رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهبهان گفت: رشته کوه بدیل که از ارتفاعات مشرف به سد مارون و روستای پشگر شروع و تا ارتفاعات پیرآباد تشان و در نهایت به حیات آباد خلیفه و مجیدی ختم می شود به عنوان منطقه شکار ممنوع بدیل مصوب و معرفی شد.
به گزارش خوزنیوز، فرخ شیرعلی در گفتگو با مهر اظهار داشت: منطقه مذکور از نظر پوشش گیاهی و جانوری متنوع و با اهمیت بوده و دارای گونه های جانوری همچون کل، بز، کفتار، انواع گربه ها، تشی، روباه، خفاش، خرگوش و پلنگ بوده که هر کدام به سهم خود در زنجیره غذایی طبیعت بسیار موثر هستند و نقش کنترل کننده بیولوژیک دارند.
وی ادامه داد: منطقه مذکور همچنین از نظر پوشش گیاهی دارای درخت یا درختچه های خنجوک، بادام، انجیر کوهی، بنه، رملیک، کنار و گیاهان بوته و علفی که در موسم فصل بهار طراوت و زیبایی خاصی را به لحاظ ایجاد مناظر زیبا به این منطقه می بخشند هستند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در کنار این همه زیبایی طبیعت موانع و مشکلاتی هم در کار حفاظت و نگهداری این منطقه وجود دارد، گفت: مشکلاتی از جمله کمبود نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات و معضلاتی مانند چرای بی رویه دام، شکار غیرمجاز افراد سودجو، خشکسالی و کم شدن منابع آبی از جمله چشمه ها که خود نوعی تهدید جدی علیه این منطقه به شمار می روند باعث سختی در کار حفاظت این منطقه شده که البته این مشکلات و سختیها خللی در کار حفاظت و کنترل و دستیابی به اهداف برنامه های سازمانی وارد نخواهد کرد.
شیرعلی اظهار داشت: این منطقه توسط محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان با گشتهای مستمر و متعدد مورد حفاظت قرار گرفته اما برای حفاظت بهتر از منطقه شکار ممنوع بدیل و ترقی آن به سطح بالاتر نیاز به همکاری و همراهی مردم روستاهای اطراف این منطقه وجود دارد.
وی عنوان مرد: متاسفانه در شهرستان بهبهان NGO یا سازمان مردم نهادی که فعالیت زیست محیطی داشته باشد تشکیل نشده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهبهان در خصوص معضل ریزگردها نیز گفت: چند سالی است که گرد و غبار یا همان ریزگردها فضای شهر بهبهان را مورد هجوم خود قرار داده و مشکلات بهداشتی و تنفسی فراوانی برای مردم به وجود آمده است.
وی ضمن اشاره به اینکه در این شهرستان دستگاه سنجش آلودگی هوا نصب نشده است، افزود: اداره حفاظت از محیط زیست بهبهان تهیه و نصب این دستگاه را از اداره کل متبوع خود درخواست کرده تا بتوان میزان آلودگی هوا را در این شهرستان سنجیده و با توجه به آن تصمیم گیریهای لازم را گرفت.
شیرعلی یکی از راه های کاهش ریزگردها را توسعه فضای سبز در سطح شهرستان خواند و تصریح کرد: شهرداری توانسته در حوزه درون شهری فضای سبز را به گونه ای مناسب توسعه بخشد و در حوزه برون شهری نیز ستاد نهضت سبز مصوبات مطلوبی به منظور توسعه فضای سبز و اداره منابع طبیعی نیز طرحهای متعددی در زمینه اجرای فضای سبز و احداث جنگلهای مصنوعی داشته است.