تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۹
کد خبر: ۳۵۵۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

به دلیل کمبود ناوگان، يك ششم تقاضای سفر با قطار پاسخ داده می شود

مديركل راه‌آهن جنوب، عرضه و تقاضا را در حمل و نقل ريلي به دليل كمبود ناوگان نابرابر خواند و با بيان اينكه در قبال هر 6تقاضاي سفر توسط حمل و نقل ريلي تنها به يك تقاضا پاسخ داده مي‌شود، تاكيد كرد: توسعه ناوگان ريلي در خوزستان به ويژه در قطارهاي محلي ضروي است
معاون امور مسافري راه‌آهن گفت: از هر 6 تقاضاي سفر با حمل و نقل ريلي،‌ تنها به يك تقاضا پاسخ داده مي شود.

به گزارش خوزنیوز یه نقل از فارس از اهواز، منصورعرب يارمحمدي ظهر امروز در آيين توديع و معارفه مديركل راه‌آهن جنوب، عرضه و تقاضا را در حمل و نقل ريلي به دليل كمبود ناوگان نابرابر خواند و با بيان اينكه در قبال هر 6تقاضاي سفر توسط حمل و نقل ريلي تنها به يك تقاضا پاسخ داده مي‌شود، تاكيد كرد: توسعه ناوگان ريلي در خوزستان به ويژه در قطارهاي محلي ضروي است.
وي با اشاره به آمار تلفات جاده‌اي گفت: سالانه 23 هزار نفر در سوانح جاده‌اي كشته مي‌شوند كه براي كاهش اين تعداد و كمك به حمل و نقل جاده‌اي توجه به توسعه حمل و نقل ريلي ضروري است.
عضو هيئت مديره راه‌آهن با بيان اينكه تمام هزينه‌ها در جاده،‌ فرودگاه و دريانوردي از دولت تامين مي‌شود،‌ گفت: اما راه‌اهن بر اساس درآمد و هزينه كار مي‌كند و هزينه نگهداري، تعمير، ناوگان،‌ علائم و ابنيه را بايد از درآمدهاي خود بپردازد.
وي اظهار داشت: بر اساس برنامه چهارم توسعه بايد يك هزار و 800 دستگاه در گردش باشد اما در حال حاضر يك هزار و 200 دستگاه در گردش است و 10 نيز در مرحله تعمير و نگهداري است همچنين بايد 800 لوكوموتيو داشته باشيم اما هم‌اكنون 667 لوكوموتيو فعال است.
به گفته وي،‌ با وجودي كه در سال‌هاي اخير اعتبارات خوبي به بخش حمل و نقل ريلي اختصاص يافته اما به دليل مشكلات بسيار اين بخش كفايت نمي‌كند.
يارمحمدي با بيان اينكه سرمايه‌گذاري در حمل و نقل ريلي بسيار گران است،‌ قيمت يك ست ريل باس را 7 ميليارد تومان و يك واگن مسافربري با گنجايش 66 نفر را يك ميليارد تومان عنوان كرد.
وي افزود: سرمايه‌گذاري براي بخش خصوصي بايد توجيه اقتصادي داشته باشد، اما تعرفه‌هاي موجود با هزينه‌ها همخواني ندارد به همين دليل بايد براي تشويق سرمايه‌گذاران هزينه‌ها را منطقي كرد.
معاون امور مسافري راه‌آهن اظهار داشت: راه‌آهن تاكنون 33 دستگاه لوكوموتيو و 40 درصد ناوگان مسافري را به بخش خصوصي واگذار كرده است؛ علاوه بر اين 4 هزار واگن باري نيز به بخش خصوصي واگذار شده‌اند.
وي اظهار داشت: 25 خرداد ماه نيز 64 دستگاه واگن مسافري نيز از طريق بخش خصوصي به ناوگان ريلي اضافه مي‌شوند و قرار است 64 دستگاه ديگر نيز به زودي وارد شود.
يارمحمدي اظهار داشت: در حال حاضر 150 دستگاه لوكوموتيو باري نيز توسط بخش خصوصي و با حمايت راه‌آهن در مرحله خريد است.
وي اعلام كرد: راه‌آهن آمادگي همكاري و حمايت از سرمايه‌گذاراني كه در بخش حمل و نقل ريلي استان سرمايه‌گذاري مي‌كنند دارد.
عضو هيئت مديره راه‌آهن همچنين بر ارائه امكانات مناسب به مسافران قطارها تاكيد كرد و افزود: به ويژه در مسيرهاي طولاني بايد امكانات خوبي به مسافران ارائه شود و ارزاني بليت قطار بهانه قابل قبولي براي ارائه نشدن خدمات مناسب نيست.
وي اظهار داشت: در سال گذشته 70 درصد از برنامه‌هاي راه‌آهن جنوب محقق شده كه بايد مشكلات كار شناسايي و براي سال جاري برنامه‌ريزي شود.
به گفته وي،‌ در سال گذشته 2 ميليون مسافر و 3 ميليون تن بار توسط راه‌اهن جنوب جابه‌جا شده است.
يارمحمدي در ادامه اظهار داشت: خوزستان سرزميني است كه همه ما ايثارگري‌ها و تلاش‌هايش را در دفاع مقدس به ياد داريم،‌ افزود: در زمان هشت سال دفاع مقدس همه چيز از جمله ايثارگري، تلاش، حمايت و پشتيباني به اوج خود رسيده بود كه بازساري راه‌آهن اهواز ـ خرمشهر در مدت 100 روز آنهم در گرماي خوزستان و زيرگلوله‌باران دشمن، از آن دسته و به عنوان يك كار بي‌سابقه در دنياست.
وي افزود: راه‌اهن در دوران دفاع مقدس يك ميليون رزمنده را جابه‌جا كرد و نقش ارزشمندي در پشتيباني جنگ داشت.
captcha
آخرین اخبار