تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۸
کد خبر: ۵۹۰۱۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
چرا روش تعیین حق‌آبه در ایران نادرست است؟
يك مدرس دانشگاه با بيان اين‌كه روش تعیین حق‌آبه در ایران نادرست است، گفت: اين روش با شرایط جوی و آبی کشور مطابقت ندارد.

دکتر بهروزی‌راد در کارگاه آموزشی راهکارهای برآورد حق‌آبه زیست محیطی تالاب‌ها که امروز 19 اسفند ماه در اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان برگزار شد، عنوان کرد: برای بهبود اوضاع کشور باید محیط‌های آبی در اولویت قرار گیرد و در صورتی که برای محیط‌های طبیعی ارزش قايل نباشیم، نمی‌توانیم به آنها حق‌آبه دهیم.

وی افزود: برای بحث کردن در خصوص تالاب‌ها باید به یک تعریف جامع و بین‌المللی برسیم زیرا تعریف نادرست از تالاب‌ها به تعیین حق‌آبه‌ای نادرست منجر می‌شود.

اين مدرس دانشگاه تصریح کرد: روش تعیین حق‌آبه در ایران نادرست است؛ به دلیل این‌که اين روش از آمریکای شمالی گرفته شده است و با شرایط جوی و آبی کشور مطابقت ندارد، نمی‌تواند در کشور به خوبی اجرا شود.

بهروزی‌راد ادامه داد: پيش از اين و در شرایط متعارف و معمولی، تعداد تالاب‌های ایران حدود 250 تالاب بوده كه مساحت این تالاب‌ها به 2 تا 2.5 میلیون هکتار می‌رسیده است. این در حالی است که اکنون این آمارها در کشور غلط محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: در جهان تا بهمن ماه 92، حدود 2 هزار و 177 تالاب بین‌المللی با مساحت بیش از 2.8 میلیون هکتار در 168 کشور به ثبت رسیده است که سهم ایران از این آمار از نظر تعداد 1.1 درصد و از نظر مساحت 7 درصد می‌باشد.

مدرس واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اهواز در خصوص اهمیت و کاربردهای تالاب‌ها بیان کرد: تالاب‌ها بهبود دهنده کیفیت محیط زیست، زیستگاه حیات وحش و رویش گیاهان، جذب و تصفیه آلاینده‌ها، پاکسازی هوا، تامین آب و همچنين داراي ارزش‌های اقتصادی و فرهنگی هستند.

بهروزی‌راد با بیان این‌که اکنون بیشتر تالاب‌های کشور تغییرات اکولوژیکی دارند، عنوان کرد: زندگی مردم به تالاب‌ها وابسته است و این در حالی است که تالاب‌ها در کشور شرایط نامساعدی دارند و نابودی آنها مشکلات بسیاری را فرا روی مردم قرار خواهد داد. از این رو چاره‌اندیشی در خصوص احیا و حفظ حیات آنها ضروری است.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار