به دنبال مخالفت سوریه با استقبال از هیات تحقیقات سازمان ملل برای ورود بیقید و شرط به همه بخشهای سوریه دبیرکل این سازمان مهلتی زمانی را برای دمشق جهت موافقت با ورود هیات تحقیقات تعیین کرد.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در کنفرانسی مطبوعاتی از مقامهای سوریه خواست ظرف 24 تا 48 ساعت آینده به تیم محققان سازمان ملل اجازه دهند برای انجام تحقیقات در خاک سوریه وارد این کشور شوند.
وی افزود: برخی از اعضای تیم محققان در حال حاضر در قبرس به سر میبرند و منتظرند تا سوریه با ورود آنها به این کشور موافقت کنند.
دبیرکل سازمان ملل در ادامه گفت: تیم محققان همه تلاش خود را به کار بسته و اطلاعات مربوط به این زمینه را جمعآوری و تحلیل خواهد کرد.
وی تاکید کرد: باید با گزارشهای سازمان اطلاعات آمریکا مبنی بر استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه با جدیت برخورد کرد.
پیشتر سازمان ملل در ماه مارس کمیته بینالمللی را برای انجام تحقیقات در خصوص استفاده از سلاح شیمیایی در منطقه خان العسل حلب بنا به درخواست دولت سوریه تشکیل داد اما در پی تغییر موضع این سازمان و درخواست برای انجام تحقیقات در سراسر سوریه دمشق با این درخواست و حضور بیقید و شرط تیم محققان در همه جای سوریه مخالفت کرد.
بان کی مون در ادامه گفت: نباید فراموش کرد تیم محققان تحقیقاتش را کاملا صادقانه و بیطرفانه انجام میدهد لذا مسوولان سوریه نیز باید به اعضای این تیم اجازه دهند بدون تاخیر و هیچ قید و شرطی وارد خاک سوریه شوند تا بتوانند بدون هیچ گونه مشکلی تحقیقاتشان را در مناطق مختلف سوریه به ویژه مکانهایی که گفته میشود در آنها از سلاح شیمیایی استفاده شده، آغاز کنند.
همچنین کاخ سفید اعلام کرد: آمریکا درصدد همکاری با انگلیس، فرانسه و سایر همپیمانان خود برای جمعآوری اطلاعات بیشتر در خصوص استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه است تا به این ترتیب بتواند این مساله را ثابت کرده و مسوولان آن را معرفی و محاکمه کند.
چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی تاکید کرد: آمریکا و همپیمانانش همواره برای کشف جزئیات مساله استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه تلاش میکنند. ما تحقیقاتمان درباره اینکه چه چیزی کجا و چگونه اتفاق افتاده و همه سوالهای دیگر را ادامه میدهیم و به عقیده من بهتر است که منتظر بوده و قبل از اینکه هرگونه حکمی درباره اقداماتی که لازم است اتخاذ شود صادر کنیم به حقیقت دست یابیم.
از سوی دیگر، بنیامین بن الیعازر، یکی از اعضای پارلمان رژیم صهیونیستی نسبت به خروج سلاحهای شیمیایی از سوریه و دستیابی حزب الله لبنان به این سلاحها هشدار داد.
وی مدعی شد: من شکی ندارم ارتش سوریه از این سلاحها علیه گروههای مخالف استفاده کرده است اما در حال حاضر صحبت درباره اثبات این مساله است چراکه برخی از اطلاعات موثق توسط سازمانهای اطلاعاتی حاکی از استفاده این سلاحهاست.
از سوی دیگر، نجیب میقاتی، نخستوزیر موقت لبنان در پی دیدارش با لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد که کشورش دیگر قادر به تحمل فشارهای اقتصادی و انسانی ناشی از افزایش تعداد آوارگان سوری در خاک لبنان نیست.
وی همچنین در این دیدار از فرانسه و جامعه جهانی خواست کمکهایشان را به لبنان برای خدمات رسانی بیشتر به آوارگان و حل مشکلات اقتصادی مربوط به آوارگان فلسطینی افزایش دهند.
لوران فابیوس نیز در این دیدار ضمن گفتوگو با نخستوزیر لبنان در خصوص راههای تقویت همکاریهای مشترک میان دو کشور اعلام کرد: فرانسه همه تلاش خود را برای حمایت از لبنان در خصوص آوارگان سوری به کار خواهد بست.
بحران سوریه از سه سال گذشته تاکنون آغاز شده و به رغم تلاشهای کشورهای منطقه و جهان برای حل و فصل بحران این کشور همچنان سوریه شاهد اقدامات خشونتآمیز و عملیات نظامی میان ارتش و گروههای مسلح مخالف در نواحی مختلف است.