
نشست نقد و بررسی کتاب «روز شمار انقلاب اسلامی در خوزستان» تالیف حبیب پیام در کتابخانه مرکزی خوزستان برگزار شد.
نشست نقد و بررسی « روز شمار انقلاب اسلامی در خوزستان» مقارن با سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران ساعت 18:00 یکشنبه (20 بهمن 92) در سالن کنفرانس كتابخانه مركزی واقع در كیانپارس جاده ساحلی جنب پاركینگ دولت برگزار شد.
در بخش اول جلسه روحالله خادمی، معاون مدیر کل کتابخانه های عمومی استان و رییس کتابخانه مرکزی خوزستان، ضمن خیر مقدم به حاضرین فهرستی از برنامه ها و خدمات کتابخانه مرکزی را در بخش کتاب و کتابخوانی ارايه کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که با افزایش نشستهای تخصصی در حوزه آثار مولفان خوزستانی به رشد و ارتقای فرهنگ کتابخوانی کمک شود.
در ادامه سید حمزه حسینی، قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خوزستان، حسین حسیننژادیان، مدیر مسؤول و سردبیر روزنامه نور خوزستان و ناشر کتاب، و بهمن ساکی، شاعر و پژوهشگر ادبی و رییس انجمن شعر اهواز ) پیرامون کتاب به اظهار سخنرانی پرداختند.
در قسمت پایانی نشست حبیب پیام در مورد انگیزه تالیف و نیز چگونگی تالیف کتاب «روز شمار انقلاب اسلامی در خوزستان» سخن گفت.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: انقلاب اسلامی ایران به دلیل فراوانی رویدادهایش، زنده و جاری بودن ماهیت آنها و همچنین پیوند این رویدادها و وقایع با زندگی امروز و حال جامعه یکی از موضوعات مورد علاقه برای بسیاری از محققان، پژوهشگران و حتی علاقهمندان عمومی به مباحث تاریخی ـ سیاسی است.
او افزود: از آن جا که فهم و تحلیل مضمونی و محتوایی رخدادهای انقلاب اسلامی به شکل گسترده وابسته به آگاهی و شناخت چیستی، چگونگی و چرایی اصل رویدادها و وقایع آن است به نظر میرسد ارايه متدولوژیک غیرگزینشی و دقیق رخدادها همراه با حفظ امانت در نقد روایات از یک سو و رعایت توالی زمانی درست وقایع و ارتباط آنها با موقعیت مکانی و جغرافیایی حقوق آنها از دیگر سو میتواند به فهم صحیح و تحلیل علمی محققان و پژوهشگران مدد برساند.
اين شاعر و نويسنده ادامه داد: توجه به نکات گفته شده و تامل در این مساله که انقلاب اسلامی حاصل مبازرات فراگیر توده ملت ایران بود که گستردگی تاثیرات آن به طور تقریبی تمامی شهرها، روستاها و اقوام و طبقات اجتماعی ایران را دربرمیگرفت باعث شد تا «روز شمار انقلاب اسلامی در خوزستان» با هدف مشخص شدن سهم عمده خوزستان در پیشبرد و شتاب بخشیدن به پیروزی انقلاب اسلامی تعریف و تدوین شود.
پيام بيان كرد: اهمت این روز شمار علاوه بر تاکید بر بررسی قلمرو جغرافیای بومی انقلاب اسلامی و ثبت و ضبط زمانمند و مکانمند رخدادهای آن، تصحیح و تکمیل بعضی از وقایع و رویدادهای مربوط به تحولات خوزستان در روزشمارهای ملی است.
وی توضيح داد: شیوه جمعآوری دادهها در این پژوهش با توجه به سه روش رایج صورت پذیرفته است؛ پژوهش میدانی (مصاحبه)، تحقیق آرشیو و کتابخانهای.
او تصريح كرد: متاسفانه حاصل 200 ساعت مصاحبه با افراد و شخصیتها در شهرستانهای مختلف خوزستان، جز چند ارجاع کوچک، چیزی بر کمیت و کیفیت این پژوهش نیفزود. فرهنگ شفاهی حاکم بر طبقاط اجتماعی فراموشی عمدی یا سهوی رخدادها، ناتوانی در تعیین زمان و مکان وقوع حوادث و گاه بزرگنمایی نقش خود و یا جریان مربوط به خود باعث شد تا بیشتر این مصاحبهها بیاستفاده بماند.
درخور ذكر است حبیب پیام متولد 1350 است و پیش از این مجموعه شعر او با نام «با تمام وجود شب شدهام» منتشر شده است. از این شاعر و پژوهشگر تاریخ معاصر تالیفاتی زیر چاپ است.
«روز شمار انقلاب اسلامی در خوزستان» در تیراژ 3000 نسخه و 392 صفحه توسط انتشارات خوزستان منتشر و در دسترس علاقمندان پژوهشهای تاریخ معاصر قرار گرفته است.
کانون ادبی کتابخانه مرکزی خوزستان در سال جاری در زمینه کتابهای نقد و پژوهش «ذوالفقار بر خواب ابریشم» مجموعه نقد رضا بختیاریاصل، «نمای درشت» (آنتولوژی شعر زنان خوزستان) تالیف افسانه نجومی و «رمانتیسیسم ایرانی» تالیف بهزاد خواجات را به نقد و بررسی گذاشته است.
از دیگر فعالیتهای کتابخانه مرکزی میتوان برگزاری نشستهای شعر و ادب، برگزاری همایشهای ادبی و علمی و نشستهای نقد و بررسی کتاب در حوزه شعر و داستان و علومی دینی اشاره کرد.