تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۷
کد خبر: ۴۶۹۴۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
نظارت در حد صفر بر انتشار آگهی‌ها؛
نصب آنتن ماهواره در اسرع وقت +صوت
با مراجعه به صفحه نیازمندی‌های یک روزنامه با تبلیغی روبرو می‌شوید که با قوانین موضوعه جمهوري اسلامي ايران کاملاً مخالف است.
با مراجعه به صفحه نیازمندی‌های یک روزنامه با تبلیغی روبرو می‌شوید که با قوانین موضوعه جمهوري اسلامي ايران کاملاً مخالف است.

در این آگهی‌ها آمده است که نصب و تنظیم و فروش انواع آنتن، همه جا و همه وقت در تمام نقاط تهران انجام می‌شود.

با توجه به این آگهی با تماسی که خبرنگار ما با یکی از این شماره‌ها برقرار کرد و صوت آن را می توانید در این گزارش دانلود کنید، آگهی‌دهنده منظور از نصب آنتن را "آنتن ماهواره" و قیمت تنظیم آن در غرب تهران را 250 هزار ريال اعلام کرد.

حال مسؤولان نظارتی و همچنین روزنامه‌ای که این آگهی را منتشر کرده باید پاسخ دهند بر اساس کدام قوانین موجود در جمهوری اسلامی ایران این آگهی ها را منتشر کرده‌اند؟


 



بهتر است نهادهاي نظارتي و انتظامي ابتدا جلوی انتشار این آگهی ها را بگیرند و بعد سراغ دیش های ماهواره بروند.


داشتن ماهواره جرم است؟

حتما تا به حال به پشت بام منزل خود رفته اید شاید با مشاهده سطحی بر پشت بام خانه ها و  آپارتمان ها و یا حتی کنار پنجره ها این سوال در ذهن شما خطور کند که مگه ماهواره آزاد شده؟ پس این همه دیش در پشت بام ها خبر از چه می دهد؟ حتماً مي‌دانيد استفاده شخصی (خانگی) از ماهواره طبق فتوای اکثر مراجع تقلید جایز نیست و حرام است و طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی استفاده از ماهواره در کشور ممنوع و غیر قانونی است.

قانون چه می گوید؟

ندا پاک‌نهاد، وکیل پایه یک دادگستری در یادداشتی آورده است: به موجب قانون ممنوعیت استفاده از تجهیزات ماهواره ای مصوب 1373  ورود، توزیع و استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره جز در مواردی كه قانون تعیین كرده است ممنوع می‌باشد و وزارت كشور موظف است با استفاده از نیروهای انتظامی و یا نیروی مقاومت بسیج در اسرع وقت نسبت به جمع‌آوری تجهیزات دریافت ‌از ماهواره اقدام نماید.

وزارت كشور موظف است با هماهنگی وزارت اطلاعات با وسایل ممكن نسبت به جلوگیری از ورود و توزیع تجهیزاتی كه صرفاً برای‌دریافت از ماهواره مورد استفاده قرار می‌گیرد اقدام نماید و ضمن توقیف وسایل فوق عاملین آن را با وسائل توقیفی به مراجع صالحه قضائی معرفی‌نماید. كلیه كالاهای ضبط و مصادره شده موضوع این قانون جهت توسعه پوشش رادیو و تلویزیونی كشور در اختیار سازمان صدا و سیمای‌جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد.

واردكنندگان، تولیدكنندگان و توزیع‌كنندگان تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط و مصادره اموال مكشوفه توسط دادگاه‌ها به‌مجازات ده تا یكصد میلیون ریال محكوم می‌گردند.


‌وظیفه سایر مسؤولان

- كلیه دستگاه‌های فرهنگی كشور موظفند اثرات مخرب استفاده از برنامه‌های منحرف‌كننده را در جامعه تبیین نمایند.

- سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (‌مؤسسه رسانه‌های تصویری) می‌توانند نسبت به ضبط و پخش آن دسته از‌برنامه‌های ماهواره كه مغایر با ارزش‌های و مبانی فرهنگ اسلامی و ملی نباشد اقدام نمایند.

- دستگاه‌ها و سازمان‌هایی كه برای انجام وظایف قانونی خویش لازم است از تجهیزات دریافت از ماهواره استفاده نمایند باید مجوز لازم را‌از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هماهنگی وزارتخانه‌های اطلاعات و پست و تلگراف و تلفن كسب نمایند.

‌ - وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همكاری وزارت پست و تلگراف و تلفن و سازمان‌های ذیربط موظفند با استفاده از اهرم‌های حقوقی و‌بین‌المللی در جهت حراست از مرزهای فرهنگی كشور و حفظ كیان خانواده علیه برنامه‌های مخرب و مبتذل ماهواره اقدام لازم را انجام دهند.

‌ - نشر آگهی‌های تبلیغاتی از طرق مختلف توسط مطبوعات، صدا و سیما یا تبلیغات شهری كه متضمن جواز استفاده از برنامه‌های ماهواره‌می‌باشد ممنوع است.

‌ مجازات متخلفات

واردكنندگان، تولیدكنندگان و توزیع‌كنندگان تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط و مصادره اموال مكشوفه توسط دادگاه‌ها به‌مجازات ده تا یكصد میلیون ریال محكوم می‌گردند.

‌استفاده‌كنندگان از تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط و مصادره اموال مكشوفه به مجازات نقدی از یك میلیون تا سه میلیون ریال‌محكوم می‌گردند.

‌الف - حمل ، نگهداری، نصب و تعمیر تجهیزات دریافت از ماهواره ممنوع و مرتكبین به مجازات نقدی از یك تا پنج میلیون ریال محكوم‌می‌گردند.

ب - وجوه دریافتی بابت مجازات مواد 8 و 9 این قانون به خزانه واریز و صد درصد (100%) آن جهت تأمین هزینه‌های اجرای این قانون و مقابله ‌با تهاجم فرهنگی در اختیار وزارتخانه‌های كشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار داده می‌شود تا در‌حدود اعتبارات مصوب بودجه سالانه كل كشور به مصرف برسد.

نکته:

پلیس همیشه با جرم "مشهود" برخورد می‌كند، به طوری كه در مكان‌هایی كه دیش ماهواره مشهود (قابل رؤیت) است، از سوی پلیس جمع‌آوری می‌شود و تا زمانی كه قانون مصوب سال 1373 مجلس شورای اسلامی مبنی بر جلوگیری از استفاده غیرمجاز از ماهواره‌ها پا برجاست، نیروی انتظامی هم مجری این مصوبه است. بسیج هم ضابط قضایی است و اگر حكم قضایی داشته باشد می‌تواند نسبت به جمع‌آوری ماهواره اقدام كند. با اینكه استفاده از تجهیزات ماهواره‌ای جرم است اما مطابق قانون هیچ كس بدون داشتن دستور قضایی، حق ورود به منزل مردم را ندارد و این خود نوعی جرم محسوب می‌شود.



غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
0
2
حروم پولی که بابت جریمه رانندگی از مردم میگیرند.
:
:
:
آخرین اخبار