مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان با اشاره به افزايش مراجعه به بستنيفروشيها با گرم شدن هوا در استان، گفت: بستنيفروشي مكان بسيار حساسي است و با توجه به اينكه استان خوزستان از مناطق آندميك براي بيماري وبا است، بايد توجه ويژهاي به عرضه بستنيها شود.
مهران معلم در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار كرد: با توجه به چرخه انتقالي بيماريها؛ بايد بر فرايند تهيه بستني، بهداشت محل كار و بهداشت فردي نظارت شود.
وي با بيان اين كه پروسه توليد بستني در بستنيفروشيهاي سنتي حائز اهميت است، افزود: شير خام بايد از مراكز مجاز تهيه شود و حتما جوشيده شود. ظروفي نيز كه شير در آن نگهداري ميشود بايد تميز باشد.
معلم تصريح كرد: پس از آن نيز نظافت دستگاه بستنيساز مهم است كه اين مرحله، نقطه بحراني در توليد بستني است.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: حتما بايد در پايان روز مخازن بستنيساز ضدعفوني شوند. اين كار به صورت آبكشي، ضدعفوني و دوباره آب كشي انجام ميشود كه متاسفانه بستنيفروشيها در اين موضوع سهلانگاري ميكنند و توجهي به نظافت آن ندارند.
وي گفت: به منظور كنترل سلامت بستنيها، توسط كارشناسان بهداشتي از بستني توليدي نمونهبرداري ميشود. نمونهبرداري در دو نوبت صبح و عصر از بستنيها انجام و نمونهها توسط آزمايشگاه غذا و دارو سنجيده ميشوند.
معلم با تصريح اينكه سال گذشته به دليل رعايت نشدن مواد بهداشتي چندين بستنيفروشي تعطيل شدند، اظهار كرد: بنا است كه در سال جاري جديتر از سالهاي گذشته به بهداشت بستنيفروشيها رسيدگي شود.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان عنوان كرد: اين حوزه، قسمت حساسي در بخش سلامت شهروندان است كه ميتواند منشا بيماريها نيز باشد، بنابراين تعداد بازديدها در ايام پيك التور (اواسط بهار تا پايان اين فصل) و تابستان افزايش مييابد و با متخلفان به صورت قاطع برخورد ميشود.
كد خبرنگار: 17018
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان با اشاره به افزايش مراجعه به بستنيفروشيها با گرم شدن هوا در استان، گفت: بستنيفروشي مكان بسيار حساسي است و با توجه به اينكه استان خوزستان از مناطق آندميك براي بيماري وبا است، بايد توجه ويژهاي به عرضه بستنيها شود.
مهران معلم اظهار كرد: با توجه به چرخه انتقالي بيماريها؛ بايد بر فرايند تهيه بستني، بهداشت محل كار و بهداشت فردي نظارت شود.
وي با بيان اين كه پروسه توليد بستني در بستنيفروشيهاي سنتي حائز اهميت است، افزود: شير خام بايد از مراكز مجاز تهيه شود و حتما جوشيده شود. ظروفي نيز كه شير در آن نگهداري ميشود بايد تميز باشد.
معلم تصريح كرد: پس از آن نيز نظافت دستگاه بستنيساز مهم است كه اين مرحله، نقطه بحراني در توليد بستني است.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: حتما بايد در پايان روز مخازن بستنيساز ضدعفوني شوند. اين كار به صورت آبكشي، ضدعفوني و دوباره آب كشي انجام ميشود كه متاسفانه بستنيفروشيها در اين موضوع سهلانگاري ميكنند و توجهي به نظافت آن ندارند.
وي گفت: به منظور كنترل سلامت بستنيها، توسط كارشناسان بهداشتي از بستني توليدي نمونهبرداري ميشود. نمونهبرداري در دو نوبت صبح و عصر از بستنيها انجام و نمونهها توسط آزمايشگاه غذا و دارو سنجيده ميشوند.
معلم با تصريح اينكه سال گذشته به دليل رعايت نشدن مواد بهداشتي چندين بستنيفروشي تعطيل شدند، اظهار كرد: بنا است كه در سال جاري جديتر از سالهاي گذشته به بهداشت بستنيفروشيها رسيدگي شود.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان عنوان كرد: اين حوزه، قسمت حساسي در بخش سلامت شهروندان است كه ميتواند منشا بيماريها نيز باشد، بنابراين تعداد بازديدها در ايام پيك التور (اواسط بهار تا پايان اين فصل) و تابستان افزايش مييابد و با متخلفان به صورت قاطع برخورد ميشود.