معاون محيط زيست انساني ادارهكل حفاظت محيط زيست خوزستان گفت: با توجه به فرا رسيدن فصل برداشت غلات، برخورد با متخلفاني كه اقدام به سوزاندن ضايعات نيشكر ميكنند، شديدتر ميشود.
جمال شاكري اظهار كرد: با توجه به اينكه در برخي مزارع نيشكر هنوز سوزاندن ضايعات كشاورزي مشاهده ميشود، نامهاي از سوي استانداري خوزستان به فرمانداران شهرستانها ارسال شد كه در رابطه با جلوگيري از سوزاندن ضايعات كشاورزي اقدام كنند.
وي افزود: اين ضايعات ميتواند مصارف بسياري داشته باشد و به همين دليل، استفاده از اين ضايعات نياز به مديريت درستي دارد كه با پيگيري از طريق ادارات حفاظت محيط زيست شهرستانها جهت ارايه آموزشهاي لازم به متوليان اين امر، سعي ميشود از ضايعات نيشكر به عنوان علوفه و خوراك دام و يا مصارف ديگر استفاده شود.
شاكري با بيان اينكه سوزاندن ضايعات زمينهاي نيشكر بيشتر در مسيرهاي آبادان، تصفيه نيشكر و شوشتر مشاهده ميشود، گفت: در نامهاي كه در تاريخ 22 فروردين ماه از طرف استانداري خوزستان به فرمانداري كليه شهرستان ارسال شد و رونوشت آن به ادارهكل جهاد كشاورزي و ادارهكل حفاظت محيط زيست خوزستان ارسال شد، بيان شده است كه "با توجه به آغاز فصل برداشت غلات، يكي از معضلات مشاهده شده، آتش سوزي بقاياي كاه و كنش مزارع است كه اين عمل به لحاظ زيست محيطي شديدا مردود است و ضمن آلوده كردن هوا شاهد كاهش حاصلخيزي خاك، نابودي ريزجانداران مفيد، كاهش نفوذپذيري خاك و غيره ميگردد؛ لذا لازم است از هماكنون با استفاده از توان همه دستگاههاي اجرايي مرتبط و به كارگيري راههاي تشويقي و بازدارنده در جهت جلوگيري از اين سنت اشتباه اقدامات شايسته را معمول و فرهنگسازي مطلوب را ترويج نماييد."
معاون محيط زيست انساني ادارهكل حفاظت محيط زيست خوزستان ادامه داد: پس از ابلاغ اخطاريه به افرادي كه اقدام به سوزندان ضايعات ميكنند، در صورت تكرار تخلف؛ اين موارد از طريق قضايي پيگيري خواهد شد.
وي افزود: متاسفانه در اين زمينه كمتر شاهد مشاركت عمومي بودهايم و به اين دليل، اقدامات چنداني انجام نشده است كه در صورت مشاركت ارگانهاي ذيربط در اين زمينه ميتوان شاهد اقدامات بهتري شد.
شاكري تصريح كرد: در زمينه كاهش چنين تخلفاتي بايد بحثهاي تشويقي و شناسايي افراد انجام شود و با اقدامات تهديد و تشويق وارد عمل شد.