تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۷
کد خبر: ۵۳۰۴۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
برگزاری نشست هم اندیشی زنان دفاع مقدس در اهواز
رییس سازمان نشر آثار و ارزش مشارکت زنان دفاع مقدس گفت: خوزستان در حوزه زنان دفاع مقدس ظرفیت بسیار بالایی دارد که باید از این ظرفیت در جهت انتقال فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس به نسل جوان به خوبی استفاده کرد.

دکتر مریم مجتهدزاده، در نشست هم اندیشی زنان دفاع مقدس که شامگاه پنج شنبه(28 آذرماه) در محل اداره کل بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس خوزستان، برگزار شد، اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس پنج استان کشور درگیر بودند ولی نقش اصلی را در این دوران مردمان غیرتمند خوزستان داشتند و توانمندی زنان این استان به قدری بالا بود که قطعا با معرفی این توانمندی ها به نسل جوان، این استان برای کشور الگو خواهد شد.

وی ادامه داد: لازم است در این جهت سرمایه گذاری خوبی در استان خوزستان انجام شود تا اهداف سازمان در این زمینه محقق شود. رییس سازمان نشر آثار و ارزش مشارکت زنان دفاع مقدس تصریح کرد: این سازمان حدود 2 ماه است که ایجاد شده و یکی از ماموریت های آن ثبت و ضبط خاطرات زنان در دفاع مقدس است. استان خوزستان به عنوان خط مقدم این جبهه بوده و زنان آن در مقایسه با زنان استان های دیگر، به طور مستقیم در جبهه مشارکت می کردند و تاثیر زنان این استان بر روند جنگ قابل انکار نیست لذا سفر خود را برای تحقق ماموریت اول سازمان، از استان خوزستان آغاز کردیم.

مجتهدزاده افزود: در 8 سال جنگ جوانانی بدون پشتیبانی و بدون هیچ گونه ساز و کاری در مقابل تمام دنیا که از طریق و به نام عراق، به ایران اسلامی هجوم آورده بودند، مقابله کردند. البته این جنگ، دفاع از غیرت هم وطنان و عزت کشور اسلامی ما بود. قبل از انقلاب کشور ایران محلی امن برای صهیونیست ها و مستکبران بود که به حمدالله پس از انقلاب اسلامی و هجوم دشمن، به برکت ایثارگری ها و گذشت رزمندگان، جانبازان، شهدا و خانواده های معظم شهدا، منافع ملی بر منافع فردی ارجحیت داده شد و توانستیم در طول این سال ها، به پیشرفت های بسیاری دست یابیم؛ پیشرفت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همه دستاوردها و پیامدهای دفاع مقدس بوده است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی خانم ها را سربازان خط اول جبهه انقلاب می نامند؛ نقش زنان در این دوران به حدی پررنگ و تاثیرگذار بود که ثبت و ضبط خاطرات زنان در دوران دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفت.

رییس سازمان نشر آثار و ارزش مشارکت زنان دفاع مقدس گفت: لازم بود خاطرات و وقایعی که در دوران دفاع مقدس رخ داده است، به صورت تخصصی و علمی به ثبت برسد. لذا سازمان با این هدف نخست تشکیل شد.

مجتهدزاده اظهارکرد: فرهنگ دفاع مقدس در درون کانون خانواده می تواند به خوبی شکل بگیرد بنابراین باید از وجود زنانی که در دفاع مقدس بوده اند در جهت فرهنگ سازی استفاده کرد.

وی ادامه داد: دفاع مقدس بخشی از تارخ ایران اسلامی است و هویت ما را شکل داده است. ما تمام پیشرفت های علمی، سیاسی و اقتدار و عزت خود را مدیون شهدا و خانواده آن ها هستیم. باید وقایع دفاع مقدس و رشادت زنان ایرانی به خصوص زنان غیور خوزستان در تاریخ ثبت شود. این اسرار باید برای نسل جوان تبیین شود؛ این ها داستان سرایی نیست بلکه ذکر وقایع است. دفاع مقدس علاوه بر هویت بخشیدن به جوان ایرانی، موجب انسجام ملت شد.

رییس سازمان نشر آثار و ارزش مشارکت زنان دفاع مقدس تصریح کرد: لازم است در کنار ثبت و ضبط این خاطرات، برای ارتقای جایگاه و منزلت خانواده های ایثارگران و شهدا تلاش کرد. همچنین به نشر فرهنگ دفاع مقدس پرداخت. صبر، ایمان، گذشت و توکل به خداوند از جمله مولفه هایی بودند که در دفاع مقدس از سوی رزمندگان و ایثارگران و شهدا و مردم غیرتمند، شاهد بودیم لذا باید این مولفه های در درون فرهنگ دفاع مقدس، برای نسل جوان یادآوری شود.

مجتهدزاده با بیان اینکه آمار دقیقی تاکنون از زنان شهیده ارایه نشده است، افزود: ارگان های مختلف در حال جمع آوری این آمار هستند که این سازمان نیز از همه مردم درخواست میکند که در جهت جمع آوری این آمار و شناسایی شهیدان زن در کشور، همکاری لازم را با سازمان داشته باشند.

وی گفت: از تمامی نویسندگان درخواست می شود که طرح خود را در زمینه خاطرات زنان دوران دفاع مقدس به اداره کل بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس خوزستان ارایه دهند تا اقدامات لازم در این زمینه صورت بگیرد تا از حمایت های سازمان در این حوزه بهره مند شوند.

رییس سازمان نشر آثار و ارزش مشارکت زنان دفاع مقدس گفت: همچنین فعالان حوزه های فیلم و تئاتر نیز می توانند در این زمینه با سازمان همکاری لازم را داشته باشند.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار