عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با اشاره به ضرورت انجام آزمون خاک پیش از فصل کشت گفت: این آزمون برای مدیریت بهینه تغذیه مزارع و جلوگیری از اتلاف سرمایه کشاورزان یک ضرورت انکارناپذیر است.
محیالدین گوشه با تاکید بر لزوم انجام آزمون خاک پیش از کشت محصولات زراعی اعلام کرد: تعیین میزان واقعی عناصر غذایی موجود در خاک، نقشی کلیدی در مدیریت تغذیهای گیاه و حفظ سلامت خاک ایفا میکند و انجام این آزمون پیش از کشت، شرط اساسی برای افزایش تولید و تضمین امنیت غذایی است.
وی با تشبیه این فرایند به بررسی آزمایش خون توسط پزشک برای تشخیص بیماری و تجویز دوز دقیق دارو تصریح کرد: متخصصان تغذیه گیاه نیز برای هر مزرعه به طور جداگانه نیازمند تعیین دقیق میزان عناصر غذایی، شوری، سدیم و سایر خصوصیات خاک هستند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات خوزستان تاکید کرد: حتی ۲ مزرعه هم جوار نیز در صورت داشتن سابقه مدیریت زراعی متفاوت، نباید سهمیه کود یکسانی دریافت کرده یا به یک میزان کود شیمیایی مصرف کنند.
گوشه در ادامه عواقب نادیده گرفتن این اصل مهم را برشمرد و گفت: عدم توجه به نتایج آزمون خاک، منجر به بروز سمیت یا کمبود یک یا چند عنصر غذایی شده که علاوه بر کاهش عملکرد محصول و تخریب و آلودگی خاک، باعث اتلاف وقت و سرمایه مالی کشاورزان خواهد شد.
وی با اشاره به تبعات گسترده این بی توجهی خاطرنشان کرد: رعایت این نکات مهم، از ارکان اساسی تأمین امنیت غذایی مردم استان است.