رییس انجمن برنجکاران خوزستان گفت: توزیع کودهای شیمیایی از جمله کود اوره بین کشاورزان یکسان نیست و بهصورت متفاوتی در شهرستانها توزیع میشود.
محمد سواری عنوان کرد: بهطور مثال در شهرستانهای آبادان، اهواز و کارون به ازای هر هکتار 100 کیلوگرم کود اوره و در خرمشهر 25 کیلو داده میشود.
وی افزود: از طرفی تاکنون یک مرحله کود شیمیایی بین کشاورزان توزیع شده در حالی که باید حداقل 2 مرحله توزیع شود.
رییس انجمن برنجکاران خوزستان اظهارداشت: در بدترین شرایط کشت هر هکتار برنج نیاز به 200 کیلو گرم کود شیمیایی دارد اما میزان کل کود توزیع شده بین کشاورزان به صد کیلوگرم هم نمیرسد.
سواری بیانکرد: وقتی کود شیمیایی به کشاورزان داده نشود آنها مجبورند کودهای مورد نیاز خود را از بازارهای آزاد تهیه کنند و تامین هر کیسه کود شیمیایی از بازار آزاد خیلی هزینهبر است.
وی ادامهداد: از سوی دیگر چند سالی است که کشاورزان سموم را از بازار آزاد خریداری میکنند که هزینههای تامین نهاده، هزینه تولید را خیلی افزایش میدهد.
رییس انجمن برنجکاران خوزستان با اشاره به پایان مهلت بیمه برنج یادآورشد: با توجه به اینکه اغلب کشاورزان نتوانستهاند محصول خود را تحتپوشش بیمه کشاورزان قرار دهند، از صندوق بیمه میخواهیم که مهلت را در اختیار این کشاورزان قرار دهد تا بتواند محصول خود را بیمه کنند.