب حدود 6100 و 6900 دينار كويتي است.
سیاحی در این جلسه همچنین از حل مشکل اعطاي کارت سوخت به این خودروها با راهنمایی و رانندگی خبرداد و گفت: همه تلاش ما استفاده حداکثری از این فرصت برای حل مشکلات افزایش رفاه مردم استان است. بحث بیمه این خوردوها نيز با شرکتهای بیمهای مطرح شده و در این خصوص جای هیچگونه نگرانی نیست. از سوي ديگر امکان خريد بهصورت نقد و اقساط نیز از سرمايهگذاران امکانپذیر است.
وی تاکیدکرد: جو اینکه برخی میگویند واردات خودرو از اروند شایعه است باید در استان شکسته شود و لازم است تبلیغات خوبی در این خصوص انجام شود. باید در زمان کوتاه نمایشگاههایی در اهواز جهت عرضه این خوردوها برپا شود.
سياحي گفت: در حال حاضر اقدامات جهت واردات خوردو براي ناوگان تاکسیرانی، اتوبوسهای درون و بین شهری، پیکانکاران، آتشنشانی و آمبولانس در حال انجام است و در مراحل بعد اقدام به رفع موافع واردات خودرو برای متقاضیان شخصی خواهد كرد.
در این جلسه فدعمی، رییس سازمان همیاری شوراها و شهرداريهای خوزستان نیز به تشریح اقدامات و پیگیریهای این سازمان و کمیته تشکیل شده جهت تسهیل واردات خودروها پرداخت.
به گفته وی اتوبوس تعیین شده برای واردات ولوو و خودرو ون نیز تويوتا هایس تعیین شده است.
همچنين شیرازی، شهردار آبادان نیز از آغاز ثبتنام از متقاضیان واردات خوردو طی 5 روز گذشته خبرداد و گفت: طی این مدت حدود 650 نفر ثبتنام کردهاند. شهرداری آمادگی دارد از پيمانكاران متقاضي واردات ماشينآلات ماشین آلات مورد نیاز در پروژههای راهداری نيز ثبتنام نماید.