تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۵۴۶۴۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور:
سهام‌ عدالت به استادان دانشگاه رسید،به کارگران فصلی نرسید!
مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: در حالی که کارگران فصلی ساختمانی هنوز سهام عدالت نگرفته‌اند، استادان دانشگاه سهام عدالت گرفته‌اند.

مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور امروز در سومین همایش ملی مدیریت هزینه، صنعت، بورس، بانک و بیمه، مدیریت شهری و پروژه‌های عمرانی در دانشگاه امیرکبیر گفت: سهام عدالت در دولت قبلی پرداخت شد که 62 شرکت صنعتی و اقتصادی که از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شرکت‌های اقتصادی کشور بودند، سهامشان را وارد فرآیند سهام عدالت کردند.

وی افزود: 41 میلیون نفر برگه‌های سهام عدالت را دریافت کردند که این برگه‌ها به منزله رد پایی برای مشارکت مردم در سهام عدالت است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور اظهار داشت: یکی از مسائلی که بعد از بهبود اوضاع بورس در خصوص سهام عدالت مطرح شد، این بود که برگه‌های سهام عدالت قابلیت خرید و فروش پیدا کند که ایجاد این قابلیت برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم بود.

نیلی اظهار داشت: وقتی وارد جزئیات نحوه توزیع برگه‌های سهام عدالت به مردم می‌شویم، این سؤال پیش می‌آید که 41 میلیون نفر گیرنده سهام عدالت دارای چه ویژگیهایی بوده‌اند که هنوز یک عده آن را نگرفته‌اند و حدود 9 میلیون نفر در نوبت دریافت و متقاضی سهام عدالت هستند.

وی افزود: برگه‌های سهام عدالت در سال 88 داده شد و بعد از آن برگه سهام عدالتی به مردم داده نشد.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور اظهار داشت: کارگران فصلی و ساختمانی و کسانی که از لحاظ اقتصادی شرایط مساعدی ندارند، هنوز موفق به دریافت برگه‌های سهام عدالت نشده‌اند، در حالی که این برگه‌ها به برخی اقشار جامعه که وضعیت اقتصادی مطلوب‌تری داشتند، مثل استادان دانشگاه داده شد.

نیلی افزود: این مسئله یعنی نابرابری در دادن برگه‌های سهام عدالت به مردم باید حل شود و برای آن فکری شود.

نیلی در ادامه سخنرانی خود در همایش مدیریت هزینه، صنعت، بورس، بانک و بیمه گفت: موضوع اقتصادی دیگری که الان دولت با آن مواجه است مسئله نرخ ارز است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور افزود: در سال 1381 دولت موظف به یکسان‌سازی نرخ ارز شد، یعنی بعد از دهه‌های 60 و 70 که با نظام چندگانه نرخ ارز مواجه بودیم، در دهه 1380نظام یکسان‌سازی نرخ ارز اجرا شد.

وی اظهار داشت: اما بعد از دهه 80 و در دهه 90 باز هم دولت با نظام چند نرخی ارز مواجه شد و الان در خصوص نرخ ارز ما بازار موازی را تجربه می‌کنیم.

نیلی تصریح کرد: الان پیچیدگی یکسان‌سازی نرخ ارز خیلی از سال 80 بیشتر است سالهای 79 و 78 که نرخ ارز چند نرخی بود و دلار در نرخ رسمی 175 تومان و در بازار آزاد سیصد و اندی بود و یک نرخ حدود 900 تومان هم داشتیم ،اما الان تک نرخی شدن ارز پیچیده‌تر است.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور بیان داشت: ارزی که در اتاق مبادله‌ای خرید و فروش می‌شود با ارزی که در صرافی‌ها خرید و فروش می‌شود دو نرخ متفاوت هستند. تحریم‌ها روی نوع ارز، مصرف و مدتی که صرف ارز می‌شود، تأثیرگذار است.

وی افزود: بنابراین با شرایط کنونی تحریم ارز بازار مبادله‌ای با ارزی که در صرافی فروخته می‌شود، دو کالای متفاوت با دو هزینه مختلف است.

نیلی‌ اظهار داشت: مقایسه این دو ارز با هم نشان می‌دهد که محدودیت‌هایی در بازار ارز موجود است و شرایط متفاوتی بین ارز مبادله‌ای و ارز بازار آزاد وجود دارد.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: نرخ 2650 تومانی ارز تعیین شده در لایحه بودجه 93 و حدود 3000 تومانی در بازار آزاد نشان می‌دهد که مسائل اقتصادی که ما با آن مواجه هستیم پیچیده است و این مسائل اکنون راه‌حل ساده‌ای ندارد و برای هر کدام از این مشکلات اقتصادی مسیر دشواری وجود دارد.

نیلی بیان داشت: خیلی مهم است که مردم در قشر تحصیل‌کرده با این مسئله آشنا باشند که تصمیمات اقتصادی را خیلی سخت می‌توان گرفت. شاید بیش از 3 ماه طول کشید که برای مسکن مهر و حل مشکلات آن فکر شود که چگونه پایه پولی افزایش نیابد و همچنین در کار  خانه دار شدن مردم اختلال ایجاد نشود.

نیلی تصریح کرد: در مورد یارانه‌ها هم دولت وقت و انرژی زیادی گذاشت تا قیمت حامل‌های انرژی را 38 درصد اضافه نکند و به دنبال راه‌حلی برای فشار کمتر به مردم باشد.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور افزود: در این 30 سالی که من با مسائل اقتصادی مواجه هستم، پیچیدگی شرایط در هیچ زمانی تا این اندازه نبوده است و مسئله مهم این است که حرکت در مسیر حل مشکلات اقتصادی خیلی به سرعت امکان پذیر نیست و باید این مسیر آهسته و پیوسته طی شود.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار