تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۹
کد خبر: ۳۳۰۴۴۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

ثبت نخستین مشاهده «عنکبوت شلاقی پارسی» در شهرستان اندیکا  

ثبت نخستین مشاهده «عنکبوت شلاقی پارسی» در شهرستان اندیکا
 
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اندیکا از ثبت نخستین مشاهده گونه نادر «عنکبوت شلاقی پارسی» در شهرستان اندیکا خبر داد.
 

 

احمد طهماسبی شاه منصور  اظهار کرد: گونه‌ای نادر و بومی از رده عنکبوتیان با نام «عنکبوت شلاقی پارسی» (Phrynichus persicus) در منطقه دوراب شهرستان اندیکا مشاهده و ثبت شد.

به گفته وی پیش از این نیز پراکنش این گونه در شهرستان‌های مسجدسلیمان و دزفول گزارش شده بود.

وی افزود: عنکبوت شلاقی پارسی گونه‌ای بسیار کمیاب است که تنها در ایران زیست می‌کند و تنها مورد شناخته‌شده از راسته تاژک‌پایان در کشور به شمار می‌رود.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اندیکا بیان کرد: تاکنون حضور این گونه تنها از استان‌های ایلام و خوزستان گزارش شده و محدوده پراکنش آن، شمالی‌ترین محدوده شناخته‌شده برای اعضای خانواده Phrynichidae در جهان محسوب می‌شود.

وی گفت: ویژگی شاخص این گونه، پاهای اول شلاق‌ مانند آن است که به‌عنوان حسگرهای محیطی مورد استفاده قرار می‌گیرند برخلاف ظاهر متفاوت این جانور، عنکبوت شلاقی پارسی برای انسان هیچ خطری ندارد و زهرآگین نیست.

اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان از شهروندان و دوستداران طبیعت درخواست کرد در صورت مشاهده این گونه، ضمن خودداری از دست زدن یا آسیب رساندن به آن، با ثبت و ارسال تصاویر به ادارات محیط زیست شهرستان‌ها، در شناسایی و تعیین مناطق پراکنش این گونه ارزشمند در کشور همکاری کنند.

بر این اساس، نخستین ثبت این گونه در شهرستان اندیکا توسط امید بلدی، جنگلبان، و فرزین نظرپور، محیط‌بان شهرستان اندیکا انجام شده است.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار