به دنبال اعلام آمار 20 درصدي شيوع سل ريوي خلط مثبت در ميان زندانيان خوزستان توسط مركز بهداشت استان، پيگير امكان سرايت اين بيماري به جامعه توسط افرادي كه از زندان آزاد ميگردند، شديم.
مهرداد نورزاده، مسئول بهداشت و درمان زندانهاي خوزستان، در اين باره گفت: زندانهاي خوزستان روزانه بالاي 100 تا 150 ورودي جديد دارند كه به دليل كارتنخوابي، شرايط بد محيطي يا زندگي در مناطق محروم، ممكن است به بيماريهايي مانند سل مبتلا شده باشند.
وي ادامه داد: در بدو ورود زندانيان از آنها نمونه خلط گرفته ميشود و در صورت تاييد بيماري سل، اين افراد در خوابگاههاي مجزا از ساير زندانيان نگهداري ميشوند.
نورزاده عنوان كرد: بالاترين آمار شناسايي سل در زندانها انجام ميشود چرا كه در سطح شهر روند به اينگونه نيست كه مراكز بهداشت به دنبال يافتن افراد مبتلا بروند بلكه، در صورت مراجعه فرد به مراكز بهداشتي و درماني است كه ممكن است بيماري سل در وي تشخيص داده شود؛ اما زندان مانند يك فيلتر براي اين بيماران عمل كرده و پروسه درمان را براي آنها به طور كامل انجام ميدهد.
وي افزود: اگر سل در زندان از فردي به فرد ديگر سرايت پيدا كند براي خود ما در مجموعه زندانها نيز درمان حدود 400 نفر مبتلا بسيار مشكل است و به خطري جدي براي جامعه تبديل خواهد شد، به همين دليل شناسايي افراد مبتلا به سل در بدو ورود آنها انجام گرفته و اين افراد از سايرين جدا خواهد شد.
مسئول بهداشت و درمان زندانهاي خوزستان تصريح كرد: پس از آزادي فرد از زندان نيز به مركز بهداشت منطقه مربوط به زندگي وي گزارش داده ميشود كه چنين فردي با چنين بيماري آزاد شده است و دنباله پروسه درمان و پيگيري آن به عهده بهداشت است.
رييس مركز بهداشت خوزستان، روز گذشته در نشست خبري كه به مناسبت روز جهاني سل برگزار شده بود، عنوان كرد: از ميان 310 بيمار مبتلا به سل خلط مثبت شناسايي شده در خوزستان؛ 20 درصد، معادل 70 نفر آنها در زندانهاي استان يافت شدهاند.