تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۳۶۷۱۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
افزايش نظارت بر بهداشت بستني‌فروشي‌ها
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان با اشاره به افزايش مراجعه به بستني‌فروشي‌ها با گرم شدن هوا در استان، گفت: بستني‌فروشي مكان بسيار حساسي است و با توجه به اين‌كه استان خوزستان از مناطق آندميك براي بيماري وبا است، بايد توجه ويژه‌اي به عرضه بستني‌ها شود.
مهران معلم در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار كرد: با توجه به چرخه انتقالي بيماري‌ها؛ بايد بر فرايند تهيه بستني، بهداشت محل كار و بهداشت فردي نظارت شود.
وي با بيان اين كه پروسه توليد بستني در بستني‌فروشي‌هاي سنتي حائز اهميت است، افزود: شير خام بايد از مراكز مجاز تهيه شود و حتما جوشيده شود. ظروفي نيز كه شير در آن نگه‌داري مي‌شود بايد تميز باشد.
معلم تصريح كرد: پس از آن نيز نظافت دستگاه بستني‌ساز مهم است كه اين مرحله، نقطه بحراني در توليد بستني است.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: حتما بايد در پايان روز مخازن بستني‌ساز ضدعفوني شوند. اين كار به صورت آب‌كشي، ضدعفوني و دوباره ‌آب كشي انجام مي‌شود كه متاسفانه بستني‌فروشي‌ها در اين موضوع سهل‌انگاري مي‌كنند و توجهي به نظافت آن ندارند.
وي گفت: به منظور كنترل سلامت بستني‌ها، توسط كارشناسان بهداشتي از بستني توليدي نمونه‌برداري مي‌شود. نمونه‌برداري در دو نوبت صبح و عصر از بستني‌ها انجام و نمونه‌ها توسط آزمايشگاه غذا و دارو سنجيده مي‌شوند.
معلم با تصريح اين‌كه سال گذشته به دليل رعايت نشدن مواد بهداشتي چندين بستني‌فروشي تعطيل شدند، اظهار كرد: بنا است كه در سال جاري جدي‌تر از سال‌هاي گذشته به بهداشت بستني‌فروشي‌ها رسيدگي شود.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان عنوان كرد: اين حوزه، قسمت حساسي در بخش سلامت شهروندان است كه مي‌تواند منشا بيماري‌ها نيز باشد، بنابراين تعداد بازديدها در ايام پيك التور (اواسط بهار تا پايان اين فصل) و تابستان افزايش مي‌يابد و با متخلفان به صورت قاطع برخورد مي‌شود.
 
كد خبرنگار: 17018

مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان با اشاره به افزايش مراجعه به بستني‌فروشي‌ها با گرم شدن هوا در استان، گفت: بستني‌فروشي مكان بسيار حساسي است و با توجه به اين‌كه استان خوزستان از مناطق آندميك براي بيماري وبا است، بايد توجه ويژه‌اي به عرضه بستني‌ها شود.

مهران معلم اظهار كرد: با توجه به چرخه انتقالي بيماري‌ها؛ بايد بر فرايند تهيه بستني، بهداشت محل كار و بهداشت فردي نظارت شود.
وي با بيان اين كه پروسه توليد بستني در بستني‌فروشي‌هاي سنتي حائز اهميت است، افزود: شير خام بايد از مراكز مجاز تهيه شود و حتما جوشيده شود. ظروفي نيز كه شير در آن نگه‌داري مي‌شود بايد تميز باشد.

معلم تصريح كرد: پس از آن نيز نظافت دستگاه بستني‌ساز مهم است كه اين مرحله، نقطه بحراني در توليد بستني است.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: حتما بايد در پايان روز مخازن بستني‌ساز ضدعفوني شوند. اين كار به صورت آب‌كشي، ضدعفوني و دوباره ‌آب كشي انجام مي‌شود كه متاسفانه بستني‌فروشي‌ها در اين موضوع سهل‌انگاري مي‌كنند و توجهي به نظافت آن ندارند.
وي گفت: به منظور كنترل سلامت بستني‌ها، توسط كارشناسان بهداشتي از بستني توليدي نمونه‌برداري مي‌شود. نمونه‌برداري در دو نوبت صبح و عصر از بستني‌ها انجام و نمونه‌ها توسط آزمايشگاه غذا و دارو سنجيده مي‌شوند.
معلم با تصريح اين‌كه سال گذشته به دليل رعايت نشدن مواد بهداشتي چندين بستني‌فروشي تعطيل شدند، اظهار كرد: بنا است كه در سال جاري جدي‌تر از سال‌هاي گذشته به بهداشت بستني‌فروشي‌ها رسيدگي شود.
مديرگروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان عنوان كرد: اين حوزه، قسمت حساسي در بخش سلامت شهروندان است كه مي‌تواند منشا بيماري‌ها نيز باشد، بنابراين تعداد بازديدها در ايام پيك التور (اواسط بهار تا پايان اين فصل) و تابستان افزايش مي‌يابد و با متخلفان به صورت قاطع برخورد مي‌شود.
 

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار