وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: خوزستان با كمبود نيرو و پرستار مواجه است و تعداد پرسنل موجود در بيمارستانها در مقايسه با تختهاي موجود بسيار اندك است.
به گزارش خوزنیوز به نقل از فارس، مرضيه وحيددستجردي ،بررسي وضعيت نظام درماني در استان خوزستان به ويژه شهر اهواز را از مهمترين اهداف سفر به اين شهرستان عنوان كرد و اظهار داشت: پس از اين سفر، نقاط قوت و ضعف سيستم درماني خوزستان مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرد و با توجه به طرحهايي كه بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه بايد در سراسر كشور توسعه يابند، امكان توسعه اين طرحها را در بيمارستانها خوزستان بررسي خواهيم كرد.
وي افزود: با توجه به مصوبات سفرهاي استاني، در سالهاي گذشته ساخت و سازهاي بسياري در بخش درمان در خوزستان انجام شده و بسياري از بيمارستانهاي موجود در اين استان توسعه يافتهاند. همچنين تجهيزات درماني مناسبي به بيمارستانهاي اين استان اختصاص يافته است، اما در كنار آن لازم است روند توسعه و ساخت و ساز تسريع شود.
دستجردي با اشاره به بازديد خود از بيمارستان ابوذر اهواز تصريح كرد: با وجود اينكه ساختمان اين بيمارستان بسيار قديمي و فرسوده است، رسيدگي پزشكي و پرستاري بسيار خوبي را در اين بيمارستان شاهد بوديم.
وي تصريح كرد: البته فضاي فيزيكي بيمارستان ابوذر فرسوده و نامناسب است كه با توجه به مصوبه سفر رياست جمهوري، بيمارستان جايگزين 160 تختخوابي در حال ساخت است.
وزير بهداشت با اشاره به حضور معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري در بازديد از بيمارستان ابوذر، خاطرنشان كرد: قرار است كه بودجه و اعتبارات بيشتري به پروژه ساختمان جايگزين بيمارستان ابوذر اهواز اختصاص يابد تا اين بيمارستان تا پايان سال 91 آماده بهرهبرداري شود. همچنين اعتبارات خوبي هم براي بازسازي بيمارستان فرسوده فعلي اختصاص يافته است و به اين ترتيب تا زمان آماده شدن بيمارستان جديد، بيمارستان فعلي بازسازي خواهد شد.
وزير بهداشت با اشاره به تعداد زياد موارد مار و عقربگزيدگي در اهواز، افزود: به دليل خشكساليهاي اخير، تعداد موارد مار و عقربگزيدگي در اهواز افزايش يافته و به نظر ميرسد افرادي كه در زمينه مقابله با خشكسالي فعاليت دارند بايد اعتبارات بيشتري به اين موضوع اختصاص دهند.
وي تاكيد كرد: البته رسيدگي به چنين بيماراني در بيمارستانهاي اهواز قابلقبول و سرمهاي مورد نياز موجود است، ولي لازم است براي پيشگيري از اين موضوع، در مورد مسائل شهري رسيدگيهاي بيشتري انجام شود به ويژه در مناطقي كه احتمال وقوع چنين مواردي وجود دارد، رسيدگي بيشتري اعمال شود.
* پرداختيها به روز شود
دستجردي در ادامه با اشاره به بازديد خود از بيمارستان امام خميني (ره) ادامه داد: نيمي از اساتيد اين بيمارستان تماموقت هستند و خدمات پزشكي و پرستاري مناسبي در اين بيمارستان ارائه ميشود. با اين وجود، مشكلاتي در زمينه كمبود نيروي انساني و پرستار در اين بيمارستان وجود دارد كه لازم است معاونت سرمايه انساني و همچنين معاونت نظارت راهبردي رئيس جمهور اعتبارات مورد نياز را در اختيار وزارت بهداشت قرار دهند. همچنين لازم است پرداختي بيمهها بهروز شود تا مشكلات مالي بيمارستانها كاهش يابد.
وزير بهداشت با اشاره به حدود 800 تخت موجود در بيمارستان امام خميني (ره) اهواز گفت: با وجود اين تعداد تخت، تنها هزار و 260 نفر پرسنل در اين بيمارستان مشغول به كار هستند كه اين تعداد در مقايسه با تختهاي موجود بسيار اندك است. علاوه بر اين، از آنجا كه تختهاي اين بيمارستان ويژه هستند و بايد سهبرابر تعداد تختها، پرسنل در اين مجموعه فعاليت كند.
وحيددستجردي تاكيد كرد: تاخير در پرداخت مطالبات از سوي بيمهها، مشكلات بيمارستانها را افزايش ميدهد و لازم است اين پرداختها بهروز شود.
وزير بهداشت با انتقاد از تاخير در پرداختي بيمهها گفت: آمار و ارقام ارائه شده از سوي دانشگاه جنديشاپور نشان ميدهد كه با وجود اظهار نظر بيمهها، پرداختي آنها در سال 89 نسبت به سال 88 كمتر شده است.
وي خطاب به رئيس دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز گفت: با توجه به اينكه سهم اين بيمارستان در استخدام پرستاران 38 نفر است، دانشگاه جنديشاپور ميتواند با جذب 38 پرستار قراردادي جايگزين، مشكل كمبود پرستار در اين بيمارستان را حل كند.
دستجردي گفت: با توجه به بودجهاي كه تحت عنوان بيمارستانهاي هيئت امنايي اختصاص يافته، بخشي از مشكلات مالي بيمارستانها حل شده و پرداخت كارانهها بهروز شده است.
* سايه پزشك خانواده بر همه شهرهاي خوزستان
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي همچنين درباره اجراي طرح پزشك خانواده در خوزستان و سه استان ديگر كشور، عنوان داشت: سياست وزارت بهداشت اين است كه به خوزستان به صورت ويژه پرداخته شود، زيرا اين استان جنگ را تجربه كرده و اكنون لازم است مشكلات ناشي از جنگ حل شود.
وحيددستجردي با يادآوري اين نكته كه از سال گذشته شش شهر با جمعيت 20 تا 50 هزار نفر خوزستان زير پوشش طرح پزشك خانواده قرار گرفتند، افزود: پزشكان طرح شناسايي شده و پرونده الكترونيك سلامت براي شهروندان ايجاد شد. در حال حاضر در خوزستان زيرساختهاي لازم براي استقرار طرح پزشك خانواده فراهم است.
وي گفت: اگرچه در سال گذشته در اجراي طرح پزشك خانواده بيمهها همكاري خوبي نداشتند، ولي در حال حاضر دفترچههاي بيمه در شهرهاي زير پوشش طرح در حال صدور است و لازم است بيمهها بيش از گذشته وارد طرح شوند.
وي نويد داد در آينده نزديك معاون بودجه معاونت برنامهريزي رياستجمهوري جلسهاي را با مسئولان بيمهها برگزار خواهند كرد و اعتبارات مورد نياز نيز از سوي اين معاونت اختصاص مييابد.
دستجردي اظهار اميدواري كرد: در سال جاري طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع در همه شهرهاي خوزستان مستقر شود. بر اساس اين گزارش وزير بهداشت امروز به همراه رحيم ممبيني، معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري از بيمارستان ابوذر (بيمارستان اطفال) بازديد كرده و به اتفاق هيئت همراه به بخشهاي مختلف اين بيمارستان، از جمله بخش NICU، بخش نگهداري اطفال، اتاق عمل و اورژانس سركشي كرد و در جريان مشكلات موجود قرار گرفت.
در ادامه اين بازديد وزير بهداشت و معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياستجمهوري در بيمارستان امام خميني (ره) اهواز حضور يافتند و از بخشهاي مختلف اين بيمارستان مانند بخش زنان و زايمان، بخش ICU و بخش جراحي قلب بازديد كردند.