تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۰
کد خبر: ۳۲۳۳۵
تعداد نظرات: ۲۲ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
بهار دزفول را از دست ندهید/ تصاویر

این روزها بازار نُقل و آجیل و نوروز داغ است و در کنار آن سفرهای نوروزی بهانه ای شده که اکثر رسانه ها تبلیغات خود را برای جذب گردشگر شروع کنند ولی متاسفانه، استان خوزستان با این همه جاذبه گردشگری سهم خیلی ناچیزی در این تبلیغات داشت…

به گزارش سایت دزفیل، در بین شهرهای استان بدون شک نام نگین سبز خوزستان و پایتخت مقاومت ایران ، ” دزفول ” به گوشتان رسیده است؛ ولی خیلی ها وقتی اسم دزفول را می شنوند به یاد خرابی و موشک و بمباران می افتند که البته در دوران دفاع مقدس الحق والانصاف بعثی ها با بمباران و موشک باران از خجالت دزفول درآمدند تا جایی که به دزفول « بلدالصواریخ» یا شهر موشک ها می گفتند، ولی این شهر مقاوم ایستاد و پایداری کرد و در همان دوران دوباره زنده شد و امام خمینی(ره) در وصفش گفتند: دزفول امتحان داد و خوب از این امتحان بیرون آمد ؛ و پس از سالها به پاس این همه رشادت و پایداری و تقدیم بیش از ۲۶۰۰ شهید گرانقدر، روز ۴ خرداد به عنوان "روز دزفول” در تقویم کشور ثبت گردید.

ولی دزفول بجزء”گردشگری جنگ” دارای جاذبه های بسیار دیگریست که دیدن آنها خالی از لطف نیست.

دزفول یکی از پرشمارترین شهرهایی است که مرکز استان نیست،این شهر برپایه سرشماری سال ۹۱ باداشتن شماری برابر با ۴۸۵۰۰۰ تن ۲۲ امین شهر کشور بوده‌است که از ۷ شهر مرکز استان رده بالاتری دارد.این شهر با مساحت۴۷۶۲ کیلومتر مربع شمالی ترین شهرستان استان خوزستان محسوب می شود و از لحاظ وسعت، دومین شهر بعد از اهواز دراستان می باشد.شهرستان دزفول با قدمتی بیش از ۷۰۰۰ سال از شهرهای بسیار قدیمی ایران میباشد که حمدالله موستوفی در گذرنامه خود از دزفول به عنوان ” پایتخت عیلامیان ” یاد کرده است و ایرج افشار در کتاب شهر های ایران، دزفول را شهری چند هزار ساله می خواند. این شهر باستانی در ۷۲۱ کیلومتری تهران و ۱۵۵ کیلومتری اهواز جای دارد.شهرستان دزفول دارای زمستان و پاییزی مدیترانه‌ای بوده و زیستبوم سرسبز آن از پایان زمستان تا آغازه‌های بهار بسیار دلپذیر است.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/url.jpg

از نام های کهن دزفول می توان به : آوان- دِژپُل – دژپوهل – قصرروناش اشاره کرد که در گویش بومی دزفیل” "dezfilیا دسفیل "desfil”گفته می شود.

از مشهورترین بناهای تاریخی دزفول ” پل قدیم ” یا ” پل ساسانی” است که توسط شاپور اول ساسانی و بدست ده ها هزار اسیر رومی حدود ۱۷ قرن پیش در سال ۲۶۰ میلادی(در حدود ۱۷۵۰ سال قبل) بر روی رودخانه دائمی دز بنا شد. جنس این پل از سنگ و ساروج و آهک می باشد و به عنوان یکی از کم نظیرترین و قدیمی ترین پل های جهان شناخته می شود.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/polghadim1.jpg

"آسیاب های آبی دزفول” یکی دیگر از ارزشمندترین آثار تاریخی این شهر می باشد که قدمت آن به دوره ساسانی بر می گردد رومن گیرشمن در کتاب هنر انسان این سیستم را قدیمی‌ترین سیستم‌های آبیاری جهان در دوره باستان معرفی کرده و قدمت آن را در حدود ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ سال عنوان می‌کند که پژوهش‌های جدید این قدمت را تایید می‌کنند.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/asiab.jpg

از دیگر آثار باستانی دزفول می توان به: دانشگاه جندی شاپور( بعنوان اولین دانشگاه پزشکی و ستاره شناسی جهان و متعلق به دوره ساسانیان )، آرامگاه یعقوب لیث صفاری (موسس سلسله صفاریان- منطقه اسلام آباد)، حمام کرناسیون(متعلق به دوره زندیه)،حمام شاهرکن الدین(متعلق به دوران صفویه)،قلعه تاریخی شاداب با معماری سنگی(منطقه شهیون)، تپه های چغامیش (۴ هزار سال قبل از میلاد مسیح- هلن کانتر عضو هیات عملیات حفاری و باستان شناسی چغامیش معتقد است که تپه چغامیش دزفول شهری از سپیده دم تاریخ است) اشاره کرد.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/yaghoob.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/shadab.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/hamam-shah.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/kornasiyoun.jpg

دزفول در میان اساتید معماری به ” شهر آجرها ” معروف است چرا که بافت قدیمی و اولیه این شهر از خشت و آجر و معماری خاص دزفولی تشکیل شده که به اختصار از هر یک سخنی به میان می آوریم:گذرهای آجری (مهراس- هفت پر- سیوند)، خانه های زیبای آجری ( تیزنو – زرگر – سیدصدر- سوزنگر) ، سابات ها ( گرگر – باقلیون – زرنگار).

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/silani.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/karavan.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/tizno.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/sozangar.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/moezi.jpg

دزفول با افتخار نام "دارالمومنین” را به یدک می کشد و از قدیم الایام مورد توجه علما و اندیشمندان اسلامی بوده است؛ شیخ اعظم ، خاتم الفقها و المجتهدین مرتضی انصاری دزفولی از مفاخر اسلام و رئیس حوزه علمیه نجف از فرزندان این شهر می باشند و با توجه به این مجموعه مذهبی وجود بقاع متبرکه دور از انتظار نیست که مهمترین آن ها: بقعه محمد بن موسی الکاظم(ع) (سبزقبا) برادر تنی امام رضا(ع) متعلق به دوره سلجوقیان ـ بقعه محمد بن جعفر طیار (تیموریان) ـ  بقعه شاهرکن الدین (تیموریان) ـ مقوم یا مقام علی (سلجوقیان) ـ بقعه سید سلطانعلی رودبند(نوه شیخ صفی الدین ادبیلی) (تیموریان) ـ بقعه حزقیل نبی پدر حضرت دانیال نبی( قبل از اسلام)- مسجد لبخندق(سده پنجم و ششم هجری  قمری)- مسجد جامع دزفول یکی از قدیمی ترین مساجد کشور می باشد که در مرکز فعلى شهر قرار دارد.از روى ساختمان قدیمى به ویژه شبستان اصلى مسجد وستونهاى آن بخوبى پیداست که قدمت زیادى دارد.برخى از کاوشگران احتمال داده اند که این بنا در قرن قرن سوم یا اوایل قرن چهارم هجرى قمرى ساخته شده است.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/shahrook.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/roodband.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/jame.jpg

شمال دزفول که دامنه های زاگرس میانی تشکیل که دارای زمستان و پاییزی مدیترانه‌ای بوده و زیستبوم سرسبز آن از پایان زمستان تا آغازه‌های بهار بسیار دلپذیر است. این شهرستان با زیستبوم زیبای جلگه‌ای-کوهپایه‌ای و کوهستانی خود در سراسر سال و به ویژه در روزهای نوروز پذیرای شمار بسیاری از گردشگران می‌باشد.دزفول دارای ۲ بخش سرسبز سردشت و شَهیون می باشد که قسمتی از فصل زمستان سفید پوش است و ممکن است باعث تعجب خیلی ها شود که آیا بخشی از خوزستان برف می آید!…

 ” آبشار شوی shevi با ارتفاع ۸۵ متر و عرض ۷۰ متر به عنوان بلندترین آبشار ایران و خاورمیانه در این قسمت از دزفول قرار دارد این منطقه زیستگاه کل بز، پلنگ، خرس و سمندر ایرانی است و پوشیده از درختان زاگرس از جمله بلوط و بادام است.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/shevi.jpg

« راه رسیدن به آبشار : منطقه شهیون دزفول – بعد از گذر از روستای صالح آباد و پیر چل می باشد»

دریاچه سد دز که در فاصله ۲۵ کیلومتری از شمال غرب شهر دزفول (بخش شهیون) قرار دارد این دریاچه یکی از زیباترین دریاچه‌های آب شیرین ایران به شمار می‌رود که با قرار گرفتن در پشت دو کوه شاداب و تنگوان با وسعتی معادل شش هزار هکتار بر طبیعت زیبای منطقه خودنمایی می‌کند و زیستگاه بزکوهی، خرگوش، روباه و پلنگ و پرندگان نایاب می باشد.

ازدیگر مناطق گردشگری طبیعی دزفول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روستاى۷۰۰ ساله لیوس دزفول « شاهکاری سنگی (۷۳ کیلومترى جاده ای شمال شهرستان دزفول)» – دژ محمد علی خان (مندلی خان) (شمال شرقی شهرستان دزفول) – بیشه عباس آباد(۱۰ کیلومتری جنوب شهر دزفول)

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/lives.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/abassabad.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/mamdali.jpg

رودخانه زلال و همیشگی دز از دیگر آثار گردشگری طبیعی دزفول است که سالانه پذیرای هزاران گردشگر از سرتاسر دنیا می باشد. نام این رودخانه در فهرستی به عنوان زلال‌ترین رود جهان آمده است.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/dezdam.jpg

دزفول از جمله شهرستان های اصیل ایران می باشد که در زمینه صنایع دستی فعالیت های قابل توجهی دارد و این صنعت را از گذشتگان خود به ارث برده است که بر حسب نوشته‌های پروفسور گیرشمن، در ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد در کوه‌های شمال خوزستان (منطقه دزفول) مردمانی زندگی می‌کردند که با فن سفالگری و بافندگی آشنایی داشته‌اند.

انواع حرفه‌های صنایع دستی از گذشته تا به امروز در این شهرستان: بافته‌های اداری، بافندگی سنتی، نمدمالی، سفالگری، فلزی و آلیاژی، زیورآلات سنتی، سنگ‌تراشی، کاشی، شیشه‌گری، خراطی، ریزه‌کاری چوب، محصولات حصیری و کپو بافی، فرآورده‌های چرم و پوست، بافتنی و جولایی، قلم‌زنی، معرق‌کاری، چاپ‌های سنتی و سایر فرآورده‌های دستی است.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/ghadim.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/kharati.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/kapoo.jpg

بجزء صنایع دستی که می توان به عنوان سوغات دزفول از آنها نام برد؛ می توان به دیگر سوغات این شهر از جمله: انواع کلوچه خرمایی، کلوچه شکری،کلوچه نمکی، لوزی شکری و نان شیر – معجون کنجد – ارده – شیره (سیلون) – نان کنجدی – قرص نعناع و … اشاره کرد.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/koloche.jpg

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/bamia.jpg

همچنین مرکبات از جمله پرتقال دزفول از طرفداران زیادی برخوردار است.

http://files.khouznews.ir/images/1392/01/Dezful/morakabat.jpg

این ها همه گوشه ای از زیبایی های شهری است که یادگار گذشتگان است و ما میخواهیم میراث داری خوب برای این کهن دژ باشیم و فراموش نکنیم در چه سرزمینی و با چه قدمتی زندگی می کنیم.


غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲۲
حسن علیجانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
6
8
با سلام

بیان مطالب تاریخی نیازمند داشتن علم و تخصص مورد نیاز میباشد حال انکه برخی از مطالب فوق خلاف واقع میباشد. اینجانب خواستار ان هستم تا تهیه کننده ی متن فوق سری به موزه های داخل و خارج بزنند و کتاب های تاریخی را مطالعه نمایند و از بیان نظرات شخصی دوری گزینند .
شوش " کهن شهر ایران زمین " خود بعنوان شهرموزه ای برزگ میتواند پاسخگویی کامل و جامع باشد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
منم قبول دارم بعضی مطالب واقعی نبود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
من دزفولیم تا اونجا که من میدونم و دیدم مطالبش درست بود اشکالش کجاست؟؟؟ تو اصلا دزفولی هستی که این حرفا رو میزنی؟؟؟
عرفان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
6
6
یه لحظه فک کردم توصیف یونان باستانه!
دزفول شهر خوبیه.درست... و من خیلی دوسدارم یه بار دیگه برم اونجا .ولی یخورده بدون اغراق حرف بزنیم.
همه جای ایران سرای من است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
نه لطفا سر نزنید دیگه!!! دزفولو خیلی شلوغ کردن ... نمیخوایم از حالت یکدستی خارج بشه
دوست ندارید نیاین خیلی هم بهتر هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
1
4
دزفول شهر زیبایی ها و شهر انسانهای مهمان نواز هست...والبته افراد باهوش زیادی از این شهر به جاهای خوبی رسیدن....احسنت به شهرش و به رودش و به اماکنهزیارتیش که عالی هستن مناظر طبیعی واقعا عالی هم داره
ابراهیم باقری
|
Germany
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۷
1
5
باسلام بحق یکی ازبهترین شهرهای ایران دزفول می باشد
زنده باددزفول
علاقمند به تاریخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۸
6
2
مدتی است در بعضی خبرهای این سایت در مورد دزفول، لابلای برخی مطالب درست، مطالب خلاف واقع یا اغراق شده زیادی نوشته میشود. مثلا:
* دارالمومنین از قدیم لقب شوشتر هست و نه دزفول.
* در 5000 سال پیش شهر دزفول وجود نداشته و پروفسور گریشمن نیز چنین ادعایی نکرده است.
* رودخانه دز زلالترین رود جهان نیست!!! (این یکی خیلی معرکه بود!!!)
* دریاچه سد دز در بخش شهیون نیست بلکه طبقتقسیمات کشوری در شهرستان اندیمشک است.
* نام شیخ الفقها شیخ مرتضی انصاری شوشتری است و نه شیخ انصاری دزفولی!!! (در نسخ خطی به جای مانده از ایشان که مجلس شورای اسلامی نگهداری می شود دستخط ایشان موجود است)
* بر خلاف ادعای نویسنده متن، نه حمدالله مستوفی و نه هیچ مورخ دیگری دزفول را پایتخت عیلامیان ندانسته است!!!!
* در این متن ادعا شده شهر دزفول سابقه 7000 ساله دارد!! حال آنکه پیدایش تمدن و ساخت اولین شهرهای جهان در حدود 6000 سال پیش حدس زده می شود!!!

مطالبی چنین خلاف واقع سبب بی اعتمادی نسبت به تاریخ واقعی و کم نظیر استان تاریخی خوزستان می شود.
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۸
2
3
خوب بود دوستان اشاره می کردن کدوم بخش از مطالب، از واقعیت به دور بوده.
من تا به حال دو سفر به ذزفول داشتم. آدم اصلا فکر نمی کنه در خوزستان، جایی به این زیبایی وجود داشته باشه. بازدید از مزارع پربار کشاورزی به خصوص مزارع هویج و صیفی رو هم به دوستان پیشنهاد می کنم (دیدن اینکه هویج ها رو چطور میشورن و بسته بندی می کنن خیلی با مززه اس). بستنی با شیر گاومیش و شیربرنج و فرنی رو هم از دست ندین. یه خوردنی بومی دیگه هم داره که خیلی شبیه گز هستش و الان اسمش یادم نیست.
به نظرم مردم اون منطقه باید شهرشون رو خیلی بیش از اینها جدی بگیرن و توریستها رو بهتر راهنمایی کنن تا وقتشون رو تو خیابونا تلف نکنن و زیبایی های واقعی دزفول رو ببینن. این شهر خیلی چیزا واسه دیدن داره به خصوص اگه یه راهنمای محلی داشته باشین.
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۸
1
2
مجموعه دزفول، شوش و شوشتر یه مجموعه بی نظیر گردشگری در ایرانه. من 3 سال پیش حدود یک هفته در این منطقه بودم که الحق خاطره بی نظیری بود. طبیعت شمال دزفول (البته اگه راهنما داشته باشید) در ایران منحصر به فرده. آثار به جا مانده از دوره ساسانی در دزفول و شوشتر و موزه شوش به همراه بقایای پایتحت زمستانه هخامنشیان در شوش و همینطور زیگورات چغازنبیل، علاقمندان به آثار باستانی رو کاملا ارضا می کنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۸
2
2
این متن کلکسیون خطاست. حتی محل شهر دزفول (دایره قرمز) در جایی غیر واقعی نشان داده شده است!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۹
8
2
تنها شهر که لقب دارالمومنین را دارد شهرستان خوی واقع در استان اذربایجان غربی است .قابل توجه نویسنده محترم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۱
در مورد خوی چیزی نمی دانم. اما در خوزستان، از قدیم الایام لقب شهر تاریخی شوشتر دارالمومنین بوده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
دارالمومنین از دیر باز و در کتب مختلف لقب شهر شوشتر بوده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۰
1
1
برای شما متاسفم که نظر مستدل مرا سانسور کردید!
پروین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۱
1
1
شوش که جای خود دارد اما اقای نویسنده که منابع رو ذکر کرده و اسم کتب و راویان رو هم اورده کجاش خلاف واقعه؟ بگین ما هم بدونیم!
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۱
1
3
داداش چرا بحث را نژاد پرستی میکنی واقعیت داره مطالب این نویسنده ، انصافا شهر خوب و با حال و تاریخی .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۱
2
1
از سایت خوزنیوز تقاضا دارم از انتشار مطالب بدون منبع یا مطالب با منابع ضعیف خودداری کند
ali
|
Germany
|
۰۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
1
3
با سلام - خطاب به "" علاقمند به تاریخ" ( و همه دوستان)"" لطفا این نظر رو خوب مصالعه کن برادر من:
بنده به عنوان یک دزفولی مختصر به موارد شما توضیح میدم...
*بله به شوشتر دارالمومنین از قدیم گفتن ولی از قدیم الایام لقب دارالمومنین بر دزفول هست که میتونید از علما و بزرگان شهرتون و هر عالم دیگه ای بپرسید که خواهند گفت.
*در مورد این حرف شما توصیه میکنم تو گوگل یه سرچ ساده بفرمایید تا از نظرات کاوشگران خارجی و لقب هایی که به دزفول دادن مطلع بشید.... همین.
*شاید زلالترین رود جهان نباشه ولی بدون شک جزء زلالترین رودهای جهان محسوب میشه میتونید تشریف بیارید و ببینید البته احتمال میدم که اومدید و دیدید...
*اتفاقا در بخش شهیون هست ولی جایی نیست که شما رفته باشید بنده رفتم اگه درست مطالعه کرده باشید نوشته و شما نوشتید " دریاچه ی سد نه خود سد" !!!
در ضمن قابل توجه شما و همه که اندیمشک (و شوش که عرض خواهم کرد) از توابع دزفول بوده که چند ساله جدا شدن...
*شیخ مرتضی و همچنین چند تا از اجدادش دزفول بودن و ایشون متولد دزفول بودن و مادر ایشون دختر یکی از خانواده های عالم دزفول بودن که چون مدت زیادی در این شهر بودن لقب دزفولی گرفتن شاید تعجب کنید ولی دقیقا مانند شیخ معروف شوشتر! شیخ شوشتری که ایشون دزفولی هستن ولی به دلایلی به شوشتر مهاجرت میکنن که لقب شوشتری رو ایشون میفته ! میتونید تحقیق کنید تا از صحت مطلب مطلع بشید.(در مورد نسخ خطی بنده هم اطلاع دارم)
* همونطور که عرض کردم شوش از توابع دزفول بوده به همین دلیل برخی جاها اومده که پایتخت عیلامیان دزفوله چراکه شوش زیر مجموعه دزفول بوده و عقلا و منطقا این نظر درسته!.
*نویسنده این متن که قصد تحریف تاریخ رو نداشته، لابد یه جایی دیده، حرف شما هم درست ولی قدمت دزفول به 4 الی 5000 سال قبل هست و میتونید تحقیق کنید....
مطلب خلاف واقع نبوده فقط لازم به توضیح داشت که بنده ارائه دادم شما هم توصیه میکنم اول مطالعه بفرمایید بعد نظر بدید! امیدوارم اگه کسی از جایی استفاده میکنه بعدش کم لطفی نکنه.
در اخر هم باید عرض کنم اصلا معلوم نبود که شما شوشتری هستید.... !!!
یا علی.
mana
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
1
1
سلام خطاب به(ali)لطفا اول از بزرگان بپرس بعد حرف بزن بنده به عنوان یک سددزی مختصر به بعضی مارد شما توضیخ میدم
اولا که دزفول از همون اول درفول نبوده
دوما کی گفته سددز مال دزفوله؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سوما سددز مال اندیمشکه
چهارما گه دریچه های سددز رو ببندن که که دیگه هیچ آبی باقی نمیمونه براتون
پنجما خسته نشدید؟؟؟؟؟نه واقعا خسته نشدید از بس خودتون رو مالک همه جای اندیمشک میدونین؟؟؟؟؟؟اون از سددز ادعای کوی نیرو روهم کردید کم مونده ادعای سدکرخه هم بکنید درضمن من هم با علاقمند به تاریخ موافقم.به نظر من خجال نکشید بگید کل خوزستان مال دزفوله
شادی از دزفول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
0
0
honaredasteirani.blogfa.comاز وبلاگم دیدن کنید
مطالبتان عالی وفوق العادههههههههههههههههههه مرسی
رضادزفولی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
1
0
سددز درنقشه تقسیمات کشوری جزواندیمشک است البته دریاچه سد دزهم درشهرستان دزفول وهم درشهرستان اندیمشک است ولی این دلیل بر این نیست که مردم اندیمشک ملکیتی براین سدداشته باشد اساساچنین طرحهایی درمحدوده های شهرستانی نیست وتنها مزایای آن گردش مالی اندکی ازحسابهای آن وحتی فرصتهای شغلی آن نیز میان دزفول و اندیمشک تقسیم شده است .
باید عرض کنم 50هکتار زمین کشاورزی توانایی ایجادفرصتهایی برابر همه سد دزدارد.
منتهای مراتب چنین بحثهایی به نوعی برای افتخار کردن است که البته بد هم نیست
باسپاس رضا ازدزفول
اینم وبلاگمه سربزنید خوشحال میشم
www.rahbord1410.blogfa.com
:
:
:
آخرین اخبار