تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۰ - ۲۱:۳۱
کد خبر: ۶۰۵۱
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
وزير بهداشت:
هياتي ويژه، بيمارستان‌هاي كشور را بررسي مي‌كند
پرداختي بيمه‌ها بايد به‌روز شود / اميدواريم امسال طرح پزشك خانواده در همه شهرهاي خوزستان مستقر شود



وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: با توجه به اين‌كه سيستم ارزيابي بيمارستان‌ها تغيير كرده، هياتي ويژه براي بازرسي از همه بيمارستان‌هاي كشور تشكيل شده و اين هيات به زودي از بيمارستان‌هاي خوزستان بازديد مي‌كند.

به گزارش خوز نیوز به نقل از ایسنا دكتر مرضيه وحيد دستجردي در جريان بازديد از بيمارستان‌ امام خميني (ره) اهواز كه امروز (پنجشنبه، 30 تيرماه) انجام شد، در جمع خبرنگاران اظهار كرد: بررسي وضعيت نظام درماني در استان خوزستان و به‌ويژه شهر اهواز از مهمترين اهداف سفر به اين شهرستان بود؛ پس از اين سفر، نقاط قوت و ضعف سيستم درماني خوزستان مورد بررسي و ارزيابي قرار مي‌گيرد و با توجه به طرح‌هايي كه بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه بايد در سراسر كشور توسعه يابند، امكان توسعه اين طرح‌ها را در بيمارستان‌ها خوزستان بررسي خواهيم كرد.

وي افزود: خوشبختانه با توجه به مصوبات سفرهاي استاني، در سال‌هاي گذشته ساخت ‌و سازهاي بسياري در بخش درمان در خوزستان انجام شده و بسياري از بيمارستان‌هاي موجود در اين استان توسعه يافته‌اند. همچنين تجهيزات درماني بسيار خوبي هم به بيمارستان‌هاي اين استان اختصاص يافته است، ولي در كنار آن لازم است اين روند توسعه و ساخت و ساز تسريع شود.

دستجردي با اشاره به بازديد خود از بيمارستان ابوذر اهواز تصريح كرد: علي‌رغم اين‌كه ساختمان اين بيمارستان بسيار قديمي و فرسوده است، رسيدگي پزشكي و پرستاري بسيار خوبي را در اين بيمارستان شاهد بوديم و بيمارستان نيز با تعداد زيادي پزشك تمام‌وقت جغرافيايي اداره مي‌شود؛ البته فضاي فيزيكي بيمارستان ابوذر فرسوده و نامناسب است كه خوشبختانه با توجه به مصوبه سفر رياست‌جمهوري، بيمارستان جايگزين 160 تخت‌خوابي در حال ساخت است.

وزير بهداشت با اشاره به حضور معاون بودجه معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري در بازديد از بيمارستان ابوذر، خاطرنشان كرد: قرار بر اين است كه بودجه و اعتبارات بيشتري به پروژه ساختمان جايگزين بيمارستان ابوذر اهواز اختصاص يابد تا اين بيمارستان تا پايان سال 91 آماده بهره‌برداري شود. همچنين اعتبارات خوبي هم براي بازسازي بيمارستان فرسوده فعلي اختصاص يافته است و به اين ترتيب تا زمان آماده شدن بيمارستان جديد، بيمارستان فعلي بازسازي خواهد شد.

وي با اشاره به بازديد خود از بيمارستان امام خميني (ره) ادامه داد: نيمي از اساتيد اين بيمارستان تمام‌وقت جغرافيايي هستند و خدمات پزشكي و پرستاري مناسبي در اين بيمارستان ارائه مي‌شود. البته مشكلاتي در زمينه كمبود نيروي انساني و پرستار در اين بيمارستان وجود دارد كه لازم است معاونت سرمايه انساني و همچنين معاونت نظارت راهبردي رئيس جمهور اعتبارات مورد نياز را در اختيار وزارت بهداشت قرار دهند. همچنين لازم است پرداختي بيمه‌ها به‌روز شود تا مشكلات مالي بيمارستان‌ها كاهش يابد.

دستجردي گفت: با توجه به بودجه‌اي كه تحت عنوان بيمارستان‌هاي هيات‌ امنايي اختصاص يافته، بخشي از مشكلات مالي بيمارستان‌ها حل شده و پرداخت كارانه‌ها به‌روز شده است.

وي درباره اجراي طرح پزشك خانواده در خوزستان و سه استان ديگر كشور، عنوان كرد: سياست وزارت بهداشت اين است كه به خوزستان به صورت ويژه پرداخته شود، زيرا اين استان جنگ را تجربه كرده و اكنون لازم است مشكلات ناشي از جنگ حل شود.

وزير بهداشت اظهار كرد: از سال گذشته 6 شهر با جمعيت 20 تا 50 هزار نفر خوزستان تحت پوشش طرح پزشك خانواده قرار گرفتند؛ پس از آن پزشكان شناسايي شدند و پرونده الكترونيك سلامت براي شهروندان ايجاد شد. در حال حاضر در خوزستان زيرساخت‌هاي لازم براي استقرار طرح پزشك خانواده فراهم است.

دستجردي گفت: اگرچه در سال گذشته در اجراي طرح پزشك خانواده بيمه‌ها همكاري خوبي نداشتند، ولي در حال حاضر دفترچه‌هاي بيمه در شهرهاي تحت پوشش طرح در حال صدور است و لازم است بيمه‌ها بيش از گذشته وارد طرح شوند.

وي افزود: در آينده نزديك معاون بودجه معاونت برنامه‌ريزي رياست‌جمهوري جلسه‌اي را با مسئولان بيمه‌ها برگزار خواهند كرد و اعتبارات مورد نياز نيز از سوي اين معاونت اختصاص مي‌يابد. اميدواريم در سال جاري طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع در همه شهرهاي خوزستان مستقر شود. استقرار نظام ارجاع، رضايتمندي مراجعان به مراكز درماني را به 100 درصد نزديك مي‌كند و به اين ترتيب عدالت در سلامت محقق مي‌شود.

دستجردي با اشاره به تغيير سيستم ارزيابي بيمارستان‌ها، تصريح كرد: رضايتمندي بيماران و مراجعان مهمترين معيار ارزيابي بيمارستان‌هاست؛ همچنين روش ارزيابي تغيير كرده و ارزيابي و رتبه‌بندي بيمارستان‌ها از سوي وزارت بهداشت انجام مي‌شود و دانشگاه‌ها در اين زمينه نقشي ندارند. همچنين يك گروه بازرسي ويژه هم مشخص شده كه همه بيمارستان‌هاي كشور را بررسي مي‌كنند و گزارش آن را به وزارت بهداشت ارائه مي‌دهند. بيمارستان‌هاي خوزستان نيز از نخستين بيمارستان‌هاي كشور خواهند بود كه از سوي اين هيات مورد بازرسي قرار مي‌گيرند.

وزير بهداشت با اشاره به تعداد زياد موارد مار و عقرب‌گزيدگي در اهواز، افزود: ظاهرا به دليل خشكسالي‌هاي اخير، تعداد موارد مار و عقرب‌گزيدگي در اهواز افزايش يافته و به نظر مي‌رسد افرادي كه در زمينه مقابله با خشكسالي فعاليت دارند بايد اعتبارات بيشتري به اين موضوع اختصاص دهند.

وي تاكيد كرد: البته رسيدگي به چنين بيماراني در بيمارستان‌هاي اهواز قابل‌قبول و سرم‌هاي مورد نياز موجود است، ولي لازم است براي پيش‌گيري از اين موضوع، در مورد مسائل شهري رسيدگي‌هاي بيشتري انجام شود و به‌ويژه در مناطقي كه احتمال وقوع چنين مواردي وجود دارد، رسيدگي بيشتري اعمال شود.
:
:
:
آخرین اخبار