تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۳
کد خبر: ۳۲۹۸۲۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

کاهش چشمگیر عرضه و کشتار غیرمجاز مرغ زنده در خوزستان

کاهش چشمگیر عرضه و کشتار غیرمجاز مرغ زنده در خوزستان
مدیرکل دامپزشکی خوزستان از کاهش قابل توجه عرضه مرغ زنده خارج از شبکه مجاز در سال ۱۴۰۴ خبر داد و اعلام کرد: این روند موجب ارتقای سلامت عمومی و افزایش شفافیت در زنجیره تولید شده است. 

 

ناصر عسکری‌فرد  اظهار کرد: بر اساس داده‌های رسمی ثبت‌شده در سامانه‌های دامپزشکی کشور در سال گذشته، میزان عرضه غیربهداشتی مرغ زنده خارج از شبکه مجاز توزیع در خوزستان کاهش چشمگیری داشته و این شاخص از ۶ میلیون و ۳۶۹ هزار قطعه در سال ۱۴۰۳ به ۲ میلیون و ۱۴۳ هزار قطعه در سال ۱۴۰۴ رسیده است؛ موضوعی که بیانگر ارتقای محسوس بهداشت عمومی و شفافیت در شبکه تولید و توزیع گوشت مرغ است.


کاهش ۶۴ درصدی عرضه و کشتار غیرمجاز مرغ زنده در یک سال

وی افزود: طبق پایش مداوم سامانه‌های دامپزشکی، عرضه مرغ زنده خارج از شبکه رسمی در سال ۱۴۰۴ به میزان ۶۴ درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش یافته است.

عسکری فرد ادامه داد: این دستاورد حاصل اقدامات گسترده ترویجی ادارات دامپزشکی شهرستان ها و همکاری مؤثر مرغداران، کشتارگاه‌ها و دستگاه‌های نظارتی بوده و به‌طور مستقیم به ارتقای بهداشت عمومی، افزایش ضریب امنیت غذایی و ساماندهی دقیق‌تر زنجیره تولید کمک کرده است.


بهبود عملکرد زنجیره تولید

مدیرکل دامپزشکی خوزستان بیان کرد: در سال ۱۴۰۴ از میزان جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری استان به میزان ۶۰ میلیون و ۴۱۴ هزار قطعه، بیش از ۵۰ میلیون و ۶۵۸ هزار قطعه مرغ زنده در کشتارگاه‌های تحت نظارت دامپزشکی تخلیه شده است؛ رقمی که نسبت به سال قبل رشد قابل توجهی داشته و شاخص تخلیه نسبت به جوجه‌ریزی را به ۸۳.۸ درصد رسانده است.


تأثیرات مثبت کاهش عرضه خارج از شبکه

به‌گفته عسکری‌فرد، این کاهش گسترده باعث ارتقای بهداشت عمومی، شفافیت در آمار تولید گوشت مرغ،‌ رونق صنعت کشتارگاهی استان، افزایش بهره‌وری و کاهش ضایعات و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید شده است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان تاکید کرد: دامپزشکی استان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های نظارتی، سامانه‌ای و همکاری بخش خصوصی، به‌طور جدی روند کنترل عرضه خارج از شبکه را ادامه خواهد داد تا سلامت و امنیت غذایی شهروندان بیش از پیش تضمین شود.

 در مجموع ۱۱ عدد کشتارگاه طیور تمام صنعتی و ۲۳ کشتارگاه دام سنتی و صنعتی در خوزستان وجود دارد.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار