رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان بر ضرورت مصرف متعادل نهادههای کودی و رعایت زمانبندی صحیح در تغذیه گیاهان تأکید کرد و گفت: این موضوع نقش تعیینکنندهای در رشد مطلوب و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی دارد.
سید بهرام اندرزیان روز سهشنبه در حاشیه همایش آموزشی، ترویجی و معرفی سبد کودی کشوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پس از تهیه زمین، مدیریت آبیاری و انتخاب بذر مناسب، تغذیه گیاه از اهمیت ویژهای برخوردار است چراکه علاوه بر تأثیر مستقیم بر رشد و عملکرد گیاه، در میزان مصرف نهادهها نیز نقش مهمی دارد و باید ترکیبی از عناصر مفید و موردنیاز گیاهان مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه هر عنصر غذایی باید به میزان متعادل و در حد نیاز رشد گیاه مصرف شود تصریح کرد: زمان مصرف نهاده نیز در جذب و رشد گیاه تاثیر بسزایی دارد بهگونهای که اگر تغذیه گیاه در زمان مناسب اما با مقدار کمتر انجام شود، تاثیرگذاری بیشتری نسبت به مصرف زیاد در زمان نامناسب خواهد داشت.
اندرزیان افزود: تغذیه مناسب علاوه بر افزایش رشد، در مقاومت گیاه نسبت به تنشهای محیطی نیز اثرگذار است و موجب بهبود کیفیت و پایداری تولید میشود.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: کودها از نظر کاربرد به ۲ دسته پایه و سرک تقسیم میشوند و توصیه میشود کود اوره بهدلیل قابلیت انحلال بالا و احتمال اتلاف زیاد، در زمان کشت بهصورت پایه مصرف نشود.
وی تأکید کرد: کودهای فسفری و پتاسیمی باید در ابتدای کشت و بهصورت پایه مصرف شوند، اما مصرف کود اوره بهتر است بهصورت سرک و تقسیطی در طول دوره رشد و در مراحل اوج نیاز گیاه انجام گیرد.
اندرزیان با اشاره به تنوع کودهای عرضهشده در بازار خاطرنشان کرد: پایش کیفیت کودها با جدیت در استان دنبال میشود و سال گذشته ۷۰۰ نمونه کود توسط کمیته کودی استان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
نوزدهمین همایش آموزشی، ترویجی و معرفی سبد کودی کشوری در استان خوزستان با حضور شرکتهای تولیدکننده انواع کودهای کشاورزی از سراسر کشور برگزار شد.
این همایش به عنوان نمایشگاه سبد کودی کشور محسوب میشود و هدف از برگزاری آن، آشنایی با سبد محصولات کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، افزایش عملکرد محصولات، حمایت از تولیدکنندگان کودهای کشاورزی در راستای تولید کودهای باکیفیت و استاندارد، همچنین ارتقای سطح علمی و دانش فنی کارشناسان، کارگزاران، باغداران، تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی در مسیر تحقق امنیت غذایی و سلامت جامعه است.