تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۵
کد خبر: ۴۸۹۱۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
درد تبخال كشيده‌ايد؟
يك متخصص پوست و مو گفت: تبخال يك بيماري عفوني و ويروسي است كه عامل آن ويروسي به نام هرپس سيمپلكس است.


 اظهار داشت: ويروس هرپس سيمپلكس داراي دو نوع تيپ مي‌باشد كه تيپ نوع اول مسئول ايجاد تبخال معمولي يا ضايعاتي مشابه تبخال معمولي است كه روي قسمت كمر به بالا ظاهر مي‌شود و تيپ نوع دوم مسئول ايجاد تبخال ناحيه تناسلي است.

وي ادامه داد: شيوع ويروس تبخال معمولي بيشتر به نظر مي‌رسد زيرا از طريق مخاط دهان وارد بدن مي‌شود.
 
اين متخصص پوست و مو افزود: ويروس تبخال گاهي از طريق راه‌هاي غيرشايع مانند غشا ملتحمه چشم، از منافذ پوست يا از راه ناحيه تناسلي به بدن وارد مي‌شود اما شايع‌ترين راه نفوذ آن به بدن از طريق مخاط دهان است.

يعقوبي گفت: هنگامي كه ويروس تبخال براي اولين بار وارد بدن مي‌شود، عفونت اوليه ايجاد مي‌كند و بيشتر در كودكان كم سن و سال 4 تا 5 سال و زير 5 سال ايجاد مي‌شود.

وي درباره علايم عفونت اوليه با ويروس هرپس سيمپلكس نوع يك عنوان كرد: اين ويروس موجب ايجاد زخم‌هاي سطحي و دردناك در قسمت قدامي دهان، روي زبان و لب‌ها مي‌شود. اين زخم‌ها بسيار دردناك است و بر اثر آن، خوردن و آشاميدن مختل مي‌شود.

اين متخصص پوست و مو افزود: همچنين تب و تورم غدد لنفاوي ناحيه گردن و بوي بد دهان به علت نخوردن و نياشاميدن به وجود مي‌آيد؛ به طوري كه در چند روز ممكن است فرد دچار كاهش وزن شود، همچنين در جريان ابتلا به تبخال، كودك دچار بيقراري مي‌شود.

وي ادامه داد: ضايعات پوستي بيماري تبخال خود به خود از بين مي‌روند و دارويي موثر براي بهبود آن وجود ندارد. اين عارضه پس از 10 روز يا يك هفته فروكش مي‌كند.

يعقوبي عنوان كرد: هنگامي كه ويروس تبخال وارد بدن مي‌شود، از طريق جريان خون در نهايت در ناحيه‌اي نهفته و در ريشه عصبي حسي نخاع جايگزين مي‌شود و در اين محل به صورت نهفته و غيرفعال باقي مي‌ماند. هر گاه سيستم دفاعي بدن بر اثر بيماري، پريود ماهانه، كابوس، اشعه درماني و يا ضربه تضعيف شود اين ويروس يك بار ديگر در بدن فعال مي‌شود و در محل خود تكثير مي‌يابد و از طريق ريشه اعصاب، خود را به پوست رسانده و به صورت تبخال بر روي پوست ظاهر مي‌شود.

وي عنوان كرد: تبخال بيشتر در اطراف سوراخ‌هاي طبيعي بدن مانند بيني و دهان ظاهر مي‌شود. اين ضايعه پوستي به صورت قرمزي محدود كه بر روي آن دانه‌هاي آب‌دار ريز (وزيكول) قرار دارد، كنار هم به صورت گروهي ايجاد مي‌شود.

اين متخصص پوست و مو گفت: اگر باكتري‌هايي به عارضه تبخال اضافه نشود(عفونت باكتريال)، اين عارضه بدون اين‌كه جوشگاهي از خود بر جاي بگذارد از روي پوست پاك مي‌شود.
 
يعقوبي بيان كرد: در بيماراني كه به صورت مكرر و عودكننده تبخال مي‌زنند، گاهي يك جوشگاه سطحي يا يك رنگ‌پريدگي و بي‌رنگي و حالت سفيد شدن پوست يا مخاط لب ايجاد مي‌شود.

وي گفت: افرادي كه به صورت مكرر تبخال مي‌زنند، در واقع همان تبخال اوليه است كه يك بار ديگر ظاهر مي‌شود؛ پس يكي از ويژگي‌هاي تبخال اين است كه در همان محل اوليه عود پيدا مي‌كند.

اين متخصص پوست و مو درباره درمان تبخال توضيح داد: بيماري تبخال يك بيماري خود به خود محدود شونده است، يعني براي اين بيماري داروي موثري وجود ندارد و نيازي به درمان نيز ندارد زيرا به خودي خود پس از 10 روز يا يك هفته بهبود مي‌يابد.

وي افزود: بيماراني كه مبتلا به تبخال هستند بهتر است محل زخم را تميز نگه دارند، از دستكاري زخم خودداري كنند و برخورد يا روبوسي را با اطرافيان خود نداشته باشد زيرا از اين طريق تبخال به ديگر افراد منتقل مي‌شود.

يعقوبي اظهار كرد: در صورت ابتلا به بيماري تبخال، سيستم ايمني بدن تضعيف مي‌شود؛ مثلا اگر فرد مبتلا به بيماري ايذر يا سرطان باشد، در صورت مبتلا شدن به بيماري تبخال، سيستم ايمني بدن وي كه به عنوان سپر دفاعي در برابر اين بيماري دفاع مي‌كند تضعيف و در نهايت ويروس در بدن پخش مي‌شود و علاوه بر مبتلا شدن پوست، ويروس تبخال در سيستم اعصاب مركزي، كبد و ريه نيز عفونت ايجاد مي‌كند.

وي گفت: براي افرادي كه دچار اين بيماري هستند و پياپي تبخال مي‌زنند، دارويي شناخته شده به نام اسیکلوویر وجود دارد كه به صورت آمپول و قرص در دسترس است و پزشكان معمولا در مواردي كه بيمار وضعيت وخيم دارد و درگيري منتشر ارگان‌ها يا اعضاي داخلي بدن دارند، اين دارو را تجويز مي‌كنند.

 
برچسب ها: تبخال
:
:
:
آخرین اخبار