بارها به اعضاي شورا توصيه كردهام كه با تدبير و درايت عمل كنند. زندگي شهروندان اهوازي نبايد فداي خواستههاي شخصي و سليقهها شود. پس از آنكه ماجراهاي شوراي سوم به پايان رسيد و اعضاي عليالبدل به شورا دعوت شدند، دوباره جلسهاي با حضور اعضاي شورا برگزار شد و در اين جلسه از شورا اعلام حمايت كرده و باز هم آنها را به تفاهم و هماهنگي دعوت كردم. اختلافات دردي را از شهر اهواز درمان نميكند.
سید جعفر حجازی در آخرین نشست خبری خود در سال 89 درباره وضعيت شوراي شهر اهواز، تصريح كرد: در مصاحبههاي قبلي گفتهام و باز هم ميگويم كه در انتصاب شهردار اهواز دخالت نميكنم و به هيچ استانداري هم توصيه نميكنم در اين زمينه دخالت داشته باشد. البته ما وظيفه ارشادي و توصيهاي داريم، ولي وظيفهاي قانوني براي دخالت در انتصاب شهردار نداريم. هميشه توصيه كردهايم كه فردي توانمند را براي شهرداري انتخاب كنند و با هم تفاهم داشته باشند، ولي اعضاي شورا نمايندههاي شهروندان هستند و اعتقاد بر اين است كه اجازه دهيم شورا خود به نتيجه برسد.
حجازي خاطرنشان كرد: از سال 84 تاكنون بيش از 20 جلسه با شورا برگزار كردهايم و از پارسال تاكنون نيز 17 جلسه برگزار شده است كه در اين جلسات بارها به اعضاي شورا توصيه كردهام كه با تدبير و درايت عمل كنند. زندگي شهروندان اهوازي نبايد فداي خواستههاي شخصي و سليقهها شود. پس از آنكه ماجراهاي شوراي سوم به پايان رسيد و اعضاي عليالبدل به شورا دعوت شدند، دوباره جلسهاي با حضور اعضاي شورا برگزار شد و در اين جلسه از شورا اعلام حمايت كرده و باز هم آنها را به تفاهم و هماهنگي دعوت كردم. اختلافات دردي را از شهر اهواز درمان نميكند.
وي ادامه داد: متاسفانه به دليل كم بودن تعداد اعضا، اكنون شورا شكننده است و احتمال ميرفت كه اگر پرونده اعضا در محاكم قضايي به سمت و سوي ديگري رود، شورا شكننده شود؛ با اين حال اعتقاد داشتيم كه تا جايي كه امكان دارد بايد از شورا حمايت كنيم و در انتخاب شهردار نيز آزاد باشد. در اين مدت خيلي افراد معرفي شدند، ولي من احساس كردم كه بايد اجازه داد خود شورا در اين مورد به نتيجه برسد. فشارهاي بيروني، كار را براي شورا سختتر ميكند و اگر بگذارند شورا خودش تصميم بگيرد، بهتر خواهد بود.
استاندار خوزستان اظهار كرد: مشكل فعلي شوراي شهر اهواز اين است كه به دليل كم بودن تعداد افراد، متزلزل هستند و با غيبت يك نفر در جلسات، شكننده خواهند بود. ما هم در اين مورد دغدغه داريم، زيرا بيشتر اعتباراتي كه به شهرداري اهواز اختصاص يافته، به دليل همين تزلزل به صورت جدي جذب نشده است و مجبور شديم دستگاه اجرايي برخي طرحها را عوض كنيم. حدود 30 ميليارد تومان اعتبار مستقيم به شهرداري اهواز اختصاص يافته و 15 ميليارد تومان هم به صورت غيرمستقيم، به دستگاههاي اجرايي ديگر داده شده تا پروژههاي شهري را به كمك شهرداري اجرا كنند.
حجازي گفت: اگر شهرها و روستاها را شوراها اداره كنند، دغدغه ما هم كمتر ميشود و به همين دليل مجموعه استانداري هم دغدغه دارد كه مسائل شوراي شهر و شهرداري اهواز هر چه زودتر حل شود. تلاش كردهايم كه شورا انسجام و يكپارچگي خود را حفظ كند، ولي همين كم بودن اعضا، كار را سخت و شورا را شكننده كرده است.
استاندار خوزستان عنوان كرد: در گذشته و پيش از بروز مشكلات، اعضاي باتجربهاي در شورا بودند و همه آنها سوابقي در زمينه كار در شهرداري داشتند، ولي وجود همين اختلافات موجب شد تنوانند كار كنند. اكنون هم آستانه تحمل در شورا تغييري نكرده و اين را نميشود ايجاد كرد، تنها ميتوانيم با تذكر از اعضا بخواهيم آستانه تحمل خود را افزايش دهند. امروز بسياري از مشكلات شهر اهواز از طريق سرمايهگذاري بخش خصوصي قابل حل شدن است و براي جذب سرمايهگذار هم لازم است تزلزلها و اختلافات از بين بروند.
حجازي تاكيد كرد: در بازههاي زماني مختلف درباره استيضاح شهرداران به اعضاي شورا تذكر دادهام و گفتهام حتي اگر ايرادي كه به شهردار وارد كردهايد منطقي باشد، اجازه دهيد كار كند؛ با تغيير مداوم شهردار كه نتيجه حاصل نميشود؛ ولي نميتوانم اعضاي شورا را نلزم به انجام كاري كنم. در موضوع استيضاح آقاي شمسايي يك بار در موضوع حكميت كردم و اعضا نيز پذيرفتند، ولي دوباره كار خود را كردند و شهردار استيضاح شد.
منبع: ایسنا