تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
کد خبر: ۳۳۲۳۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

از کي‌روش فقط اولي يا دومي را خواسته‌ايم

علي کفاشيان حياتش در فدراسيون فوتبال را در گرو موفقيت تيم ملي در رسيدن به جام جهاني 2014 مي‌داند و از اين رو سال 92 تعيين کننده‌ترين سال براي اوست.

ايسنا در آغاز سال جديد و با پايان يافتن سال پرافت و خيز 91 با علي کفاشيان گفت‌وگويي تفصيلي انجام داد.

او به سوالات فراواني درباره عملکرد فدراسيون، برنامه‌هايش در سال جديد و همين طور تمام انتقادهاي ريز و درشتي که عليه او و مجموعه کاري‌اش وجود دارد پاسخ داد که مشروح آن در زير مي‌آيد:

* ارزيابي‌تان از عملکرد فدراسيون و تيم‌هاي ملي در سال 91 چيست؟

 

سال 91 براي ما سال خوب و پرکاري بود و ارزيابي خوبي از سال 91 داريم چون به اکثر هدف‌هايمان رسيديم و بر اساس همين اهداف فدراسيون اول آسيا شديم. دو تيم ما به جام جهاني رفتند که يکي نوجوانان و ديگري تيم فوتبال ساحلي بود؛ بهترين ميزباني را براي نوجوانان آسيا داشتيم، برنامه‌هاي آموزشي مختلفي برگزار شد و نهايتا همه اين برنامه‌ها پايه‌ريزي‌هاي خوبي براي سال 92 شد.
 


* سال 92 هم که تا اينجاي عمر فدراسيون شما پرکارترين و حساسترين سال خواهد بود؟

 

قطعا سال 92 يک سال ويژه و خاصي براي ما خواهد بود. اکثر ارزيابي‌ها روي عملکرد تيم بزرگسالان اندازه‌گيري مي‌شود، بنابراين ما برنامه‌هاي زيادي داريم که تيم ملي به خوبي آماده شود و بتواند در خرداد صعودش را به جام جهاني 2014 قطعي کند. اگر چنين شود کلکسيون ما کامل مي‌شود. تيم‌هاي ملي فوتبال، فوتسال و فوتبال بانوان ما امسال در مسابقات قهرماني آسيايي شرکت خواهند کرد بنابراين سال 92 پرکار و فوتبالي است. در حالت کلي فکر مي‌کنم سال 92 تغيير و تحولاتي در فوتبال خواهد بود و فوتبالي‌تر از سال‌هاي ديگر خواهد بود.
 

* منظورتان تغيير و تحولات مديريتي هم هست؟

 

شايد اين طور هم باشد.

 

*نگران تاثير فضاي انتخابات رياست جمهوري بر عملکرد تيم ملي در بازي‌هاي خرداد ماه، نيستيد؟
 


قطعا آن فضا در جامعه بر شرايط تيم ملي بسيار اثرگذار است اما تيم ملي ما مي‌داند بايد تحت هر شرايطي به جام جهاني صعود کند.
 


*نگران اين نيستيد که کانديداي رياست جمهوري بخواهند براي تبليغات خود از تيم ملي استفاده ابزاري کرده و نهايتا اين به ضرر تيم ملي تمام شود؟
 


خير؛ بالاخره سعي مي‌کنيم تفکراتمان را از همه چيز خارج کرده و روي صعود تيم به جام جهاني متمرکز شويم چون رفتن تيم ملي به جام جهاني سرنوشت فوتبال ما را تغيير مي‌دهد و مي‌تواند ما را به جلو يا به عقب ببرد. به نظر من نبايد نگران اين مسائل باشيم. در هر صورت همه تلاش مي‌کنيم تيم به جام جهاني برود و فکر مي‌کنم مسائل سياسي در عملکرد تيم ملي تاثيري نداشته باشد.
 


** با توجه به برگزاري مجمع در تير که ممکن است به تغييرات مديريتي در فدراسيون منجر شود، برنامه ريزي‌هاي شما براي سه ماه نخست سال 92 است؟

 

صددرصد ما براي کل سال 92 برنامه‌ريزي مي‌کنيم اما موضوع تيم ملي براي ما بسيار مهم است. اگر تيم ملي ما بتواند به جام جهاني 2014 برزيل صعود کند، ما فضاي ديگري را از نظر درآمدي و مالي پيدا مي‌کنيم و شرايط فوق العاده خوبي خواهيم داشت. اگر هم به جام جهاني نرويم خب خودمان هم روحيه را از دست مي‌دهيم.
 


*پس سرنوشت کفاشيان به تيم ملي گره خورده است؟

 

سرنوشت يک رئيس فدراسيون نبايد به نتايج تيم ملي گره بخورد. مديريت فدراسيون بايد ثبات داشته باشد و با کار و تلاش برنامه‌هايش را پيش ببرد. در دو سال گذشته که کار ويژه‌اي را براي تيم ملي انجام داديم، چيزي کم نگذاشتيم. بهترين مربي را آورده و مناسب‌ترين تدارکات را انجام داديم؛ حاصل اين شده و الان هم بايد به جام جهاني رفته باشيم. اگر لبنان و قطر را برده بوديم الان تيم ملي به جام جهان صعود کرده بود. اما متاسفانه بخاطر کوتاهي يا هر دليلي نرفتيم و باعث شده اين يک ضعف براي کار ما محسوب شود. باور کنيد همه کار کردم اما يک مدير بيش از اين نمي‌تواند کاري انجام دهد و الان واقعا وجدانم راحت است. به هر حال در فوتبال ايران سرنوشت يک مدير به نتايج تيم ملي وابسته است.
 


* بارها حرف از استعفا زديد و شايد بهتر بود موضوعي که هنوز ابهام دارد را تا اين حد اين رسانه‌اي نمي‌کرديد؛ به طور شفاف مي خواهيد در صورت ناکامي تيم ملي از رسيدن به جام جهاني استعفا دهيد و در صورت موفقيتش، با راي اعتماد از مجمع همچنان در فدراسيون بمانيد؟
 


بي‌شک رفتن تيم ملي به جام جهاني خيلي به نفع فوتبال ايران است اما معتقدم به جام جهاني برويم يا نرويم، من مي‌خواهم به مجمع بگويم توانمندي من همين است. همه تلاش و برنامه‌هاي ما نتيجه‌اش اين شده و ما همه جانمان را براي موفقيت فوتبال ملي و پيشبرد کارها گذاشتيم؛ حالا اگر کساني هستند که معتقدند با حضورشان در فدراسيون و اعمال تغييرات، وضعيت فوتبال ما بهتر مي شود، خب بهتر است جلو بيايند. اگر مجمع هم پذيرفت، کار به دست آنها مي دهيم. واقعا 5 سال کار کردن در فدراسيون براي من به اندازه 15 سال انرژي گرفته است.
 


** موهايتان هم سفيدتر شده است!

 

البته سفيد شدن موهايم براي پيري است اما واقعا اينجا فشار بسيار زياد است و ما مدام با مسئله مواجه هستيم بنابراين من مي‌خواهم به مجمع همين را بگويم که تلاشم را کردم و گزارش عملکردم هم روشن است، نمي‌گويم بهترين عملکرد را داشته‌ام اما با بضاعت فعلي همين از دستم برآمده است. البته معتقدم در مقابل توقعات و انتظارات مردم که 100 است و امکانات ما 10، نتيجه کار ما همين شده است که همه اينها را در مجمع مي گويم.
 


*عده‌اي معتقدند هوش شما زياد است و خيلي خوب بلديد آراي مجمع را به نفع خودتان برگردانيد و بازي را به هم بزنيد! درست است که مي گويند اينها ناشي از تجربه شما در برگزاري مجمع‌هاي مختلف است؟
 


من واقعيت‌ها را مي‌گويم، من با مجمع بزرگ شده‌ام. پنج سال با هم ارتباط خوبي داشتيم در زمان شکل گيري همه آنها بوده‌ام. آنها کاملا به کار من آگاهي دارند. البته شايد به قول شما اين از هوش من باشد اما يک باهوش‌تر از من بايد باشد که آس جديدي رو کند.
 


*بعضي‌ها معتقدند در مجمع اسفند جمله کليدي شما باعث شد آرا به سمت علي کفاشيان برگردد؟
 


بالاخره مي توانست يک باهوش‌تر از من هم پيدا شود که رايش از صندوق بيايد بيرون! (با خنده)
 


*فکر مي‌کنيد الان مجمع چه نظري در مورد شما دارد؟
 


مجمع الان هم صددرصد همسو با من است و بنده را در اين جايگاه تاييد مي‌کند.

 

* يعني اگر همين الان مجمع فوق العاده برگزار شود باز هم از مجمع راي اعتماد مي‌گيريد؟
 


صددرصد همين طور خواهد بود و شکي روي اين موضوع ندارم.

 

*اگر تيم ملي به جام جهاني نرود چه؟

 

ديگر آن موقع بايد ببنيم اوضاع چه مي‌شود و ممکن است نظر اعضا تغيير کند.

 

*مگر خودتان نگفتيد سرنوشت رئيس فدراسيون نبايد با عملکرد تيم ملي گره بخورد؟!

 

خوب نيست اين طور باشد ولي من مي خواهم رسانه‌ها، مردم و ... شرايط را ببينند، به آنها بگويم که همه کار کردم و نهايتا اين شد. اگر فکر مي کنيد رفتن من براي فوتبال بهتر است، مي روم. من حمايت مجدد را مي‌خواهم يعني اگر قرار باشد به کارم در فدراسيون ادامه دهم، بايد از من بخواهند.
 

 

 

 

 

 

* انگار چندان تمايلي به ماندن در فدراسيون نداريد؟!

 

من دو دستي به اين ميز نچسبيدم و هميشه در هيچ مسووليتي را محکم نمي‌چسبم. بايد از من بخواهند و بگويند تو بايد بماني و محکم بايستي؛ در اين صورت حرفي براي ماندن ندارم. اما اگر نگويند، خودم زياد تمايل به ماندن ندارم. مايل نيستم بمانم و باز نرفتن تيم ملي را بر سر ما بکوبند.
 


* از الان به جمله‌اي که مي‌خواهيد در مجمع بگوييد فکر کرده‌ايد؟ اينکه دوباره چه برگ برنده‌اي رو کنيد؟
 


برگه برنده را مجمع بايد رو کند. در اين باره بعد از بازي‌هاي تيم ملي تصميم مي‌گيرم و الان تصميمي نمي گيرم.
 


*شما اسفند 90 با قاطعيت از مجمع راي اعتماد گرفتيد، در يک سال گذشته چه شد که اين همه انتقاد از فدراسيون را به بار آورد؟ چون انتقادها فقط از جانب يک طيف مخاطبان نبود و بخش هاي متعددي از رويه فدراسيون راضي نبودند؟
 


اتفاقات زيادي افتاد، بالاخره نتايج تيم‌هاي ملي را ديديد و الان هم مي‌بينيد رييس فدراسيون براي پيشبرد فوتبال اين مملکت همه تلاشش را گذاشته است و کار مي‌کند؛ با اين حال هر روز که سرکار مي‌آيم يک موضوع جديدي را عليه فدراسيون مي گويند. اينکه کفاشيان بازنشسته است و صلاحيت ندارد و...، هر روز اذيت مي کنند، يک روز مي گويند بايد استعفا بدهد. به جاي اينکه همه حمايت کرده و به پيشرفت فوتبال مملکت کمک کنند، هر کسي يک چيزي مي‌گويد. خب من بايد چه روحيه‌اي داشته باشم؟! به قول معروف بايد خيلي چيز باشم که بمانم!
 


* مثل اينکه فشار زيادي را تحمل کرديد؟

 

واقعا همين طور است، هر روز از يک طرف ما را مي‌زنند. رسانه‌ها از يک طرف و ديگران از طرف ديگر سيخ مي زنند. در آخرين مطلب يک رسانه نوشته بود: دروغ سال و من گفته‌ام چندين استاديوم A آسيا در ايران داريم. ببينيد ما خودمان، خودمان را باور نداريم و اين خيلي بد است. داريم ذهنيت مردم را خراب مي کنيم و من هم ناچارم مقابل اين جوسازي‌ها، بگويم من هم نيستم، بسم الله، شروع کنيد، اين آش با جاش براي شما! هر کسي مي خواهد بيايد. وجدانا حق بدهيد که چنين رويکردي داشته باشم. من نبايد به عنوان يک مدير هر روز ناز کنم و بگويم من نيستم اما واقعيت اين است که اگر قرار باشد رييس فدراسيون تغيير کند، خودم نمي روم چون به فوتبال لطمه مي خورد بلکه مجمع بايد تصميم بگيرد. مثل يک بچه که تا اينجا با سلام و صلوات برزگش کرديم و الان هم بياييد اين قاعده را تثبيت کنيم که مجمع ما چنين تصميم‌هايي را بگيرد.
 


* به نظر مجمع خيلي احساسي عمل مي‌کند و حتي شايد تصميماتش تابعي از اتفاقات دو روز قبل از برگزاري جلسه مجمع باشد! اين موضوع را قبول داريد؟
 


خير، مجمع ما اينطور نيست؛ اگر مجمع فرد منحصربه فردي را رو کند واقعا من کنار مي‌روم.
 


*در غير اين صورت ممکن است دوباره از آن جمله‌هاي معروف بگوييد و مجمع با شما همسو شود؟
 


بله، مي‌تواند به اين گونه هم باشد.

 

*گفتيد اگر شخص توانمندي بيايد، کنار مي‌رويد؛ مدتي در رسانه ها صحبت از بازگشت محمد دادگان به فدراسيون بود. اگر او واقعا تصميم بگيرد به فدراسيون بيايد شما از تصميمش حمايت مي‌کنيد؟
 


بله، چرا حمايت نکنم. البته به شرطي که حمايت‌هاي دولتي هم پشتش باشد.

 

*فکر مي کنيد غير از دادگان گزينه‌هاي ديگري هم هستند؟

 

خيلي‌ها هستند.

 

*دل کندن از فدراسيون برايتان سخت نيست؟

 

خير، در فوتبال آنقدر سختي کشيده‌ام که دل کندن از آن راحت است.

 

*موضوع تمديد نشدن مجوز فعاليت تان در فدراسيون به کجا رسيد؟ با توجه به اينکه اين‌که عباسي وزير ورزش و جوانان گفته بود بعيد است مجوز کار شما تمديد شود، اگر تمديد نکنند يعني ديگر نبايد به فدراسيون بياييد؟
 


من که فعلا هستم. مجمع تشکيل مي‌شود و کار را مشخص مي‌کند. شايد همين اعضاي مجمع از دولت بخواهند براي مدتي مجوز را تمديد کند تا جلسه تيرماه تشکيل شود. اين حالت مي‌تواند اتفاق بيفتد.
 


*يکي از افراد سياسي مي‌گفت که کفاشيان گفته: ما مجمع را عمدا تير ماه انداخته‌ايم که آن زمان کسي حواسش به فوتبال نباشد؟! اين نقل قول درست است؟
 


( با خنده) شايد هم براي من باشد ولي خب آن موقع تکليف همه ما و شما معلوم مي‌شود! اما خودمان که تجزيه و تحليل کرديم اصلا تا قبل از خرداد و بازي‌هاي حساس تيم ملي براي جام جهاني، اصلا به صلاح نيست درباره رييس فدراسيون و تغيير او حرف بزنيم. ما مربي خارجي براي تيم ملي داريم و اگر قرار باشد هر جا برويم او بگويد بالاخره شما سر کار مي مانيد يا خير که کار به خوبي پيش نمي‌رود. او بايد احساس کند فدراسيون سفت و محکم پاي کار ايستاده و موفقيت تيم ملي را مي‌خواهد. چون اگر يک نفر ذره‌اي در مورد اين مسائل حرف بزند بعدا اگر تيم ملي به جام جهاني نرود، مي‌گويند ببينيد زماني که تيم بايد آماده بازي‌هاي مقدماتي جام جهاني بود و بايد حمايت مي شد، همه براي گرفتن پست در فدراسيون دعوا مي‌کردند بنابراين اين حرف‌ها الان نبايد مطرح شود.
 


اگر شش ماه پيش بيان مي شد اشکالي نداشت يا حتي در زمان مجمع اسفند 90. به هر حال الان راه را مشخص کرديم و گفتيم همه برنامه‌ها انجام شده و بهتر است تا تير ماه صبر کنيم. آن زمان مجمع ديگري را برگزار کنيم و آنجا مي توانيم صحبت کنيم. ضمن اين که در اين مجمع، وزارت ورزش دو نفر عضو دارد و سازمان‌هاي ديگر هم هستند. بايد بنشينيم صحبت کنيم و آن‌ها هم نظراتشان را بدهند. اعضاي مجمع منطق دارند و راه درست را انتخاب مي کنند. بايد ياد بگيريم هر رييس فدراسيوني، هر وزير ورزشي يا مدير کلي سر کار مي‌آيد، نخواهد زود مسوولان فوتبال را عوض کند؛ بگذارند يک ثباتي در کار باشد. بايد ياد بگيريم مجمع تشکيل دهيم، اعضا نظراتشان را بگويند، صحبت کنيم، تصميم بگيرند؛ دقيقا مانند مجلس شوراي اسلامي و راي اعتمادي که وزرا مي‌گيرند.
 


*ملاقات‌هايي که برخي از چهره‌هاي مختلف از جمله دادگان با محمد عباسي داشته‌ و گمانه‌زني‌هايي که درباره حضور برخي افراد در فدراسيون مي شود، تمرکزتان را بر هم نمي زند؟
 


خير، به هيچ وجه. من که اصلا از خدا مي‌خواهم يک نفر بيايد و مسووليت را بگيرد و خودم همين را اعلام کردم؛ اتفاقا خيلي هم خوشحالم مي شوم. اما تا آن زمان محکم کارم را انجام مي‌دهم و به هيچ وجه از اين گمانه زني ها تاثير نمي‌گيرم.
 


*اگر با وزارت ورزش هماهنگ‌تر بوديد. اوضاع مالي فدراسيون بهتر مي‌شد؟

 

به لحاظ مالي خيلي مشکل داشتيم و وزارت ورزش پول بسيار کمي به ما داد اما اين واقعيت را بايد پذيرفت که دست وزارت ورزش هم خيلي تنگ بود. واقعا اگر مي‌خواست پول بدهد هم نمي‌توانست اما واقعيت اين است که امسال يک هفتم يا يک هشتم سال‌هاي گذشته پول گرفتيم، در حالي که هزينه‌هاي برون مرزي ما چهار برابر شد.
 


*اين اتفاق چقدر در پيشبرد برنامه‌هاي فدراسيون موثر بود؟

 

تاثير زيادي نگذاشت. يکسري پروژه‌هاي ساختماني را متوقف کرديم و همينطور روند برنامه تيم‌هاي پايه مثل نوجوانان و جوانان که بايد تدارک بيشتري مي‌ديدند را مقداري کند کرديم اما در مابقي مسايل خير. همانطور که گفتم انتظارها از فوتبال 100 است وقتي انتظارها اينطور است ما نبايد روي لبه حرکت کنيم. بايد دستمان باز باشد و سرمايه‌گذاري کنيم. وقتي اينها را نداريم، طبيعتا افت مي‌کنيم. کشورهاي ديگر اين کارها را انجام مي دهند هرچند باز هم مي گويم کارهاي اجرايي تا حالا متوقف نشده است.
 


*اگر فرد ديگري رييس فدراسيون بود هم همين اتفاق مي‌افتاد؟

 

قطعا همين طور است.

 

* به نحوي موضوع را عوض کرده و آخر نگفتيد به نظرتان علت واقعي انتقادهايي که در يک سال گذشته عليه فدارسيون وجود داشت و و اين نارضايتي به عموم مردم هم رسيده بود، چه مي‌تواند باشد؟
 


تا حالا کسي به من نگفته علتش چيست. مثلا غير تخصصي کار کردن يا بد کار کردن ما؛ مثلا يکي بگويد کي‌روش انتخاب بدي براي تيم ملي بوده، ضد وزارت ورزش و جوانان حرکت کرديد، فلان کميته فدراسيون‌ خراب است يا سو استفاده مالي داشتي يا هر چيز ديگري! اين‌ها را کسي تا حالا به من نگفته اما شايد برخوردها سليقه‌اي بوده است؛ واقعا علتش را خودم نمي‌دانم.
 


*فکر نمي‌کنيد مجموعه‌اي از علت‌هاي کوچک مثلا علتش کمتر شدن اقتدار فدراسيون در تصميم گيري‌ها نيست؟
 


الان که خيلي اقتدار داريم، هيات رييسه ما يک دست است و خيلي خوب جلو مي‌رويم، خوب تصميم مي گيريم. خدا شاهد است که کسي هم هيچ دخالتي ندارد. يک جاهايي فشار وارد مي‌شود اما ما هر کسي را انتخاب کرديم از او حمايت شده و تغييرات هم با نظر خودمان بوده است. ممکن است برخي جاها ضعف‌هايي بود اما نقاط قوت هم داشته ايم. در اين دوره دست به يکسري اصلاحات زده‌ايم، رياست کميته هاي فوتسال، جوانان و آموزش را عوض کرديم و بعضي موارد ديگر.
 


* البته منظورم از اقتدار فدراسيون، اقتدار شخص رييس فدراسيون بود چون در برخي انتصاب‌ها از جمله کميته جوانان، دپارتمان فوتبال ساحلي و... که پشت پرده آن تاحدي روشن است، نفوذ برخي مديران زيرمجموعه شما مشهود بوده و ظاهرا همواره از نظراتشان تبعيت مي کنيد!
 


نمي گويم کاملا اينطور نبوده و مي‌دانم يکسري از انتقادها نسبت عملکرد زير مجموعه‌ها در فدراسيون وجود دارد اما بالاخره هيات رييسه ما انتخابي بوده است البته دو نفر را خودم پيشنهاد دادم که تغيير در يکي از نايب رييس‌ها خيلي خاص و در يک شرايط خاص بود و من هم نمي‌دانستم در آينده چه اتفاقاتي مي افتد. الان هيات رييسه بسيار هماهنگ و خوب است و افرادي که براي کميته‌هاي مختلف انتخاب مي شوند، با تصميم آنهاست.
 


شايد اگر افراد ديگري را انتخاب مي کرديم نوع ديگري انتقاد مي‌شد. بايد عملکردها را ببينم و خودم هم حواسم هست. فعلا بايد اين دو، سه ماهه را پيش ببريم و بعد تصميمات نهايي درباره همه مسووليت‌ها بگيريم. تا آن موقع عملکرد کميته‌ها را مي‌بينيم و بعد تصميم مي‌گيريم. هر تصميمي بايد بعد از خرداد باشد، ضمن اينکه احکام صادر شده براي بعضي کميته ها قطعي نيست. ما تصميم گرفتيم تا خرداد فقط به تيم ملي فکر کنيم.
 


* انتخاب عزيزي خادم به عنوان رياست کميته هاي تيم ملي به خاطر ساکت کردن صداي مخالف او در هيات رييسه عليه شما نبود؟
 


خير؛ عزيزي خادم گفت من طرح دارم و مي توانم امکانات اقتصادي بياورم و برنامه‌هايي دارم که هيات رييسه هم گفت بسم الله شروع کن. حالا او جوان‌ است، انگيزه دارد و مي خواهد کاري را شروع کند.
 


*عزيزي خادم گفته است تغيير مربيان تيم ملي بر عهده کميته تيم‌هاي ملي است که بنده حکم رياست آن را گرفته‌ام؛ شما چنين اختياري به اين کميته داديد؟
 


خير به اين شکل نيست. فعلا بايد آيين نامه اين کميته نوشته شود و بعد هيارت رييسه پس از جلسه‌هاي مختلف آن را به تصويب برساند. اگر طرح او در کميته تيم هاي ملي موثر بود، هيات رييسه استقبال مي کند.
 


* اصلا شرح وظايف اين کميته دقيقا چيست؟

 

ببينيد ما در اين سه ماه فقط مي‌خواهيم فقط به تيم ملي فکر کنيم. براي همين يک اتاق فکر تشکيل ‌داديم که همين کميته تيم‌هاي ملي است. اين کميته متشکل از مسوولان کميته فني، جوانان، بازاريابي و... خواهد بود که قرار است همه فکر کنيم چطور از تيم ملي حمايت‌ها مالي، فني و... داشته باشيم. قطعا با کارشناساني هم که از بيرون در بخش هاي مختلف مي‌آوريم، تيم ملي قوي‌تر حرکت کند. به کي‌روش هم گفتيم که پذيرفته است.
 


*پيش از اين صحبت از حضور حبيب کاشاني بود؛ چه شد که با هم کار نکرديد؟

 

کاشاني خيلي مايل نبود. به او گفتيم طرح بدهد که نداد. اما عزيزي خادم خيلي مشتاق بود و ظاهرا چندين طرح دارد.
 


* در سفري که در اسفندماه 91 به مالزي داشتيد، چه کرديد؟

 

سفر مالزي خوب بود. جلساتي برگزار شد. اصلاحاتي براي مسابقات 2014 تا 2016 به تصويب AFC رسيد که تغييراتي در امتيازبندي ها بود. ما بايد تلاش کنيم شرايط فعلي را حفظ کنيم. حال و هواي AFC هم فضاي انتخابات ارديبهشت را دارد که ما بايد محکم در آن حرکت کنيم.
 


*در انتخابات AFC مي خواهيد از چه کسي حمايت کنيد؟ قبلا مي گفتند بن همام مسلمان است و ما به او نزديکتريم اما نتيجه چيز ديگري از آب درآمد!
 


نه بابا! (باخنده). الان جيلانگ که کانديدا نشد. يوسف سرکال اماراتي، سلمان از بحرين، يک مسلمان از تايلند و يک عربستاني کانديدا شدند. البته نامزد عربستاني که فکر نمي‌کنم بماند چون پوزيشن رياست ندارد. ما هم با فضا جلو مي رويم و بايد ببينيم چه مي شود.
 


*هنوز به نتيجه نرسيديد؟

 

اگر درباره گزينه خاصي به نتيجه برسيم هم فعلا با سياست حرکت مي کنيم چون راي ها خيلي به هم نزديک است.
 


*جدا از موارد مهمي که خودتان به مالزي مي‌رويد، فکر نمي کنيد يکسري آدم ها به بهانه شرکت در دوره هايي که چندان اهميتي ندارد و اساسا در حد نمايندگان ايران نيست، زياد به مالزي سفر مي کنند؟
 


مالزي که زياد نمي‌رويم و براي يکسري جلسات کميته ها و شرکت در دوره ها مي رويم. اين دوره ها را AFC مي گذارد و تمام هزينه هايش را هم مي دهد. (باخنده) خب دوستان هم علاقه دارند و با وجود خستگي راه، سفر را دوست دارند و حتما خيلي خوش مي گذره!
 


*چرا ارتباطات بيشتري مثلا با روساي فدراسيون ژاپن، استراليا، کره جنوبي و... نمي گيريد؟
 


چرا ارتباطات مي گيريم. با رييس فدراسيون ژاپن که رفيق هستيم و جلسه مي‌گذاريم.

 

*خروجي اش براي فوتبال ايران چه بود؟

 

خيلي خوب بوده است. ما الان بيشترين نفرات را در AFC داريم. ما الان فقط در يکي، دو کميته که يکي از آنها کميته قوانين است کسي را نداريم. در مابقي کميته‌ها نماينده داريم بنابراين معتقدم حضور ايران در AFC خوب است و ارتباطات هم داريم. با رويه اي که در پيش گرفتيم قطعا در آينده وضعيت بهتري خواهيم داشت.
 

 

 

 

 

 

*از عملکرد و نتيجه تيم ملي در بازي با کويت راضي هستيد؟

 

به نظرم بازيکنان ما فکر مي‌کردند بايد چهار يا پنج گل به کويت بزنند و با اين ذهنيت به مسابقه رفته بودند، در حالي که تيم ملي نبايد هيچ حريفي را دست کم بگيرد. اين بازي از حيث يک بازي تدارکاتي پيش از بازي‌هاي حساسي که مقابل قطر و لبنان در خرداد داريم، خوب بود و تيم ملي فهميد که بايد مقابل تيم‌هاي عربي جدي‌تر باشد و با تمرکز بالاتري بازي کند. بعضي ضعف‌هاي تيم هم روشن شد که کادر فني 2 ماه وقت دارد تا آنها را برطرف کند.
 


* با اين وضع چرا کي‌روش دوباره به مرخصي رفت؟! مي‌دانيد او الان کجاست؟

 

کي‌روش در اسفند ماموريت رفته بود و بعد از بازي با کويت به آخرين مرخصي‌اش رفت و همين روزها برمي‌گردد و تا پايان قراردادش در ايران و همراه با تيم ملي خواهد بود.
 


*بعد از بازي تيم ملي جلسه‌اي با او داشتيد؟

 

ما تلفني با هم صحبت کرديم. او رفت که سريع هم برگردد. البته برنامه‌ريزي‌ اردوها و کارهاي تيم ملي انجام شده است.
 


*يکي از انتقادهايي که به شما وارد بود همين مرخصي هاي بيش از حد قرارداد کي روش است!
 


ما نبايد در اين مقطع به اين مسايل فکر کنيم. ما الان دو سال است که کي‌روش را آورديم و يکي از مربيان خوب دنياست و از نظر من کارش را هم تاکنون به خوبي انجام داده است. حالا 2 روز مرخصي بيشتر رفته يا نرفته که نبايد حساس باشيم. الان فقط بايد به اين فکر کنيم که اين سه ماه را سفت از او و تيم ملي حمايت کنيم.
 


*انتقاد به رويه شما در اين باره بود که مثلا همان تعاملي که زمان سرمربيگري علي دايي داشتيد را اکنون با کي روش داريد. اينکه بخاطر درگير حاشيه نشدن، به مرخصي هايش نه نمي گوييد!

 

ببينيد کي روش يک خواسته هايي داشت که حرفه اي هم بود. زمين چمن خوب و سفر با هواپيماي درجه يک و... خب ما همه اين خواسته ها را نمي توانستيم فراهم کنيم. از طرفي نمي‌توانستيم هم به او بگوييم درخواستهاي بيخود داري. خراب بودن زمين نقص ماست. کي‌روش در ادامه جز در حوزه زمين و در اختيار داشتن بازيکنان، حرف ديگري نزد. حتي اگر درخواست‌هاي پيراموني براي تيم ملي هم دارد ما مي‌گوييم کمش کن، کمتر تيم را به اردو ببر و... کلي برايش محدوديت‌ ايجاد کرديم و واقعا آنطور نيست هرچي او بگويد آن شود. حتي اگر ببينيم در يک مقطع به مرخصي رفتن او خوب نيست، مي خواهيم که بماند و در سال 91 هم قبل از بازي با لبنان يکبار اين اتفاق افتاد. بحث درگير نشدن با حاشيه هاي احتمالي هم درست است، بالاخره همه خواسته ما موفقيت تيم ملي است.
 


*گفته مي شود بخاطر تساوي با کويت، به هرکدام از بازيکنان 3000 دلار پاداش داديد؟!

 

از دو سال پيش جدولي تهيه شده بود که در آن ميزان پاداش ملي‌پوشان در بازي‌هاي مقدماتي جام جهاني و جام ملت‌ها چه در ايران و چه خارج از کشور تعيين شده بود. از آن زمان تاکنون ما طبق همان دستورالعمل به ملي‌پوشان پاداش مي‌دهيم و اينها‌ به انتظاراتي که مثلا از تيم ملي در فلان مسابقه وجود دارد هيچ ارتباطي ندارد. البته مبلغ پاداش بازي‌هاي مقدماتي جام ملت‌ها از مقدماتي جام جهاني کمتر است و پولي که بابت نتيجه بازي با کويت پرداخت شده هم کمتر از 3000 دلار است.
 


*الان که کره‌جنوبي و ازبکستان بازي‌هايشان را بردند و فاصله امتيازي‌شان با ما بيشتر شد، احتمال صعود مستقيم تيم ملي به جام جهاني را چقدر مي‌دانيد؟
 


ما اصلا نبايد به اين نتايج توجه کنيم. قبل بازي اين تيم‌ها صحبت کرديم که بايد هر بازي خردادماه را ببريم تا به جام جهاني صعود کنيم. حيات تيم ملي و شايد فوتبال ايران در گرو اين سه بازي باشد. تمام عوامل فوتبال ما بايد اين را بدانند. اگر تيم ملي بخواهد حتي در يکي از اين بازي‌ها جدي نباشد، جايگاهش در دنيا به شدت نزول خواهد کرد. همه بايد کمک کنيم تا تيم ايران راهي جام جهاني شود.
 


تيم ملي براي پيروزي در اين سه بازي بايد جدي‌تر و قوي‌تر از قبل بازي کند. از خرداد 92 تا جام جهاني 2014 يکسال بيشتر باقي نمي‌ماند و تيمي که مي‌خواهد در جام جهاني بازي‌هاي خوبي به نمايش بگذارد نبايد مشکلي برابر قطر و لبنان داشته باشد.
 


* به سوم شدن تيم ملي در گروهش و رفتن به پلي آف فکر کرده‌ايد؟

 

به هيچ وجه. در تمام جلساتي که با کي‌روش داريم هم فقط تاکيد مي‌کنيم تيم ايران بايد به عنوان تيم اول يا دوم گروه به شکل مستقيم راهي جام جهاني شود. فدراسيون فقط همين را دنبال مي‌کند.
 


*درباره تيم هاي پايه فکر نمي کنيد انتخاب سرمربي تيم ملي جوانان دير شده است؟

 

بله اين را قبول دارم. بيش از 2 ماه است که دير شده و اين خيلي هم بد است. ما بايد هم سرمربي تيم اميد و هم جوانان را هرچه زودتر انتخاب کنيم.
 


*سرمربيگري تيم اميد را باز هم به عليرضا منصوريان مي دهيد؟

 

مشغول بررسي هستيم. فعلا او سرمربي تيم زير 22 سال است. تيم هاي اميد و جوانان بايد سريع تشکيل شود هرچند بخاطر مسايل مالي مقداري روند آن را کند کرديم.
 


*فقط به خاطر مسايل مالي بوده؟ به نظر مي آيد ماجدي روي يک مربي ليگ برتري نظر دارد و بخاطر تمام نشدن ليگ منتظر اوست؟
 


خير. ما مي‌خواهيم زود سرمربي را انتخاب کنيم. واقعا بخاطر مسايل مالي بوده چون الان هر کاري کنيم به تيم ملي لطمه بخورد که اصلا درست نيست. اما در هفته هاي آتي اين کار را مي‌کنيم.
 


*تکليف مربي بدنسازي تيم ملي هم معلوم شد؟

 

مربي بدنساز به صورت موقتي براي اردوها مي‌آيد و برمي‌گردد.

 

*عده‌اي از منتقدين کاهش تعداد تيم‌هاي ليگ مي‌گويند اختيار کاهش دادن تيم هاي ليگ با هيات رييسه نيست و اختيار اين موضوع با مجمع است. 16 تيمي شدن ليگ قطعي است؟
 


نه مجمع اين اختيار را به هيات رييسه داده و هيات رييسه بايد تصميم بگيرد. هيات رييسه هم براساس استدلال‌هاي کارشناسي چنين تصميمي گرفت. اما ما نبايد به 16 و 18 تيمي شدن ليگ فکر کنيم. بايد فکر کنيم چطور کيفيت تيم‌ها و ليگ‌ را بالا ببريم. اين نباشد که مربيان ما در ليگ‌هاي خارجي به دنبال بازيکن ملي‌پوش بگردند. مديران باشگاه‌ها و مربيان وقت بيشتري براي فعاليت و مسايل فني بگذارند. يکسري نقايص در بخش هاي درآمدزايي، پايه‌ها و مسايل مختلف باشگاه‌ها وجود دارد که بايد برطرف شود. در واقع يک شهر آباد بهتر از صد شهر خراب است. 16 تيم شدن ليگ هم قطعي است.
 


* اولين برنامه‌هايتان در شروع سال جديد چيست؟

 

ما جلساتي را با مديران باشگاه‌هاي ليگ برتري و ليگ دسته يک و همچنين هيات‌هاي فوتبال خواهيم داشت و با استفاده از نظرات کارشناسان، برنامه‌هايي را تدوين و مصوب خواهيم کرد. براي بالا بردن سطح کيفي باشگاه‌ها و ليگ‌ها بايد هرچه زودتر دست بکار شويم. آنچه از عهده فدراسيون و برنامه‌هايش برمي‌آيد را انجام خواهيم داد و باشگاه‌ها هم بايد سياست‌ها و برنامه‌ريزي‌هايشان در سال جديد را در اين راستا قرار دهند چون AFC هم با تغيير در رتبه‌بندي‌هايش امتياز فني را از 100 به 200 ارتقا داده است.

علت شکست سپاهان و تراکتورسازي مقابل تيم‌هاي عربستاني هم همين بود و در شرايطي که سطح فني فوتبال ايران و تيم ملي ما بالاتر از عربستان است اما باشگاه‌هاي عربستاني با قدرت بالايي در ليگ قهرمانان حاضر مي‌شوند. دو شکست از تيم‌هاي عربستاني در يک روز براي فوتبال ما اصلا خوب نبود؛ البته استقلال به نوعي جبران کرد و پيروزي خوبي در عربستان مقابل تيم قدرتمند الهلال بدست آورد.
 


* البته سپاهاني‌ها سازمان ليگ يا فدراسيون را مقصر دانسته و معتقدند برنامه‌ريزي هاي داخلي، شرايط سختي را برايشان ايجاد کرده است؟
 


اين توجيه منطقي نيست. خيلي از تيم‌هاي دنيا در طي 10 روز سه مسابقه سنگين برگزار مي‌کنند. اگر تيمي قواي جسماني‌اش از بين مي‌رود و از انرژي بازيکنانش به شکل فاحشي کم مي‌شود، قطعا مشکل دارد. آمادگي باشگاه‌هاي ما بايد آنقدر بالا باشد که اسير چنين مشکلاتي نشوند که بعدا بخواهند نتايج‌شان را تصير اين و آن بياندازند! ما بايد کاري کنيم کيفيت تيم‌ها و ليگ ما بالا برود. ديديد که استقلال هم توانست پيروز شود.
 


* پس با اين نتايج روي 16 تيمي شدن ليگ مصمم‌تر هم شديد؟

 

قطعا. تا الان به اندازه کافي روي مسايل کمي ليگ بحث شده و از اين به بعد بايد روي مسايل کيفي متمرکز شويم. با اين وضعيت اگر 30 تيم هم در ليگ برتر داشته باشيم هيچ فايده‌اي ندارد و مردم هم از ديدن فوتبال داخلي لذت نمي‌برند. توانمندي‌هاي فوتبال ايران بالاست و بايد تيم‌هاي باکيفيتي داشته باشد.
 


* آيا رفت‌وآمدهايتان به اوين تمام شد؟

 

بله تمام شد، فعلا که چيزي نيست ولي اگر در آينده باشد ديگر من نمي دانم اما الان مساله اي نيست.
 


* مي گويند يکي از اشخاصي که در انتخابات فدراسيون رقابت داشته به نوعي عاملي براي طرح اين موضوع بوده و آن قضايا هم نوعي داستان سازي بوده است؟!
 


نه؛ فعلا دوست ندارم در اين باره صحبت کنم، شايد بعدها درباره‌اش حرف زدم. شايد اين هم يکي از دلايلي باشد که چندان دوست ندارم بمانم.
مرجع / ایسنا
برچسب ها: علی کفاشیان
:
:
:
آخرین اخبار