معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تیمهای تخصصی جراحی قلب، زنان و نوزادان با همکاری تیم بیهوشی در یک عملیات همزمان، جان مادر باردار ۳۰ ساله و نوزاد ۲۹ هفتهای او را نجات دادند.
دکتر میثم معزی شامگاه پنجشنبه از انجام یکی از پیچیدهترین عملهای اورژانسی در بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز خبر داد و گفت: این مادر باردار روز گذشته۱۶ مهرماه با وضعیت بسیار بحرانی و علائم تامپوناد قلبی و مشکوک به پارگی آئورت به بیمارستان منتقل شد و بلافاصله تحت مراقبتهای احیای قلبی ریوی (CPR) قرار گرفت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: با توجه به شرایط حاد بیمار، هماهنگی فوری میان تیمهای جراحی قلب و زنان صورت گرفت و بیمار برای جراحی آماده شد.
وی خاطرنشان کرد: با آغاز بیهوشی، بیمار دچار افت شدید فشار و ایست قلبی شد؛ در این شرایط بحرانی، تیمهای پزشکی بهصورت همزمان اقدام به سزارین و استرنوتمی (باز کردن قفسه سینه) کردند تا جان مادر و جنین حفظ شود؛ نوزاد در لحظه تولد فاقد علائمی تنفسی بود که بلافاصله احیا و علائم حیاتی او بازگشت.
دکتر معزی تصریح کرد: در حالی که تیم جراحی زنان عمل سزارین را به پایان میرساند، تیم جراحی قلب نیز عملیات بایپس قلبی - ریوی را آغاز کرد.
وی بیان کرد: در بررسیها مشخص شد آئورت بیمار دچار پارگی است که با استفاده از گرافت عروقی تعویض شد؛ علیرغم آسیب شدید آئورت، دریچه قلب سالم بوده و نیاز به تعویض آن نبود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: این جراحی پیچیده پس از حدود چهار ساعت، با موفقیت کامل به پایان رسید و بیمار در ساعت ۱۹:۳۰ با وضعیت پایدار و بدون خونریزی به بخش مراقبتهای ویژه قلب (ICU) منتقل و نوزاد نیز با شرایط مناسب و علائم حیاتی پایدار تحویل بخش نوزادان شد.
وی تاکید کرد: مادر جوان برای تکمیل روند بهبودی باید مراقبتهای پس از عمل را دقیق و به خوبی رعایت کند تا سلامتی کامل حاصل شود.
دکتر معزی ضمن قدردانی از کار تیمی فوقتخصصی جراحی قلب، زنان، بیهوشی قلب، نوزادان و تلاش مجموعه اورژانس، کادر پرستاری و اتاق عمل بیمارستان گفت: این جراحی نمونهای کمنظیر از همکاری میان رشتههای فوقتخصصی بوده است.