تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۰ - ۰۱:۰۹
کد خبر: ۴۹۱۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
جامعه شناسی توسعه خوزستان از نگاه یک جنوبی
امین شحیطاوی

نمی دانم چگونه می شود جامعه ناهمگن ولی دوست داشتنی خوزستان را توصیف و تشریح کنم ولی استان توانمند و پراستعداد خوزستان را اگر روزگاري مردم خونگرم و باصفايش که میانگین چهرها های سبزه و به اصطلاح برنزه ! و خوش سیمای ما جنوبی ها که اولين مشخصه معروف اهالي اين خطه نسبت بالایی داده مي شد ولی قطعا مشخصه هاي ديگر اين سامان را به لحاظ کالبدی ِنخل هاي سربه فلك كشيده، نفت و شعله هاي آتشينش ، آب زلال و باصفايش و...عناويني بودند كه ما ساليان سال هم به آنها انس گرفته بودیم و هم به آن تفاخر مي كرديم .

از سویی نام هایی همچون كارون، دز، كرخه، نيشكر، نفت و چاه هايش، زمين هاي تفتيده و ماهی صبور و خلاصه از خرما بگیرید تا هر نامی که به زیبایی نام خوزستان ختم بشه !باصفاو خاطره انگیز بود.

حال اگر اين موضوعاتی نظیر مواردی که گفته شده را از نفت، خرما، آب و ... مروري گذرا بيندازيم؛ یه موضوع نفت که به دلايلي معلوم تاكنون نتوانسته به توسعه و رفاه و تفاخر مردم اين ديار براي جلب رضايت مندي تبديل گردد و نيز اگر برخي محصولات توليدي را تا حدودي جدا كنيم مي بينيم كه اولا ما در زمینه گفت وگو و تفاهم با یکدیگر مشکل گفتاری و ..داریم که مثال آن وضعیت برخی شوراها و مدیریت های شهرهای این سامان است که خود قصه تلخی است که در شرایط حال حاضر باز نمودن دلایل و عوامل آن قدری زود است ولی از سویی بجز محصولاتی نظیر فولاد ونفت... - واردكننده ثابت و خوبي ازبرخی استان ها و کشور معظم چین ! هم مي باشيم.

حال مي پرسيم چرا تاكنون در اينجا ايستاده ايم و از خودمان اينگونه خوب و بد مي گوييم كه چرا این گونه کج و ناهمگون توسعه يافته ايم و ...

اما دوستان! قبول كنيم ما در زمينه منافع استاني با چالش هايي در ميان خود مواجه هستيم كه براي برون رفت از اين وضعيت مي بايست بدنه اجتماعي، سياسي، فرهنگي و اقتصادي خوزستان با پوست اندازي و تجديد قوا به عرض اندام در زمينه كسب همه حقوق اهالي اين ديار است بپردازيم.

همه مسئولان و نمایندگان مردم استان بداند که من جوان و شهروند خوزستانی از وضعیت موجود از امکانات گرفته تا وضعیت آب و از همه مهمتر هوای خوزستان ناراضی هستم.

احساس می کنم کسی صدای ما را نمی شوند !احساس اینکه باید با فلان مسئوول و فلان نماینده باید دوست باشی تا به شما بگویند هستی ! رانت و عناصری از این دست تا دلتان بخواهد همچنان جامعه خوزستانی را با خود مشغول کرده است .

اما در شرایط کنونی چه باید !

آیا همین طور باید بنشینیم و بنویسیم و حرف بزنیم .دوستان جامعه خوزستانی وقتی می شنود فلان مسئول می گوید که مشکل گرد و غبار تا پنج سال ! بله پنج سال دیگر حل خواهد شد احتمال دارد طرف شوخیش ! گرفته است!و از طرفی شاید گوینده اصلا تا آن موقع بازنشسته شده و تو یک ویلا تو شمال دارد زندگی خودش را می کند!

خوزستانی های عزیز ! بیایید با همفكري و كاهش اختلافات و دوری از مسایل تعصبی و قومی مشکلات خودمان را خودمان حل کنیم . پس اولين پيشنهاد در اين زمينه كاهش منازعات بيهوده و دوم بازسازي روابط تيره و تار سياسيون و فعالان اجتماعي و دانشگاهي است كه متاسفانه در زمينه هاي فرهنگي و اجتماعي به دلايلي كه بيشتر منافع شخصي است نتوانستيم به همگرايي مطلوبي برسيم و اين به دليل علمي نبودن و عقده اي عمل كردن افرادي است كه ظرفيت هاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي خود را بر منافع ملي و استاني هنوز نتوانسته اند مشخص نمايند كه كدام اولاتر است؟ استان يا خود!؟

اما برايم خيلي خوشحال كننده خواهد بود كه ببينم مردم و دلسوزان، فارغ از مسايل تخريبي با وارد شدن بدنه آگاه جامعه و بخصوص برخی رسانه هاي خوزستان، براي بسيج عمومي جهت صيانت از ميراث و منافع استاني كه بي شك، شكل ملي هم دارند، همچنان آرزوي همه ماست، پس درک این مسئله براي ما جنوبي ها مي تواند بسيار تاثير گذار و مهم باشد که بدانیم بدون تخریب یکدیگر به فکر بازسازی و توسعه همه جانبه استان عزیزمان باشیم به شرطي كه بي تفاوتي ها را كنار بگذاريم و هويت جنوبي گذشته و حال خود را بار ديگر به اثبات برسانيم كه هنوز جنوبي متعهد و خونگرم ايران اسلامی- متحد و از منافع نسل حاضر و آینده دفاع خواهیم کرد.به قول ما جنوبی ها- مودیگه اعصاب این توسعه نداروم!

نظر شما در اين باره چيست؟
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
أنس سواري
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
1
0
مطلبي جالب و منعكس كننده واقعيتهاي استان
خدابخشی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
0
1
سلام
دست روی نقطه ا ی گذاشتید که درد دل تمام دلسوزان واقعی خوزستان بلکه کشور است دست دوستی ما که برای هر خوزستانی دلسوز ی دراز است تا بلکه شرایط زندگی در خوزستان برای ما که نه برای فرزندانمان بهتر شود.کاش تیتر بهتری برای آن انتخاب می فرمودید
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
0
2
بعنوان يك خوزستاني كه بدلايلي جلاي وطن كرده ولي اگر موقعيت فراهم شود (بخوانيد كلاهش هم بيفتد براي برداشتن آن برنخواهد گشت) مجدداً بازنخواهد گشت نكاتي را ارائه مينمايم بايد قبول كنيم كه شرايط طبيعي در استان به شكلي ناسازگار است ولي عدل خداوند در كنار آن منابع مهم طبيعي را نيز داده است از سوي ديگر همه مشكلات فقط طبيعي نيست گلايه اصلي مردم در خوزستان تبعيضهاي محلي است كه عمدتا ناشي از ندانم كاري و بي هميتي بعضي مسئولين است بنظر بنده متوسط دانش مسئولين و مقامات علمي سياسي و ..... استان به مراتب از سطح كشور پايينتر است بهمين علت بعضي از مسئولين بدليل عدم توان تحليل مسائل ساده ترين روش يعني پاك كردن صورت مسئله را انتخاب مينمايند و معمولا همه در كنار هم به خوبي و خوشي روزگار ميگذرانند خيلي مايلم بتوانم كمك كنم (كه قطعا در دنياي مجازي قابل تحقق است و كمي همت ميخواهد و فكر ميكنم نويسنده مقاله اين توان رادارد) وقطعا تشكلي مردم نهاد (NGO ) سواي از مقامات اجرائي ميتواند اين مهم را پيگيري نمايد. ضمنا اين رسانه نيز ميتواند با گشايش يك تالار گفتگو باب نقدهاي سازنده را بگشايد.
پاسخ ها
احمد
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
دقیقن مشکل را درست گفتید ولی با راه حل موافق نیستم. ما تجربه ngo ها را دوره اصلاحات و حتی همین الان هم دیده ایم. بیشتر یا دنبال منافع خودشان هستند یا به بیراهه رفته اند
:
:
:
آخرین اخبار