تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۷
کد خبر: ۵۲۸۴۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
بلاتکلیفی کارگران خرمشهری
صابون‌سازی خرمشهر قربانی سرمایه‌گذاران غیربومی
شرکت صابون سازی خرمشهر نزدیک به دو سال است که به حالت نیمه تعطیل درآمده است و بسیاری از کارگران آن بدون دریافت حقوق‌های حتی معوقه رها شده‌اند.

 شرکت صنایع بهداشتی یاس خرمشهر در سال 1345 با نام شرکت پارساون تاسیس و در سال 1350 به گروه صنعتی پارس ملحق شد.

پیش از آغاز به کار رسمی با اسم و رسم شرکت صابون‌سازی به عنوان مخازن ذخیره چربی‌های گیاهی و پنبه‌دانه مورد استفاده قرار می‌گرفت، صابون‌های آرایشی یاس و صابون رختشویی مرمر و همچنین صابون Camay که تحت لیسانس شرکت Procter & Gamble انگلستان تولید می‌شد از جمله محصولات این کارخانه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.

شرکت صنایع بهداشتی یاس خرمشهر بزرگترین و پیشرفته‌ترین واحد تولید صابون و گلیسیرین در خاورمیانه بوده است.

شرکت صنایع بهداشتی یاس خرمشهر که سرلوحه فعالیت‌های خود را کیفیت محصول و تحقیقات مداوم برای ارتقای فن‌آوری صنعتی خود قرار داده است با صادر کردن محصولات خود به کشورهای منطقه تلاشی مستمر برای حضوری موفق در عرصه منطقه‌ای و جهانی داشته است.

اما این روزها وضعیت شرکت به گونه‌ای دیگر رقم خورده است و با گذشته‌ای نه چندان دور قابل قیاس نیست.

کارگران اخراج شده و بلاتکلیفی و نیمه تعطیلی، اقتصاد این کارخانه را کم کم به ورطه نابودی کشانده و دردی دیگر بر دردهای این شهرستان اضافه کرده است. خرمشهر با وجود درگیری با جنگ هشت ساله تحمیلی و همه ظرفیت‌های بی‌نظیر قرار داشتن در محدوده منطقه آزاد اروند و سایر پتانسیل‌های آبی، دریایی و زمینی چون منطقه تجاری شلمچه امروز تشنه اشتغال است؛ امری که جوانانش را به شدت مجبور به مهاجرت می‌کند و از این خطه دلسرد.

در این خصوص برمی‌گردیم به وضعیت بلاتکلیف شرکت صابون سازی خرمشهر و گلایه‌مندی یکی از کارگران در این زمینه...

*یکباره همه امیدهایم نقش بر آب شد


فرید جاسوری اظهار کرد: از اسفندماه سال 1375 در شرکت صابون سازی خرمشهر مشغول به کار شدم و با هزار امید و آرزو دل به کار بستم زیرا از اینکه در شهر و دیار خودم دارای شغلی شده‌ام راضی و بسیار خشنود بودم.

وی بیان کرد: اما به یک باره تمام آرزوهای من نقش بر آب شد و شرکت به حال نیمه تعطیل درآمد.

این کارگر شرکت صابون سازی خرمشهر افزود: این وضعیت کمتر از دو سال است که محقق شده و حقوق‌های ما را معوقه و بدون کوچکترین پرداختی گذاشته است.

وی با بیان اینکه متاهل و دارای دو فرزند هستم خاطرنشان کرد: در چندین سالی که در این شرکت مشغول به کار بودم حقوق می‌گرفتم و بیمه بودم و ساعت کارم از هفت صبح تا 2 و 30 دقیقه ظهر، زمان اداری بود که از این وضعیت بسیار راضی بودم.

*مسئولان می‌گویند کاری از دست ما ساخته نیست

جاسوری تصریح کرد: با وجود تعطیلی شرکت، هنوز هم هر روز صبح به شرکت رفته و کارت می‌زنیم، و تا پایان ساعت اداری به کارهای روزانه می‌رسیم اما از حقوق و مزایا هیچ خبری نیست.

وی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در این خصوص عنوان کرد: به مراجع قضایی این وضعیت را گزارش داده‌ایم و تمام مسولان مرتبط اعم از نمایندگان و فرماندار شهرستان در جریان این امر هستند که آنها نیز در جواب این پیگیری‌ها گفته‌اند کاری از دست ما ساخته نیست، خدا به دادتان برسد.

این کارگر خرمشهری بیان کرد: در این مدت با خودروی مدل پایینی که دارم هستم مسافرکشی و امرار معاش می‌کنم.

وی در پایان با بیان اینکه هیچکس به داد ما نمی‌رسد اضافه کرد: شرکت دارای نگهبان است اما چند شب گذشته چند نفر شبانه به کارخانه رفتند و سیم‌ها را قیچی کرده و به سرقت برده‌اند.

*وضعیت شرکت را از طریق دادستانی پیگیری می‌کنیم


نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این شهرستان اظهار کرد: وضعیت معلق شرکت صابون سازی را که متعلق به بخش خصوصی است را از طریق دادستانی و مراجع قضایی پیگیری خواهیم کرد.

عبدالله سامری عنوان کرد: من به شخصه دو، سه بار با مدیرعامل شرکت نشستی داشتم و وی قول مساعدت داد که صابون سازی رو مجددا به فعالیت وادارد اما ظاهرا مسئولان شهری با وی همکاری نکردند.

وی اضافه می کند: همچنین مقرر شد هزینه‌های آب، برق و گاز و اخذ تسهیلات از کارگروه اشتغال استان خوزستان برای رفع بخشی از مشکلات این شرکت گرفته شود و تا حدودی هم این اقدام عملی شد اما به دلیل برخوردهای نادرست برخی مسئولان با آنها، این هیئت مجددا به تهران بازگشتند و دیگر رجوع نکردند.

نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توقف شرکت صابون‌سازی قبل از دوره خدمت من بوده است خاطرنشان کرد: با وجود همه رایزنی‌هایی که با نماینده این شرکت نشسته‌ام اما تاکنون مجددا راه اندازی نشده است.

*شرکت‌ها را به غیربومی‌ها ندهید


وی با اشاره به اینکه این کارخانه امروز تعطیل شده است گفت: تلاشم بر این است که با حمایت دادستان خرمشهر، مدیرعامل این شرکت احضار شود و در صورت عدم همکاری وی، حکم جلب ایشان را خواهیم گرفت.

سامری خطاب به مسئولان قضایی شهرستان تصریح کرد: یا حکم اجراییه داده شود تا کارگران بتوانند مطالبات خود را به دست آورند چنانچه شرکت هم میزانی مطالبات به بانک‌ها دارد.

وی با اشاره به اهمیت ورود سرمایه‌گذاران بومی برای رشد و شکوفایی بخش‌های مختلف منطقه عنوان کرد: این همان دغدغه‌ای است که همیشه می‌گفتم شرکت‌ها را به غیربومی‌ها ندهید.

امید است با توجه مضاعف مسئولان شهرستانی و استانی و ملی بتوان باری از مشکلات بیکاری در این منطقه را با فعال کردن ظرفیت‌هایی که زیرساخت‌ها را در خود نهفته و آماده بارور شدن دارد کاهش داد زیرا دیرزمانی‌ست که دیگر نه خرمشهر خرمی را دیده است و نه آبادانی به خرمشهر سری می‌زند؛ خرمشهری که نه آب، نه هوا و نه آسفالت و هیچ امکانات دیگری برای هدیه به مردمانش ندارد و این سرنوشت تلخ مهاجرت، دیروز بخاطر جنگ و امروز برای رنج تا ابد بر پیشانی‌شان مهر خورده است.

مریم خبازی
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار