تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۱
کد خبر: ۳۱۹۷۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

فرنگي‌كاري كه از سال كبيسه بيزار است/ عشق به كشتي تاوان دارد/"بنا"،"خادم" كشتي فرنگي است

امير قاسمي‌منجزي در حالي كه 10 سال بیشتر نداشت، دوبنده کشتی را بر تن کرد و وارد تشک كشتي شد. او به واسطه فعاليت پسر عموي‌اش در رشته آزاد، ابتدا فعالیت خود را در عرصه کشتی از اين رشته آغاز کرد و توانست در رده ‌سني نونهالان قهرمان كشور شود. او در ادامه در هر دو رشته آزاد و فرنگي به فعاليت خود در عرصه كشتي ادامه داد و موفق شد در المپياد كشتي سال 86 به فاصله سه روز، هم در رشته فرنگي و هم آزاد قهرمان شود. او در جام‌تختي نیز دو بار نشان برنز آزاد را به دست آورد و در كشتي آزاد جوانان آسيا هم به مدال طلا رسيد.

امير قاسمي ‌منجزي
 

اين گوش‌‌شكسته ديار مسجدسليمان كه در وزن 120 كيلوگرم رقابت مي‌كند پس از كسب مدال‌هاي مختلف در كشتي آزاد، تحت تاثير صحبت‌هاي محمد بنا، به صورت تخصصي كشتي فرنگی را ادامه داد و در مسابقات دانشجويان جهان به عنوان نايب‌قهرماني رسيد و در جام‌جهاني مسكو نيز همراه با تيم‌ملي فرنگی به عنوان قهرماني دست پيدا كرد. او اخیرا هم در جام‌جهاني تهران همراه با تيم‌ملي، نايب‌قهرمان شد.
 
امير قاسمي‌منجزي ضمن بازدید از تحریریه این خبرگزاری در ابتدا درباره پيكارهاي جام‌جهاني تهران اظهاركرد: قبل از جام‌جهاني حتي تصور نمي‌كرديم جزو سه تيم برتر مسابقات باشيم زيرا تیم‌ملی از نفرات اصلي خود برخوردار نبود و با نفرات دوم در اين رقابت‌ها شركت كرديم. وقتي به فينال رسيديم اصلا باورمان نمي‌شد كه به فينال رسيده‌ايم و خدا را شكر مي‌كنم كه باتوجه به وضعيت نابه‌ساماني كه فدراسيون داشت و محمد بنا نيز در تيم‌ملي حضور نداشت، نايب‌قهرمان شديم. درست است كه مي‌گويند ورزشكار بايد از نظر جسمي آماده باشد اما اگر فقط 30 درصد از لحاظ جسمي آماده باشد ولي از نظر روحي صد درصد آماده باشد، مي‌تواند عملكرد خوبي داشته باشد. در عوض اگر ورزشکار از نظر جسمي كاملا آماده باشد و از نظر روحي در شرايط خوبي نباشد، اصلا نمي‌تواند آن كارايي لازم را داشته باشد.
 
در جام‌جهاني نبود "بنا" احساس مي‌شد
 
قاسمی‌منجزی افزود: نبود محمد بنا در تيم‌ملي در عملكردمان تاثير‌گذار بود؛ اين بدان معني نيست كه جزيني و كادر او كم‌كاري كردند ولي به قول معروف هر گلي بويي دارد. خدا را شكر مي‌كنم كه باتوجه به وضعيتي كه داشتیم و شرايط مناسب نبود، توانستيم آبروداري كنيم و عنوان نايب‌قهرماني را به دست آوريم. به نظرم بيشتر بازيكنان بيش از حد انتظار مايه گذاشتند و خدا را شكر كه اين نتيجه را در ايران به دست آوردیم تا كمتر شرمنده مردم شويم. جزيني و كادر او تلاش خود را كردند تا جاي خالي بنا احساس نشود ولي به نظرم اگر خود بنا در تيم‌ملي بود، حضورش در عملكردمان تاثيرگذارتر بود. بنا هميشه يك روز قبل از اين‌كه اردو شروع شود به اردو مي‌آمد و يك روز بعد از اين‌كه اردو به پايان مي‌رسيد، اردو را ترك مي‌كرد. هيچ مربي‌اي نه تنها در ايران بلكه در دنيا هم اين‌گونه كار نمي‌كند. او حتي در دو، سه روز پاياني اردو به دليل اين‌كه اردو در حال تمام‌شدن بود، به شدت ناراحت بود.
 
"محمد بنا"، "رسول خادم" كشتي فرنگي است
 
وی با بيان اين‌كه اميدوارم هر كسي هدايت تيم‌ملي را برعهده مي‌گيرد در كار خود موفق باشد، گفت: اكنون چمن‌گلي مربي ارشد تيم‌ملي شده است. او در سال 2012 بهترین مربی دنيا شد و مربي پُري است و اميدوارم در كار خود موفق باشد و بتواند كشتي‌فرنگي كشورمان را بالاتر ببرد. من تاكنون افتخار همكاري با چمن‌گلي را نداشته‌ام ولی اميدوارم او به صورتي كار كند كه كشتي‌فرنگي روند رو به رشدي داشته باشد. رسول خادم نيز تلاش مي‌كند تا كشتي فرنگي ايران جايگاه قهرماني خود در المپيك را حفظ كند. به نظرم محمد بنا، رسول خادم كشتي فرنگي است. خادم در زمينه كشتي و علم انسان بزرگي است و بنا نيز فرد بزرگي است و تيم‌ملي را قهرمان المپيك كرد.
 
سال كبيسه را دوست ندارم!
 
دارنده طلای مسابقات آزاد جوانان آسیا در ادامه بااشاره به این‌که در رقابت‌هاي جام‌جهاني تهران فقط مقابل كشتي‌گير مجارستاني به ميدان رفتم، بیان‌کرد: زماني‌كه مي‌خواستم با كشتي‌گير مجارستاني مبارزه كنم، آرنج دستم را كه قبل از این مسابقات آسيب‌ديده بود، بسته بودم و يك دقيقه بعد از اين‌که رقابتم به پايان رسيد، آرنجم بي‌حس شد ولی درکل خدا را شكر مي‌كنم كه توانستم حريفم را شكست دهم. او قهرمان جهان بود و مي‌دانستم كشتي‌گير ساده‌اي نيست اما باوجود مصدوميتي كه داشتم، توانستم او را شكست دهم. من سال كبيسه را دوست ندارم چرا كه هميشه در اين سال از نظر ورزشي و درسي آسيب مي‌بينم. امسال نیز سال خوبي براي من نبود.
 
وي با بيان اين‌كه انتظار داریم مسوولان استان به ورزشکاران بيشتر بها دهند، اظهاركرد: به نظرم ورزش استان كمي سير نزولي داشته است كه من علت آن را عدم‌پيگيري مسوولان استان مي‌دانم. قبل از رقابت‌هاي جام‌جهاني تهران، مديران‌كل ورزش استان‌هاي مازندران، كرمانشاه و حتی اصفهان كه تنها يك نماينده در اين مسابقات داشت، به خانه كشتي تهران آمدند و به كشتي‌گيران خود سر زدند و به آن‌ها بها دادند و علاوه بر این کار، با دادن هدايایی كه به نظرم خيلي هم مهم نيست، به کشتی‌گیران خود روحيه دادند.
 
مسوولان استان به ورزشكاران بها دهند
 
قاسمي‌منجزي ادامه‌داد: ما هم دوست داريم كه در استان به ما بها دهند تا بدانيم كه هستيم و ديده مي‌شويم. زماني‌كه مديران‌كل ورزش اين استان‌ها براي دادن روحيه به خانه كشتي تهران آمدند، ما خوزستاني‌ها فقط به آن‌ها نگاه مي‌كرديم. ما حتي وقتي موفق شديم همراه با تيم‌ملي نايب‌قهرمان ‌جهان شويم، هنگامي كه از اين رقابت‌ها به خوزستان برگشتيم، كسي از ما قدرداني نكرد و به نظرم دادن حداقل يك لوح به نمايندگان استان كه در اين مسابقات شركت كرده بودند، ارزشمند بود. متاسفانه اين اقدام صورت نگرفت و به نظر مي‌رسد كه كار ما هيچ ارزشي براي مسوولان استان نداشته است. اين در حالي است كه استانداران قم، تهران، كرمانشاه، مازندران و ساير استان‌ها نمايندگان خود را به استانداري دعوت و از آن‌ها قدرداني كردند.
 
وي بيان‌كرد: نمي‌دانم مسوولان استان ما مشغله كاري دارند كه نمي‌توانند به ورزش استان برسند يا دليل ديگري وجود دارد. اگر اين موضوع به مشغله كاري آن‌ها مربوط شود كه فكر نمي‌كنم كسي به اندازه رييس‌جمهور مشغله كاري داشته باشد. او چند روز پيش از كشتي‌گيران و كادرفني تيم‌هاي‌ملي آزاد و فرنگي تقدير كرد. اكنون 9 سال است كه در اردوهاي تيم‌ملي شركت مي‌كنم و از رده ‌سني نونهالان تا بزرگسالان عضو تيم‌ملي بوده‌ام ولي در اين مدت هيچ كس به من نگفت كه تو چگونه به اردوها مي‌روي و برمي‌گردي. زماني در ايران، کشتی ورزش اول كشور بود ولي نمي‌دانم اكنون چه جايگاهي در كشور دارد.
 
كشتي‌گيران افراد قانعي هستند
 
دارنده نشان طلای رقابت‌‌های جام یادگار امام در رشته كشتي فرنگي خاطرنشان‌كرد: اكنون بيشتر كشتي‌گيران خوزستاني متاهل هستند ولي كسي از آن‌ها سراغی نمي‌گيرد. ما كشتي‌گيران آدم‌هاي قانعي هستيم و اگر مسوولان حتي با ما تماس هم بگيرند، راضي هستيم ولي متاسفانه به این صورت هم با ما رفتار نکردند. باور كنيد من اكنون به عشق خوزستان و زحماتي كه پدر و مادرم برايم مي‌كشند، ورزش را ادامه مي‌دهم. 15 روز قبل از المپيك از ناحيه ديسك كمر آسيب ديدم و دو ماه در خانه بستري بودم ولي جز اردون صاحب (داور المپيكي استان)، هيچ كسي به سراغ من نيامد.
 
وي گفت: در اين مدت كه مصدوم بودم و در خانه بستري شدم، هيچ مسوول استاني به من سر نزد اما حسن رنگرز با من تماس مي‌گرفت و جوياي احوالم بود. او آنقدر نسبت به من لطف داشت كه حتي بليت رفت و برگشت تهران براي درمانم را تهيه مي‌كرد. گلايه من از گرشاسبي (مديركل ورزش و جوانان استان) نيست چرا كه او هميشه به من لطف داشته است و اين گلايه‌ها را به صورت كلي مي‌گويم.
 
قاسمي‌منجري با بیان این‌که اكنون در خوزستان فقط باشگاه‌هايي در انديمشك و اهواز فعال هستند، عنوان‌كرد: اگر به باشگاه‌هاي قلاوند در انديمشك برويد، شايد 2 هزار قهرمان آسيا در آن‌جا در حال تمرين‌ باشند درحالی که به آن‌ها بها داده نمی‌شود. نمي‌دانم مسوولان فكر مي‌كنند فعالیت در ورزش و مدال‌آوري در آن شانسي است؟ ما واقعا نياز به حمايت داريم. دركل هيچ كسي حالي از ما نمي‌پرسد. حداقل به ما بگويند شمايي كه در جام‌جهاني نايب‌قهرمان شديد، خسته نباشيد. حتي اگر زباني هم از ما تشكر مي‌كردند در روحيه ما بسیار تاثيرگذار بود.
 
بايد تاوان عشق‌مان را بدهيم
 
وي با بيان اين‌كه بايد تاوان عشق‌مان را به كشتي و ورزش بدهيم، اظهاركرد: فشار زيادي روي ورزشكاران است. من اكنون مجرد هستم ولي آن ورزشكاري كه متاهل است واقعا حق نيست كه با او اين‌گونه رفتار شود. به نظرم ورزش‌ ما فقط فوتبال شده است. البته منظورم این نیست كه به فوتباليست‌ها زيادی پول مي‌دهند، آن‌ها حق‌شان را مي‌گيرند اما حق ورزشكاران ساير رشته‌ها را نمي‌دهند.
 
قاسمي‌منجري گفت: اكنون قلاوندهاي كشتي خوزستان به زور بازوي خودشان كشتي‌گيران‌شان را نگه داشته‌اند. چرا باتوجه به اين‌كه دزفول زماني قطب كشتي استان بود، اكنون نمي‌تواند، كشتي‌گير خوب معرفي كند؟ چرا مسجدسليمان نبايد كشتي‌گيرانی را معرفي كند؟ سرمایه‌گذاری مازندراني‌ها روي كشتي بسیار خوب است درحالی که ما در استان حتي از نظر امكانات سخت‌افزاري نيز با مشكل مواجه هستيم. به نظرم سالنی كه يك ورزشكار در آن تمرين مي‌كند در روحيه‌اش بسیار تاثير‌گذار است؛ وقتي ورزشكار در يك سالن نامناسب تمرين مي‌كند در روحيه‌اش بسيار تاثير مي‌گذارد و وقتي سالن آن حس لازم را به ورزشكار ندهد، او نمي‌تواند تمرينات خوبي داشته باشد.
 
به آزادكاران خوزستاني بها داده نمي‌شود
 
وي هم‌چنین بااشاره به اين‌كه در خوزستان به كشتي آزاد توجهي نمي‌شود، اظهاركرد: وقتي در مسابقات كشوري آزاد شركت مي‌كنيم به ما مي‌گويند مگر خوزستان هم كشتي آزاد دارد؟ در حالي‌كه ما آزادكاران خوبي در استان داريم ولي متاسفانه به آن‌ها بها داده نمي‌شود. به هر حال نبايد كه هميشه روي نقاط قوت‌مان كار كنيم، بايد نقطه ضعف‌هاي‌مان را هم پوشش دهيم و نبايد به دليل اين‌كه فرنگي قوي‌تري داريم، درب سالن‌هاي آزاد را تخته كنيم! به نظرم اگر به كشتي آزاد هم نگاه كنند در اين رشته هم موفق می‌شویم و اگر به فرنگي خوزستان هم بها داده نشود، يك روز اين رشته نیز مانند آزاد مي‌شود.
 
علي دايي را دوست دارم
 
قاسمی‌منجزی در ادامه به الگوهاي ورزش‌اش اشاره‌کرد و گفت: يكي از الگوهاي ورزشي من حبیب‌الله اخلاقي است كه به نظرم او انساني كامل و واقعي است و معتقدم اخلاقي اعجوبه اخلاقي و ورزشي است. از ديگر الگوهاي ورزشي‌ام حميد سوريان است. به نظرم اين دو كشتي‌گير، بزرگان ورزش كشتي کشور هستند. البته علي دايي را هم دوست دارم و او هم براي من يك الگو است. درکل به نظرم بايد به كشتي‌گيران خوب كشورمان بها داده شود؛ بعد از المپيك هيچ رسانه‌اي اخلاقي را دعوت نكرد تا با او صحبت كند درحالی که او از نظر اخلاقي نمونه است. او ديد متفاوتي به زندگي دارد و آدم بزرگي است و حتي اگر كسي او را بزند، برمي‌گردد و به آن فرد لبخند مي‌زند اما در تشك كشتي به اين صورت نيست و با جديت کشتی می‌گیرد.
 
مردم قهرمانان كشتي را نمي‌شناسند
 
وی با بيان اين‌كه رسانه‌ها در شناساندن ورزشكاران به مردم نقش مهمي دارند و باید در این زمینه به خوبی کار کنند، اظهارکرد: وقتی قرار بود امسال جام‌جهانی در تهران برگزار شود، رسانه ملي ما در ابتدا براي این رقابت‌ها به خوبي تبليغ نكرد؛ چرا بايد روز اول مسابقات ‌فرنگي 400 هوادار به سالن بيايد؟ اين موضوع به اين دليل است كه رسانه‌ ملي ما تا دو روز قبل از اين رقابت‌ها تبليغ يك مسابقه فوتبال اروپايي را مي‌كرد و مردم روز ‌آخر مسابقات فرنگي متوجه شدند که جام‌جهاني كشتي در تهران در حال برگزاري است و به سالن آمدند كه بعد هم آمدن آن‌ها به سالن باعث شد تا از مسابقات كشتي آزاد استقبال خوبي صورت بگیرد. به نظرم رسانه‌ها نسبت به كشتي و ساير رشته‌ها به جز فوتبال كمي بي‌انصافي مي‌كنند و به همين دلیل است كه مردم قهرمانان كشتي را به خوبي نمي‌شناسند به نظرم رسانه‌ها به كشتي توجهي نكردند و اين موضوع باعث شد كه مردم كشتي را فراموش كنند. در گذشته كه علي‌رضا دبير يك مدال طلا كسب مي‌كرد، يك بچه دو ساله هم او را مي‌شناخت ولي اكنون به دليل اين‌كه قهرمانان كشتي، نشان داده نمي‌شوند، كسي آن‌ها را نمي‌شناسد.
 
سقف آرزوي هر ورزشكار حضور در المپيك است
 
این کشتی‌گیر خوزستانی هم‌چنين درباره حذف كشتي از رقابت‌هاي المپيك، عنوان‌كرد: اگر كشتي از المپيك حذف شود، به كشتي و ورزش ايران آسيب جدي وارد مي‌شود. اكنون كاراته ورزش بسيار زيبايي است ولي به دليل اين‌كه المپيكي نيست به اين رشته به صورت ديگري نگاه مي‌شود. در كل به نظرم حذف كشتي نه تنها براي ايران بلكه براي كشورهاي ديگر هم بسيار بد است. اكنون همه پيگير اين هستند كه كشتي از المپیک حذف نشود. به هر حال سقف آرزوي هر ورزشكار حضور در المپيك است.
 
وی در ادامه با بیان این‌که ليگ کشتی‌فرنگی به خوبي برگزار نمی‌شود، عنوان‌کرد: بازهم خدا را شكر كه پس از سه سال اين ليگ برگزار شد. اگر امسال كه كشتي فرنگي در المپيك قهرمان شد، اين ليگ انجام نمي‌شد، مطمئن باشيد سال آينده هم برگزار نمي‌شد. به نظرم برگزاري اين ليگ برای كشتي‌گيران بسيار خوب است چرا كه ليگ، ميدان خوبي براي بازيكن است و هم، استرس ورزشكار را پايين مي‌آورد و هم اين‌كه از نظر مادي كشتي‌گير را تامين مي‌كند.
 
كشتي‌گيران در زمان المپيك عزيز مي‌شوند!
 
قاسمی‌منجزی گفت: نمي‌دانم چرا هر وقت صحبت از مدال، مقام و انتظار مي‌شود، حرف از كشتي، تكواندو وزنه‌برداري است ولي زماني كه صحبت از مسايل مالي، رسانه و پخش مستقيم بازي است، پاي فوتبال به ميان مي‌آيد. به نظرم حتي موارد كوچك را هم از كشتي‌فرنگي چشم‌پوشي مي‌كنند. اگر به ما به اين صورت كه حتما بايد عنوان قهرماني را به دست آوريم نگاه می‌کنند، پس حداقل از لحاظ مادي نيز ما را تامين كنند. به نظرم زماني كه المپيك است ما عزيز مي‌شويم. به هر حال اميدوارم به كشتي و به حرمت اين‌كه پهلوان تختي يك كشتي‌گير بود و اين رشته، ورزش اول كشورمان است، به آن‌ بها دهند.
 
شركت در المپيك و مدال‌آوري در آن، آرزوي هر ورزشكاري است
 
 وی در پاسخ به اين سوال كه اگر المپيك 2016 آخرين فرصتش براي حضور در المپيك باشد، آیا فكر مي‌كنيد اين اتفاق صورت بگيرد؟ اظهارکرد: انسان با اميد زنده است و اگر حتي يك درصد هم بدانم كه نمي‌توانم كاري در کشتی انجام دهم، این رشته را ادامه نمي‌دهم ولي به هر حال بايد خود را براي اين رقابت‌ها آماده كنم چرا كه شركت در المپيك و مدال‌آوري در آن، آرزوي هر ورزشكاري است. تلاش خود را مي‌كنم اما درنهايت هر چه خواست خدا باشد، همان خواهد شد. من اواخر فروردین‌ماه  مسابقات قهرماني آسيا را پيش‌رو دارم و سعي خود را مي‌كنم كه به خوبي تمرين كنم تا نظر كادر فني را جلب كنم و عضو تيم‌ملي شوم.
 
اميدوارم سال جديد براي ورزش كشور خوب باشد
 
این ملي‌پوش خوزستاني در پايان اظهاركرد: واقعا ورزش خوزستان به رسانه‌ها نياز دارد چرا كه رسانه‌ها در رشد و بالابردن ورزش بسيار نقش دارند. يك مسوول نمي‌داند كه يك ورزشكار چه مشكلاتي دارد ولي رسانه‌ها مي‌توانند مشكلات را منعكس كنند تا ورزش بهبود پيدا كند. عيد را هم پيشاپيش به همه مردم كشور تبريك مي‌گويم و اميدوارم سال جديد براي ورزش كشور، خوب باشد.
مرجع / ایسنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
مهرناز
|
Germany
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
0
0
دووووووووووووووووست دارم اقای سوریان
:
:
:
آخرین اخبار