يك متخصص پوست و مو گفت: تبخال، ويروسي است همراه با زخم و سوزش كه در همه گروههاي سني ايجاد ميشود و درمان قطعي ندارد.
محمد اميديان اظهار كرد: ويروس تبخال، به دو نوع تيپ 1 و تيپ 2 ظاهر شده كه تيپ 1 بيشتر در كودكان 1 تا 4 ساله ايجاد ميشود.
وي ادامه داد: ويروس تبخال براي اولين بار بيشتر در اطراف دهان يا داخل دهان به همراه بدبو شدن دهان ايجاد ميشود، همچنين فردي كه دچار اين ويروس است ممكن است دچار تب و بزرگ شدن غده لنفاوي دور گلوي شود.
اين متخصص پوست و مو افزود: هنگامي كه ويروس تبخال در افراد بهبود مييابد. ويروس در بدن برخي از آنها مخفي ميماند و ممكن است در نتيجه ضربه زدن، آفتاب، تب يا بيماريهاي تبدار و سرماخوردگي، استرس بر روي لب افراد عود كند.
اميديان گفت: ظهور ويروس تبخال در افراد متفاوت است. اين ويروس در بعضي از افراد چندين بار در ماه ظاهر ميشود كه درمان قطعي براي آن وجود ندارد.
وي درباره روش درمان تبخال
توضيح داد: درمان تبخال به دو صورت و با استفاده از پماد موضعي و داروهاي خوراكي انجام ميشود. در صورتي كه در فرد چندين بار در ماه نمايان شود و همراه با حساسيت باشد و فرد را اذيت كند، بايد از درمانهاي خوراكي بهره جست كه ممكن است مدت درمان تا 6 ماه طول بكشد.
اين متخصص پوست عنوان كرد: تيپ دو ويروس تبخال در ناحيه تناسلي در نتيجه آميزش ايجاد ميشود؛ شيوه درمان اين تيپ نيز به صورت تيپ 1 ميباشد.
اميديان گفت: راههاي جلوگيري ويروس تبخال در تيپ 1 رعايت نكات بهداشتي است، در تيپ نيز دو در صورتي كه افراد دچار اين ويروس شوند بهتر است از تماس آميزشي امتناع كنند.
وي توصيه كرد: اگر زخم تبخال داراي سوزش و درد باشد، در صورت بهبود نيافتن با پماد موضعي افراد ميتوانند از كپسولهاي خوراكي استفاده كنند.