تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۹
کد خبر: ۳۲۲۳۱۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

ارتقای ایمنی جاده‌های خوزستان با سامانه‌های هوشمند و گسترش روشنایی

  مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان گفت: با نصب بیش از ۳۶۰ سامانه هوشمند در محورهای استان و اجرای ۵۵۰ کیلومتر روشنایی، اقدامات مؤثری برای ارتقای ایمنی جاده‌ها انجام شده است.  

محمد جولانژاد با اشاره به تنوع اقلیمی و اهمیت محورهای خوزستان در ایام اربعین، سفرهای نوروزی و راهیان نور اظهار کرد: طول راه‌های استان حدود ۲۰ هزار کیلومتر است که شامل ۱۳۵ کیلومتر آزادراه و یکهزارو۳۰۰ کیلومتر بزرگراه می‌شود. این شرایط لزوم چهارخطه‌کردن محورهای پرتردد را افزایش داده است.

وی گفت: بخشی از تلفات جاده‌ای در مسیرهای اختصاصی شرکت‌های خصوصی و نیمه‌دولتی رخ می‌دهد و بر اساس مصوبات ملی، این شرکت‌ها موظف‌اند نسبت به ایمن‌سازی و تحویل این محورها به راهداری اقدام کنند.

وی ادامه داد: بخشی از این مسیرها ایمن‌سازی شده اما همچنان نیاز به توجه بیشتر دارد.

جولانژاد با اشاره به توسعه راه‌های روستایی گفت: خوزستان دارای ۱۳ هزار کیلومتر راه فرعی و روستایی است. از ابتدای سال تاکنون ۸۸ کیلومتر راه روستایی جدید ساخته و بیش از ۲۲۰ کیلومتر روکش آسفالت در این مسیرها اجرا شده است.

وی محور اهواز–اندیمشک را پرتصادف‌ترین و آزادراه‌های اندیمشک–پل زال و اهواز–سربندر را از ایمن‌ترین محورهای استان عنوان کرد.

مدیرکل راهداری استان با بیان اینکه ۲۹ درصد تلفات مربوط به کاربران آسیب‌پذیر مانند عابران و موتورسواران است افزود: عبور بسیاری از راه‌ها از میان مناطق مسکونی یکی از دلایل افزایش سوانح است.

وی خوزستان را یکی از استان‌های پیشرو در هوشمندسازی جاده‌ها دانست و توضیح داد: تعداد سامانه‌های هوشمند استان از ۱۲ سامانه در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۳۶۰ سامانه فعال رسیده که شامل ۱۶۳ سامانه ثبت تخلف، ۱۴۴ ترددشمار و توزین حین حرکت و ۶۰ سامانه نظارتی. تا پایان سال نیز ۴۶ سامانه جدید نصب خواهد شد.

وی افزود: تمامی محورهای شریانی که ۸۰ درصد ترافیک را پوشش می‌دهند، تحت سامانه‌های هوشمند قرار دارند و فاصله میان دوربین‌ها به‌طور متوسط ۱۸ کیلومتر است.

جولانژاد با اشاره به اهمیت حریم راه‌ها در ایمنی بیان کرد: توسعه شهری باید با رعایت حریم قانونی راه انجام شود و دهیاری‌ها و شهرداری‌ها در طرح‌های هادی و جامع ملزم به لحاظ این موارد هستند.

وی افزود: طی سه سال اخیر ۲۵۰ کیلومتر روشنایی جدید در محورها نصب شده و مجموع روشنایی استان به ۵۵۰ کیلومتر رسیده است؛ همچنین ۹ هزار کیلومتر خط‌کشی انجام شده و پروژه‌های بهسازی رویه با اعتبار ۱.۷ همت در حال اجرا و یک همت نیز در مرحله مناقصه است.

مدیرکل راهداری خوزستان از توسعه مجتمع‌های خدمات رفاهی نیز خبر داد و گفت: خوزستان با ۶۰ مجتمع فعال و ۴۰ مجتمع در حال ساخت، پس از خراسان رضوی رتبه دوم کشور را دارد و حدود ۳۵ مجتمع نیز مراحل اخذ مجوز را طی می‌کنند.

وی در پایان با اشاره به خدمات سامانه ۱۴۱ گفت: این سامانه به‌صورت ۲۴ ساعته وضعیت ترافیک، شرایط جوی و جریان تردد را اعلام می‌کند و رانندگان می‌توانند پیش از سفر از طریق تلفن گویا و وبگاه، وضعیت محورهای استان را بررسی کنند.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار