استان خوزستان با قدمت تمدن 9 هزار ساله، هرسال به ويژه در نوروز گردشگران داخلي و خارجي زيادي را به خود جلب مي کند.
به گزارش خبرگزاري آريا،خوزستان از قطب هاي گردشگري ايران داراي مناطق بکر و ديدني زيادي است که از آن جمله مي توان به وجود تالاب هورالعظيم، انواع باتلاق ها، ني زارها و سواحل زيباي خليج فارس در جنوب و کوههاي بلند و برفگير در مناطق شمالي استان و جلگه بسيار پست در شرق خوزستان اشاره کرد .
وجود درياچه پشت سدهاي استان ازجمله دز که به عنوان ششمين سد مرتفع جهان شناخته شده و سد هاي کارون 3 ، کرخه ، شهيد عباس پور و خليل خان (چهل بري) ، چشمه هاي آب گرم و معدني عين خوش، دهلران، گراب، سيزنگر و گلگير امکانات فراواني براي بهره برداري هاي گردشگري و استفاده درماني در اين استان ايجاد کرده است .
تمدن و آثار به جاي مانده از حکومت عيلاميان در شوش، هفت تپه، چغازنبيل، ايذه و بهبهان، هخامنشيان در شوش، اشکانيان در مسجد سليمان، ساسانيان در شوشتر، دزفول، بهبهان و رامهرمز و بالاخره تمدن دوره اسلامي در بيشتر مناطق اين استان همگي گوياي تاريخ ارزنده و پربار اين سرزمين و جزو ميراث گرانقدر فرهنگي کشور محسوب مي شود .
کارشناس ارشد رشته تاريخ تمدن و مدرس دانشگاه پيام نور اهواز ازجمله مناطق ديدني طبيعت استان را کوههايي با قله هاي پوشيده از برف و دامنه هاي سرسبز ايذه ، نرگس زارهاي وسيع بهبهان، منطقه گردشگري مال آقاي باغملک و دشت هاي لاله هاي واژگون رنگارنگ لالي و مسجدسليمان بيان کرد .
آقاي حاتميان افزود: مناطق عملياتي دوران هشت سال دفاع مقدس و يادمانهاي ايجاد شده نيز در مناطق اروندکنار، شلمچه، فکه، طلاييه و شهرهاي آبادان و خرمشهر از جاذبه هاي گردشگري دوران دفاع مقدس استان خوزستان به شمار مي رود.
کول فره ، اشکفت سلمان و شيرهاي سنگي که يادماني از شجاعان بختياري و خونگ اژدر يادماني از دوره ايليماييدها به شمار مي روند، ازجمله آثار ديدني شهرستان ايذه است .
بقاياي دوران باشکوه شوش در ويرانه هاي چهارتپه آکروپل، تپه آپادانا، شهر شاهي و شهر صنعتگران يا پيشه وران به جاي مانده است .
مقبره دانيال نبي (ع)، قلعه شوش شهرشاهي ، کاخ شاوور و معبد باستاني چغازنبيل از مهمترين آثار اين شهرستان به شمار مي آيند.
شهر 3 هزار ساله دورانتاش (معبد چغازنبيل) در نزديکي شهر کنوني شوش از آثار ثبت شده جهاني فهرست يونسکو است که شکوه و عظمت خاصي دارد .
کپوبافي ، حصيربافي، قالي محلي، گليم، احرامي، گيوه، نساجي سنتي، عبا و توليدات عشايري از جمله وريس بافي (کارتي )، خورجين ، خراطي،محرق،ورشو و ميناکاري از جمله صنايع دستي خوزستان است که علاقه مندان زيادي دربين گردشگران داخلي و خارجي دارد.