تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۵
کد خبر: ۵۷۹۶۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تاكيد برلزوم مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی بر پایه مبانی علمی
دبیر اجرایی چهارمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی گفت: به منظور جلوگیری از تجدید بحران آب باید مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی بر پایه مبانی علمی انجام شود.

عبدالعلی ناصري در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز (4 اسفندماه) در دانشكده مهندسی علوم آب دانشگاه شهيد چمران برگزار شد، عنوان‌کرد: پیش از این همایش، 3 همایش دیگر با رویکردهای دیگر در سال‌های گذشته برگزار شده است.

وی افزود: کاهش عمر نصب زهکش‌ها در طرح‌های جهادنصر و استفاده از فیلترهای مصنوعی از جمله دستاوردهای همایش‌های پیشین بوده است.

دبیر اجرایی همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی گفت: 19 درصد اراضی جهان تحت آبیاری است که 40 درصد غذای مورد نیاز بشر را تامین می‌کند. با توجه به وضعیت موجود برنامه‌ریزی‌ها،‌ راندمان تولید این رقم تا سال 2025 به 60 درصد خواهد رسید.

ناصری بیان‌کرد: تاکنون سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی در خصوص آبیاری در جهان انجام شده است. این سرمایه‌گذاری‌ها باید به شکل عام بازگشت سرمایه و تامین مواد غذایی را به دنبال داشته باشد.
 
وی تصریح‌کرد: خوزستان یکی از مستعدترین دشت‌های کشور و به عنوان قطب کشاورزی محسوب می‌شود، به گونه‌ای که امکان توسعه اراضي كشاورزي تا 2 میلیون هکتار در اين استان وجود دارد.

دبیر اجرایی همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی اظهار‌کرد: یکی از مسایلی که در چند سال اخیر گریبان‌گیر شبکه‌های آبیاری است، زه‌آب‌های تولیدی می‌باشد كه این مشکل نیازمند ارائه راهکارهای مناسب است.

ناصری ادامه‌داد: با توجه به اهمیت این موضوع در این همایش بر افزایش کیفیت آب و مدیریت زه‌آب تاکید شده است. توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی بازوی توسعه است اما این امر زمانی تحقق می‌یابد که زیربنای تحقیقاتی و اجرایی داشته باشد.

وی خاطرنشان‌کرد: مجوز احداث پژوهشکده پژوهشی در زمینه‌های شبکه‌های آبیاری و زهکشی با همکاری دانشگاه شهید چمران، شرکت نیشکر و صنایع جانبی، شرکت جهاد نصر و جهاد کشاورزی اخذ شده است.

همچنین امیر سلطانی‌محمد، دبیر علمی همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشي در ادامه این نشست اظهارکرد: تعداد مقالات ارائه شده به دبیرخانه این همایش 620 مقاله در 6 محور است كه از این تعداد 245 مقاله پذیرفته شده و 110 مورد به صورت سخنرانی و 105 مقاله دیگر به شکل پوستر ارائه می‌شود.

وی افزود: 140 داور برای ارزیابی و بررسی مقالات عضو کمیته علمی بوده‌اند. همزمان با برگزاری همایش، کارگاه‌های آموزش نیز برگزار می‌شود.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار