تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۳۳۹۵۸۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

سوزاندن بقایای کشت، ثروتی که به هزینه تبدیل می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با اشاره به مضرات آتش زدن بقایای کشت گفت: بقایای کشت قبلی، ثروتی است که به علت مدیریت نشدن به هزینه تبدیل و موجب آلودگی شدید محیط زیست می‌شوند.

 منصور معیری روز یکشنبه در رویداد مدیریت بقایای کشاورزی و پیشگیری از سوزاندن آنها در سالن اجتماعات شهید زالی‌زاده مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بیان کرد: باید بقایای کشت را به عنوان منابع آب، خاک و هوا مدیریت و دوباره وارد چرخه اقتصادی و انرژی کرد.
وی سوزاندن بقایا را ساده‌ترین و بدترین کار پس از کشت عنوان کرد و افزود: یکی از معایب اصلی خاک‌های خوزستان، کاهش مواد آلی بوده که علت آن، گرمای بالای ۵۰ درجه خاک در تابستان است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول خاطرنشان کرد: ساختمان خاک با وجود چنین شرایط اقلیمی، تراکم کشت و ماشین آلات به آب بیشتری نیاز دارد ولی به علت آتش‌سوزی، قبل از اجازه نفوذ آب، وارد زهکش می‌شود.

معیری به آلودگی شدید هوا هنگام آتش‌زدن مزارع اشاره کرد و گفت: این موضوع، دمای گازهای گلخانه‌ای را بالا می‌برد و عوارض بسیاری دارد، طی ۴۰ سال اخیر نخیلات خوزستان از سمت جنوب به سمت شمال خوزستان سوق یافتند به طوری که نخیلات شمال خوزستان از کیفیت و کمیت خوبی برخوردار هستند؛ این موضوع نشانه تغییر اقلیم استان است.

وی تاکید کرد: آتش زدن بقایا و شرایطی که خودمان در چرخه نامتوازن طبیعت ایجاد می‌کنیم باعث تشدید این موارد می‌شود در حالی که می‌توان بقایای کشت را به عنوان خوراک دام استفاده کرد و با این درآمد، هزینه برداشت را پوشش داد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول تاکید کرد: پرداختن به این موضوع و ارایه راهکارهای قابل استفاده، در شرکت‌های دانش بنیان مغفول مانده است که پیشنهاد می‌شود از ظرفیت این شرکت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای استفاده کرد تا فناوری‌های موردنیاز به انرژی سوخت صنعتی کمپوست و دیگر ثروت‌ها تبدیل شوند.

آتش زدن بقایای کشت در استان خوزستان به عنوان یکی از چالش‌های مهم زیست محیطی منطقه مطرح است که با وجود اجرای برنامه‌های ترویجی و تبیین مضرات، هنوز هم یکی از عوامل آلودگی محیط زیست محسوب می‌شود.

 مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول به عنوان بزرگترین مرکز تحقیقات جنوب غرب کشور پس از بررسی‌ها و مطالعات اولیه‌ای که از اراضی آبخور سد بزرگ دز در سال ۱۳۳۹ آغاز شده بود به طور رسمی در سال ۱۳۴۲ در قلب اراضی ۱۲۵ هزار هکتاری شبکه آبیاری دز در شمال خوزستان افتتاح شد.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار