تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۷
کد خبر: ۳۲۱۲۸۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

مدیرعامل منطقه آزاد اروند: مرز شلمچه یک مرز پدافندی مهم برای کشور است  

 

 مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند با تاکید امنیت و رونق اقتصادی در مرز شلمچه گفت: مرز شلمچه یک مرز پدافندی مهم اقتصادی برای کشور است.

 مصطفی خانزادی پنجشنبه در نشست بررسی فرصت‌های همکاری اقتصادی و تجاری خرمشهر اظهار کرد: مرز شلمچه باید به گونه‌ای مدیریت شود که هم امنیت برقرار باشد و هم چرخ اقتصاد و تجارت مردم منطقه، که زندگی آن‌ها به آن وابسته است، با مشکل مواجه نشود.

وی بر ضرورت رفع موانع توسعه اقتصادی، برطرف کردن مشکلات دوحاکمیتی و توجه به دیپلماسی اقتصادی در آبادان و خرمشهر تاکید کرد و افزود: وجود برخی کاستی‌ها و بخش عمده‌ای از گرفتاری‌های استان خوزستان، ریشه در مشکلات داخلی خود استان دارد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند بر لزوم تعریف دقیق مسئولیت‌ها و تفویض اختیارات لازم به این منطقه تأکید و گفت: بر اساس تفاهم‌نامه جدید، مدیریت اجرایی با منطقه آزاد و مدیریت امنیتی با فرمانداری‌های آبادان و خرمشهر است.

وی افزود: مسئولیت پیامدهای تصمیمات در این حوزه بر عهده دستگاه‌های ذی‌ربط خواهد بود.

اهمیت دیپلماسی اقتصادی و حل اختلافات مرزی

خانزادی با اشاره به سفر اخیر خود به استان بصره و گفت‌وگو با مقامات عراقی افزود: برای توسعه صادرات، نیازمند دیپلماسی اقتصادی و نگاه واحد به صادرات در شلمچه هستیم.

خانزادی گفت: باید شرایطی فراهم شود که سرمایه‌گذاری در آبادان و خرمشهر رونق یابد و از فرار سرمایه جلوگیری شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با مقایسه وضعیت جزیره با نقاط گردشگری موفق، بر لزوم یک نگاه اساسی و زیرساختی برای توسعه گردشگری تأکید کرد و افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها بیش از ۲۵ هزار تن نخاله در شهر خرمشهر وجود دارد.

منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال‌غربی خلیج فارس، شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو)، در محل تلاقی ۲ رودخانه اروند و کارون واقع شده است.

این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت قرار دارد و با برخورداری از ظرفیت‌های مناسب در حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار