تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۵۶۸۲۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

جزييات طرح توسعه منطقه‌ای-اقتصادی خوزستان

طرح توسعه منطقه‌ای اقتصادی استان خوزستان با رویکرد استراتژیک، با موافقت اعضای شورای برنامه‌ریزی به تصویب رسید.

مهرداد نیکو مشاور طرح توسعه اقتصادی استان در حاشیه شورای برنامه‌ریزی درباره این طرح اظهارکرد: توسعه به مفهوم افزایش ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک جامعه و برنامه‌ریزی به معنای تعریف آگاهانه برای نیل به توسعه است.

وی افزود: توسعه ابعاد متفاوتی دارد و شامل توسعه‌های اقتصادی و اجتماعی و دیگر موارد می‌شود و برنامه‌ریزی را می‌توان در ابعاد مختلف شهرستانی و منطقه‌ای انجام داد.

نیکو تصریح‌کرد: برنامه‌ریزی می‌تواند راهبردی یا جامع باشد. در برنامه‌ریزی جامع ما به همه بخش‌ها می‌پردازیم اما در برنامه‌ریزی راهبردی مسایل اولویت‌دار مشخص‌شده و ما بر آن مسایل تمرکز می‌کنیم.

وی عنوان‌کرد: بیشتر تمرکز رویکردی که برای برنامه‌ريزي استان درنظر گرفته‌شده، توسعه اقتصادی است.

نیکو ادامه‌داد: در رویکردهای جدید امر توسعه، انسان محور توسعه است و بايد سه ویژگی درآمد مکفی، سلامت و آموزش براي وي محقق شود. جامعه اگر از این مولفه‌ها برخورد باشد، قطعا آن جامعه توسعه می‌یابد.

وی بیان‌کرد: براساس آمارهای سرشماری عمومی سال 90 و مرکز آمار، نرخ بیکاری خوزستان 25.7 درصد بود که بعد از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و لرستان بالاترین نرخ بیکاری را در بین استان‌های کشور دارا است.

نیکو اظهارکرد: نکته حائز اهمیت این است که از 330 هزار بیکار استان، 45 هزار نفر دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و نشان می‌دهد که ما باید در امر توسعه تمرکز خود را بر ایجاد اشتغال بگذاریم. ایجاد اشتغال موجب افزایش درآمد سرانه افراد می‌شود و این مساله موجب ارتقای سلامت و آموزش خواهد شد.

وی گفت: برای توسعه نیاز به سرمایه‌گذاری داریم که یا باید دولت از سوي دولت انجام شود یا بخش‌خصوصی اقدام به سرمایه‌گذاری کند. عمده سرمایه‌گذاری‌های استان توسط بخش دولتی صورت گرفته و استان خوزستان یکی از دولتی‌ترین اقتصادها را در بین استان‌های کشور دارد اما هم به دلیل محدویت منابع مالی کشور، هم قوانین بالادستی از جمله اصل 44، دولت از سرمایه‌گذاری‌ها در تصدی‌گری‌های اقتصادی منع شده و فقط می‌تواند امور حاکمیتی را عهده‌دار باشد.

وی تصریح‌کرد: پس ما ناگزیر هستیم به دلیل این مسایل، بخش‌خصوصی را به مناطق خود فرا بخوانیم و از ظرفیت‌های اين بخش استفاده کنیم.
 
نیکو گفت: واریانس نرخ بیکاری در شهرستان‌های استان متغییر است. براساس آمار  از 12.4 درصد تا 43.4 درصد نرخ بیکاری در استان وجود دارد و این مساله نشانگر تفاوت قابلیت‌های استان در ایجاد اشتغال برای ساکنان هر منطقه یا شهرستان است. سرمایه‌گذاری‌ها در زیرساخت‌ها نيز متفاوت بوده است. در یک شهرستان همچون ماهشهر به دلیل بنادر و پتروشیمی‌ها سرمایه‌گذاری‌های زیادی صورت گرفته اما شهرستان‌هایی وجود دارد که سرمایه‌گذاری كمتري در زیرساخت‌هاي آن‌ها انجام شده است. ما در بحث زیرساخت‌های استان با یک توسعه ناهمگون مواجه هستیم. استان در یک یا چند بخش توسعه یافته است که این مسئله به مفهوم توسعه کل استان نیست و آمار نرخ بیکاری استان حاکی از این مساله است.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار