خوزنیوز: ظاهراً سازماندهی عظیم اصفهانی ها برای انتقال قطعی و گسترده آب جهت مصارف کشاورزی فاز عملیاتی خود را آغاز کرده است. در ادامه شکل گیری این پازل سه اتفاق بطور همزمان بوقوع پیوست.
ابتدا دکتر زرگر، استاندار اصفهان طی حکمی مهندس طرفه رئیس سازمان آب منطقه ای استان اصفهان (متقاضی و مدعی اصلی انتقال آب در اصفهان) را به سمت معاونت عمرانی استانداری اصفهان منصوب کرد تا هم بر روند اجرایی طرحهای انتقال آب نظارت و تاکید بیشتری داشته باشد و هم علناً دلیل انتصاب خود را به سمت استانداری اصفهان روشن کرده باشد.
دومین اتفاق دوشنبه 29 در تهران افتاد و مجمع قدرتمند نمایندگان شایسته، توانمند، لایق، مدبر، متعهد و متعصب به منافع مردم استان اصفهان با رییس جمهور دیدار کردند و مهمترین محور ملاقاتشان نیز بحث انتقال آب و خشک شدن زاینده رود و درخواست اقدام سریع ریس جمهور در حل این معضل بود. آنها در این دیدار زاینده رود خشکیده را نیز به عنوان تابلوی مظلومیت به دست بلند کردند. زاینده رودی که به گفته برخی کارشناسان با مدیریت مناسب آب می شد، حداقل در حوزه درون شهر اصفهان جریان آب را برای حفظ چهره شهر حفظ کرد. که البته شاید چهره خشکیده آن در اعمال فشار روانی موثرتر و مفید تر بوده است (برخلاف کارون که برغم نحیف و کم آب بودنش سازمان آب و برق با دادن اجازه تنگ تر کردن عرض رودخانه به بهانه ساحل سازی و افزایش مساحت جزیره برای تفریح مردم آن را بصورت تصنعی رودی خروشان جلوه در می آورد .
یکی از نمایندگان اصفهان در مورد مهمترین مطالبات مجمع نمایندگان از رییس جمهور به این موارد اشاره می کند: انتقال آب و رفع مشکلات آن، تحقق مدیریت یکپارچه آب !
فولادگر می گوید: ما در این خصوص اعتقاد داریم که حاکمیت حفاظت بهرهوری آب باید بر عهده وزارت نیرو باشد. مدیریت یک پارچه از وظایف حاکمیتی است و در تخصیص، کمبودها همه باید بر عهده وزارت نیرو باشد و ما تاکید بر مدیریت یکپارچه از بالادست تا پایین دست داریم!
در سومین قسمت از این سه گانه مدیر عامل سازمان آب و برق جناب آقای دکتر رضانیا در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا در اقدامی بی سابقه به شدت از طرحهای انتقال آب انتقاد کرد و در یک همراهی کامل با افکار عمومی مردم استان خود را به عنوان یک مخالف تمام قد طرحهای انتقال آب به منظور استفاده های کشاورزی معرفی نمود. دلیل مصاحبه ایشان شاید از دید عموم پوشیده باشد ولی قطعاً خواص می دانند که دلیل این مصاحبه دیر هنگام ایجاد فضای روانی مناسب در درون استان نسبت به شخص ایشان است تا زمینه برای انتصاب و در حقیقت تمدید مجدد دوره 2 ساله مدیریت ایشان بر سازمان آب و برق خوزستان توسط حاج رسولیها (رئیس اصفهانی سازمان مدیریت منابع آب و یکی از لیدرهای اصلی انتقال آب) در دی ماه سال جاری فراهم شود.
دکتر رضانیا، بهترین گزینه رهبران طرحهای انتقال آب برای ریاست بر سازمان آب و برق استانی است که ذی ضرر اصلی ماجراست، چرا که رضانیا از نزدیکترین یاران و نزدیکان حاج رسولیها نیز هست ... جالب است بدانید که دکتر رضانیا که انتصاب مجددش یا همان تمدید ریاستش با حکم حاج رسولیها خواهد بود با پی گیری و لابی حاج رسولیها، عضو هیئت مدیره سازمان مدیریت منابع آبی شده است که حاج رسولیها مدیر عامل آن است.
اما رضانیا، در عمل خود بزرگترین عامل درون استانی در زمینه سازی طرحهای انتقال آب بوده است. کارشناسان امر اذعان دارند که تنها راه نجات آب های خوزستان دادن «حقابه» به کشاورزان و طرحهای بزرگ آبرسانی استان است. قوانین تصریح می کنند در صورتیکه حقابه یا همان «سند آب» به کسی واگذار شود، وزارت نیرو همیشه و در طول تاریخ موظف به رها کردن آب به اندازه حقابه های صادر شده در پایین دست می باشد و اگر قصد بر انتقال آب هم باشد ابتدا وزارت نیرو موظف است به اندازه حقابه واگذار شده آب را رها نموده و در مورد مابقی آن مطابق قوانین و طرح ها اقدام نماید.
جالب است که آقای دکتر رضانیا که امروز داد مخالفت با انتقال آب کارون را سر می دهد در مقام ریاست کمیته تخصیص آب های استان می توانست با موافقت نمودن با هزاران درخواست کشاورز خوزستانی برای تخصیص حقابه هم به کشاورزی خوزستان رونق دهد و هم کارون را پر آب نگه دارد. اما متاسفانه صدها درخواست پروانه بهره برداری آب از همین رود کارون کشاورزان خوزستان در کمیته ای که ایشان ریاستش را داشته است وتو گردید و کشاورزان خوزستانی در کنار کارون پر آب اجازه سهام دار شدن و حقابه دار شدن از کارون را نیافتند .
جناب آقای دکتر رضانیا آیا در سازمان مدیریت منابع آب که حضرت عالی به عنوان عضو هیت مدیره حضور دارید نفرمودید که از اهواز تا ماهشهر و از اهواز تا هفتکل در فاصله چند کیلومتری کارون و در بسیاری از نقاط دیگر دشت های مسطح و مرغوب برای هرگونه کشتی وجود دارد که حداقل یک طرح انتقال آب چند کیلومتری برای آن تعریف نمایند؟
اینک در قطعه پایانی پازل چون باید ریاست سازمان آب برق خوزستان در دوران اجرای طرحهای انتقال آب در ید فردی کاملاً وفادار و همراه باشد و ظاهراً جناب حاج رسولیها برای مدیریت میدانی در استان و جلوگیری از بروز هر گونه مخالفت به شخص دیگری جز دکتر رضانیا نمی تواند اعتماد کند، جناب آقای دکتر یک مرتبه بر طبل مخالفت با انتقال آب کارون می کوبد تا در افکار عمومی مردم، نمایندگان و استاندار از خود چهره ای مدافع مردم خوزستان بسازد تا در دی ماه سال جاری جناب حاج رسولیها با فراغ بال حکم تمدید ماموریت ایشان را امضاء نماید که لازم است برادرانه به ایشان نصیحت کنم باید اندکی تصور خود را از فهم و خرد مردم خوزستان را ارتقاء دهند.