معاون نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل سوخت شرايط ويژه ثبتنام خودروهاي فرسوده زير مدل ۵۵ را اعلام كرد.
اميررضا رجبي صبح امروز در نشست خبري درباره شرايط ثبتنام خودروهاي فرسوده شخصي زير مدل ۵۵ اظهار داشت: اين طرح براي خودروهاي فرسوده سواري شخصي كه مدلشان ۵۴ و پايينتر از آن است در نظر گرفته شده است اين گروه از خودروها معروف به خودروهاي زير مدل هستند.
به گزارش فارس ،رجبي در ادامه افزود: پيش از اين شرايطي براي ساير خودروهاي فرسوده تحت عنوان طرح نقدي اعلام كرديم كه براساس مدل خودرو به عنوان اسقاط مبلغي به دارندگان خودروهاي فرسوده داده ميشد.
وي در ادامه اظهار داشت: خودروهاي فرسوده سواري شخصي مدل ۵۴ و پايينتر از آن ميتوانند از روز شنبه اول مرداد سال جاري براي شركت در اين طرح ثبتنام كنند.
معاون نوسازي ستاد مديريت حمل و نقل سوخت تأكيد كرد: اين آخرين فرصت براي خودروهايي است كه مدلشان ۵۴ و پايينتر است.
رجبي بيان كرد: با همكاري مراكز اسقاط در سراسر كشور دارندگان اين خودروها به مدت دو ماه فرصت دارند براي ثبتنام در اين طرح اقدام كنند.
وي در ادامه توضيح داد: خودروهاي سواري كه داراي پلاك منطقهاي ايران و يا داري گواهي تسهيل راهور ناجا باشند مشمول اين طرح هستند همچنين افرادي كه ميخواهند در اين طرح شركت كنند بايد سند قطعي به نام مالك خودروي فرسوده و يا داراي وكالت بلاعزل از مالك باشند.
رجبي گفت: ثبتنام از طريق دفاتر مراكز اسقاط سراسر كشور و دفاتر مجاز مراكز اسقاط كه آدرس اين مراكز به تفكيك هر استان در سايت www.farsoode.org و www.nosazinavgan.ir قرار دارد.
معاونت نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل سوخت كشور تأكيد كرد: پس از اسقاط خودرو در مراكز اسقاط اطلاعات خودروي اسقاط شده از بانك اطلاعاتي پليس راهور حذف و تأييد آن براي ستاد ارسال ميشود از زمان ثبت تاييديه پليس راهور در سيستم نوسازي ناوگان حمل و نقل ظرف حداكثر ۷ روز مبلغ به حساب متقاضي واريز ميشود.
رجبي خاطرنشان كرد: متقاضيان به تدريج و به صورت سيستمي در ليست فراخوان مراكز اسقاط مجاز قرار گرفته و از طرف مراكز اسقاط با آنها تماس گرفته ميشود تا متقاضي خودروي خود را تحويل مراكز اسقاط دهد.
وي در ادامه بيان كرد: پس از اسقاط خودرو متقاضي با ارائه شماره حساب بانكي و پس از استعلام و تاييد شماره حساب وجه مشترك نظر را دريافت ميكند.
رجبي درباره سقف مبلغ پرداختي براي خروج خودروهاي فرسوده مدل ۵۴ و پايينتر از آن گفت: سقف مبلغ پرداختي به خودروهاي سواري فرسوده شخصي مدل ۵۳ و ۵۴، ۹ ميليون ريال خودروهاي فرسوده سواري شخصي مدل ۵۲ و پايينتر از آن ۸ ميليون ريال همچنين خودروهاي با سيلندر كمتر از ۴ از قبيل ژيان مبلغ ۵ ميليون ريال پرداخت ميشود.
رجبي در ادامه تأكيد كرد: با توجه به اينكه ممكن است يك فرد داراي دو خودروي فرسوده باشد براي سرعت بخشيدن به روند خروج خودروهاي فرسوده برابر مقررات هر متقاضي فقط دو بار با سند قطعي و دو بار با سند وكالتي حق ثبتنام دارد. بديهي است در صورت عدم توجه و محرز شدن ثبت نام بيشتر ثبتنام متقاضي در هر مرحله حتي پس از اسقاط خودرو باطل و مسئوليت آن برعهده فرد است.
وي در ادامه با بيان اينكه ثبتنام در اين طرح رايگان بوده و مراكز اسقاط حق دريافت هيچگونه وجهي را ندارند اعلام كرد: متقاضيان در صورت بروز هر گونه مشكل ميتوانند با شماره تلفنهاي ۸۸۴۱۲۶۸۷ و ۸۸۴۱۳۲۳۵ و ۸۸۴۰۱۰۹۵ تماس بگيرند.
* شرايط جايگزيني دو هزار مينيبوس فرسوده برونشهري
رجبي در ادامه به شرايط ثبتنام در طرح جايگزيني دو هزار دستگاه مينيبورس فرسوده برونشهري اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه برخي افراد به دلايل مختلفي مانند عدم تهيه به موقع اسناد يا تضمين وام خودرو همچنين انصراف از شركت در طرح قبلي نتوانسته بودند نسبت به جايگزيني مينيبوس فرسوده خود اقدام كنند به لحاظ اينكه حقي از فردي ضايع نشود اين شرايط را در نظر گرفتهايم.
وي در ادامه گفت: در اين شرايط براي دو هزار دستگاه مينيبوس فرسوده برون شهري ظرفيت ايجاد كردهايم.
معاونت نوسازي ستاد مديريت حمل و نقل سوخت كشور با اشاره به شرايط خودروهاي فرسوده مشمول طرح جايگزيني گفت: مينيبوسهاي فرسودهاي كه داراي پلاك منطقهاي ايران پلاك (ع) هستند همچنين داراي كارت هوشمند ناوگان يا رسيد آن و معرفينامه از اتحاديه شركتهاي تعاوني مينيبوس راني كشور هستند ميتوانند در اين طرح شركت كنند.
وي در ادامه تأكيد كرد: در طرح جايگزيني دو هزار دستگاه مينيبوس فرسوده برون شهري تنها مينيبوسهايي مجاز به شركت هستند كه عمرشان ۲۵ سال و بالاتر از آن باشد.
وي در ادامه اظهار داشت: برابر آئيننامههاي مصوب شرط پذيرش خودرو در مراكز اسقاط و استفاده از تسهيلات جايگزيني خودرو ورود خودرو با موتور روشن به مراكز اسقاط است.
وي در ادامه تأكيد كرد: ثبتنام صرفا با معرفينامه اتحاديه تعاونيهاي مينيبوس راني كشور از طريق خودروسازان و ادارههاي كل پايانههاي هر استان صورت ميگيرد.
رجبي در ادامه به شرايط تسهيلات ارائه شده در اين طرح اشاره كرد: شرايط تسهيلات برابر شيوه نامه اجرايي بوده و در حال حاضر ۲۰۰ ميليون ريال وام با بازپرداخت ۵ ساله و با نرخ سود ۱۴ درصد توسط بانك صادرات ايران پرداخت ميشود.
وي در ادامه افزود: سازمان راهداري حمل و نقل جادهاي به ازاي هر دستگاه مينيبوس فرسوده در اين طرح مبلغي معادل ۸۰ ميليون ريال به عنوان كمك بلاعوض پرداخت ميكند.
معاونت نوسازي ستاد مديريت حمل و نقل سوخت درباره مبلغ ارزش گواهي اسقاط مينيبوسهاي فرسوده گفت: ارزش گواهي اسقاط براي مينيبوسهاي فرسوده سه ميليون تومان در نظر گرفته شده است.
وي در ادامه تأكيد كرد: ظرفيت اين طرح دو هزار دستگاه مينيبوس فرسوده برون شهري است كه بايد عمر آنها ۲۵ سال و بالاتر باشد تا بتوانند در اين طرح شركت كنند.
رجبي همچنين در رابطه با وضعيت نوسازي تاكسيهاي فرسوده نيز گفت: با توجه به اينكه طرح ضربتي نوسازي تاكسيهاي فرسوده از ۱۰ ارديبهشت سال جاري كليد زده شده است اقدامات صورت گرفته تا زمان اسقاط تاكسيها كاهش يابد.
وي در ادامه اظهار داشت: متوسط زمان اسقاط تاكسيها از ۳۰ روز به ۱۰ روز كاهش يافته است با اين شرايط رانندگان تاكسيهاي فرسوده تنها ۵ روز در مراكز اسقاط معطل ميمانند.
معاون نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل سوخت در ادامه با بيان اينكه نزديك به ۸ هزار تاكسي فرسوده اسقاط شده و خودروي جايگزين به آنها تحويل داده شده است گفت: ۵۶ هزار تاكسي فرسوده در كشور وجود دارد كه ۳۵ هزار دستگاه تاكسي فرسوده تاكنون براي شركت در طرح جايگزيني ثبتنام كردهاند.
رجبي در ادامه افزود: در حدود ۱۳ هزار دستگاه خودروي جديد تحويل داده شده است كه از ميان ۸ هزار دستگاه مربوط به طرح ضربتي است كه از ابتداي ارديبهشت آغاز شده است.
وي در ادامه با تأكيد بر اينكه اولويت ما نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي است اظهار داشت: تعداد تاكسيهاي تحويل داده شده در مدت اين سه ماه قابل مقايسه با سال گذشته نيست.