تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۲۴
کد خبر: ۳۳۱۶۸۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رییس اداره حفاظت محیط زیست دزفول:

طرح‌های تولیدی دزفول پیوست زیست محیطی داشته باشند

 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن مسائل زیست‌محیطی هنگام اجرای طرح‌های تولیدی گفت: این طرح‌ها باید دارای پیوست زیست‌محیطی باشند تا پس از بهره‌برداری، آسیبی به طبیعت و محیط زیست وارد نشود.

مسعود نوری‌پور  بیان کرد: پیش از اجرای تمامی طرح‌های عمرانی، خدماتی و تولیدی از جمله ساخت مسکن و جاده، باید مسائل زیست‌محیطی در کنار این طرح‌ها مدنظر قرار گیرد و همزمان با آغاز اجرا، طرح‌های زیست‌محیطی نیز اجرا و زیرساخت‌های لازم برای بهره‌برداری از آنها فراهم شود.

وی افزود: هزاران واحد مسکونی در دزفول در دست ساخت است، اما توجهی به موضوع فاضلاب آنها نشده و با بهره‌برداری از این واحدها و اسکان متقاضیان، مشکلات زیست‌محیطی زیادی ایجاد خواهد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول به مشکل خروجی فاضلاب شرکت خمیرمایه اشاره کرد و گفت: خروجی فاضلاب این شرکت، طبق بررسی‌های انجام‌شده، بالاتر از حد استاندارد است.

وی افزود: اقداماتی از سوی شرکت خمیرمایه در این خصوص انجام شده، اما همچنان بوی نامطبوع، ساکنان مناطق حسین کلولی، سیاه‌منصور و مهاجرین را آزار می‌دهد.

نوری‌پور گفت: شرکت خمیرمایه بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت دارد و اکنون با توسعه شهرهای اطراف و افزایش جمعیت منطقه، باید اقداماتی برای اصلاح وضعیت فاضلاب و جلب رضایت اهالی انجام شود.

وی با تاکید بر ضرورت نتیجه‌بخش بودن اقدامات زیست‌محیطی شرکت‌های تولیدی افزود: پیش از این، اداره محیط زیست شکایتی علیه این شرکت تنظیم کرده بود که حکم آن صادر شده و اکنون نیز شکایت دیگری در دست پیگیری است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول با اشاره به راهکارهای لازم برای حل این مشکلات اظهار کرد: باید مشاوران ذی‌صلاح در حوزه‌های تخصصی در هر شرکت یا کارخانه فعال شوند تا بتوانند راهکارهای تخصصی و نوین و همچنین فناوری متناسب با فعالیت مجموعه خود را ارائه کنند.

وی تاکید کرد: برخی شرکت‌های تولیدی در بعضی فصل‌ها دچار آلودگی می‌شوند که پس از تنظیم شکایت و پیگیری قضایی، مشکل آنها رفع می‌شود، اما برخی شرکت‌ها مانند خمیرمایه و کربن بلک به‌صورت مستمر آلودگی زیست‌محیطی ایجاد می‌کنند.

نوری‌پور خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی کشور که تاکید زیادی بر تولید و ایجاد اشتغال وجود دارد، انتظار می‌رود فعالیت شرکت‌ها به سمت تولید پایدار سوق یابد و صرفا تولیدمحور نباشند.

طرح‌های تولیدی دزفول پیوست زیست‌محیطی داشته باشند

وی به نظارت مستمر سازمان حفاظت محیط زیست بر فعالیت شرکت‌های تولیدی اشاره کرد و افزود: شرکت کربن بلک نیز برای رفع آلایندگی‌ها اقداماتی انجام داده و قراردادی برای احداث سیستم فاضلاب منعقد کرده است، اما در حال حاضر استانداردهای لازم رعایت نمی‌شود و ورود پساب فاضلاب به منطقه و آلودگی هوا همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، موضوع کنترل آلودگی ناشی از فعالیت‌های صنعتی و تولیدی در شهرستان دزفول، به دلیل دغدغه‌های زیست‌محیطی و لزوم حفظ کیفیت هوای منطقه، همواره در دستور کار مراجع نظارتی قرار داشته است.

در همین راستا، علاوه بر تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای پایش و کاهش آلودگی هوا، تاکید ویژه‌ای بر الزام واحدهای تولیدی و طرح‌های صنعتی به دریافت مجوزهای زیست‌محیطی و ارائه پیوست‌های مطالعاتی وجود دارد؛ رویکردی که هدف آن، اطمینان از انطباق فعالیت‌های صنعتی با استانداردهای قانونی و جلوگیری از تخریب محیط زیست از طریق نظارت دقیق بر فرآیندهای تولید است.

روز جهانی محیط زیست هر سال در پنجم ژوئن برگزار می‌شود، امسال نیز مانند سال‌های گذشته، این روز فرصتی برای افزایش آگاهی و اقدام در راستای حفاظت از محیط زیست است.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار